esir-i_derd yazdı:Yaratıcılık taktire şayan,poşete koyup deneyecem bende.

İnsan kendi elleriyle yapınca daha bir güzel geliyor.
Evet dostum, gece yarısına doğru pil yavaş yavaş bitmeye başlıyordu kaset yavaş dönüyordu. Kaset yavaş dönünce seste bozuluyordu tabii, kalınlaşıyordu felan. Neydi o günler...Şimdi ki gibi bir tıkla sonraki şarkıya alamıyorduk tabii, yada bir tıkla başa dönemiyorduk... Seve seve tüm albümü baştan sona sabaha kadar dinliyordum...
Uyurken Gencebay dinlemek sadece geçrek gencebaycıların sıklıkla denediği bir durumdur. Bir başkadır o duygu. Gecenin sessizliği vardır, tüm doğa susmuştur. Hayvanlar, kediler, kuşlar böcekler... Tüm heryer karanlığa bürünmüştür. Evdeki herkes uyumuştur. Gece kaset dolabı açılır o anki ruh haline göre bir kaset seçirlir. 95-2003 arasındaki yedi yılda bu yöntemle dinlerdim. Genellikle
Cevap Ver, Yalnız Değilsin,Sende HaklısınYa evde yoksanAşkı ben mi yarattımBatsın bu dünyaAkma GözlerimdenBu albümlerden birini kaset dolabından seçer, evde herkesin uyuduğu bir vakit teybe koyar "Play" a basıp yorganın altına girerdim. Kısık bir sesle 1-2 parça dinledikten sonra uyku bastırır, uyuklarken başlar asıl Gencebay zevki. O hissli sözler, mistik melodiler uyumakla - uyanıklık arasınra kararsız duruma düşmüş bilincin tüm hücrelerine tek tek, nota nota işlenir. Bu duygularla nirvaya ulaşmak üzereyken "TAK" diye bir ses gelir, albümün A yüzü bitmiştir. Yataktan adete bir Ruh gibi kalkılır, Albümün "B" tarafı konulup "Play" a basılır. Yine bir kaç şarkı dinlenir ve uykuya dalınır.... Yine o mistik ezgiler, sözler, Gencebay'ın ruhu ile bir uyku hali sarar insanın içini... Mutluluk ve adrenalin verici bir duygudur bu... Rüya halinde bile Gencebay'ın melodileri hissedilir kalben... Kaset tamamen bittiğinde, yine bir "Tak" sesi gelir ve göz kapaklarını açarsınız, uykunuz bölünmüştür ama artık o albümün bütün şarkıları zihninizdeki derin ve karanlık boşluklarda yerini almıştır. Sabah uyandığınızda tüm o şarkılar beyninizin içinde çalar o şarkıların size kattığı incelik ve sıradışı heyacanla birine aşık bile olabilirsiniz...
Bu duygular için, doğru zaman, doğru albüm ve doğru ruh hali gereklidir.
Gün içinde yaşanılan şeyler düşünülür geceleyin kısık sesle Gencebay dinlerken, yaşanılan anılar bir Gencebay eseriyle eşleştirilip, etiketlenir ve arşivne kaldırılır.