Damar şarkı denilince, aklıma; insanı ümitsizliğe sevkeden acılı, isyan ve feryadeden çaresizlik dolu karamsar sözler geliyor. Damar diye nitelendirilen herhangi bir eser, sadece müzikten ibaret olsaydı yani sözler olmasaydı bu eserde; damar ın d sini bile kullamazlardı bu damar diyen kesim. Yani, arabesk denilince nasıl ki ekseriyetimizin kafasında olumsuz sözler ve olaylar beliriyosa, damar denilince de aynı şeyler oluyor. Müzikten, özellikle Orhan Abi müziğinden haberi olmayanların kullandığı oldukça kaba bir söz bence. Orhan Abi eserlerinin hemenhemen tamamı ruhumuza, kanımıza işler, bizim anlatamadıklarımızı anlatır, özellikle Abi nin gençliğinde yaptığı eserler böyle. Bi başka sanatçı ya da şarkıcının şarkılarında insanı böyle derinden sarsan eserler bulamıyoruz. Sözler de müziklerde duygu yüklü Gencebay eserlerinin. Eskiden kral fm de kullanmaya başlamışlardı galiba ilkönce bu damar sözünü. Mehmet ti galiba ismi ya da başka birisi de olabilir; "Şimdi de Orhan Gencebay dan damar bir şarkı dinleyeceksiniz... " dediğinde gıcık olurdum. Yani karşıyımmm ben Gencebay şarkılarına damar denmesine, hem de sonsuza kadar.
Damarmışşşşş, şarkı iliklerimize işliyo diye bu bu yabani, hayvanca, cahilce sözü kullanmanın ne gereği var, başka kelime bulamadılar ve bu şekilde sömürdüler bi dönem insanlar. Şarkıyı damarımıza mı zerkediyoruz biz. şırıngayla enjekte mi ediyoruz. Enjeksiyonu hatta eroin almayı çağrıştırıyo bana bu söz, genç kesim de bu şekilde düşünüyo ve kaçıyo bence Gencebay eserlerinden bu yüzden, burun kıvırıp dudak büküyolar Gencebay dinlediğinizi söylediğinizde, çünkü bilmiyolar Gencebay eserlerinin ne kadar insani duygular taşıdığını, piyasada yığınla züppe var çünkü şarkıcı diye geçinen ve Gencebay da eskisi gibi popüler olmadığı için, zavallı insanlar bu şarkıcı müsveddelerini dinliyo. Noluyo sonra? Kaliteli sanatçıları ve kaliteli sanat eserlerini tercih edemeyen insanlar bu duygusuz şarkıcı bozuntularını dinliyo . Sonra da şekilde gördüğünüz gibi (dünyanın şu halini kastediyorum şekildekiyle) insanlık giderek bozuluyo her geçen gün. Bundan 20-30 yıl önceki insaniyetle bugün arasında dünyalar kadar fark var çünkü, ne uzatıp duruyosam bende...