Vatan Sağolsun Klibi rapid download

29 Nisanda Piyasaya Çıkan Orhan GENCEBAY'ın en son albümü.

Re: Vatan Sağolsun Klibi rapid download

Mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 20 May 2010, 18:16

m.özer yazdı:Klip konu olarak güzel ve etkileyici.Eski meclis salonunda anlatılmak istenenler ve anlatılanlarla eserin ruhunun  birebir örtüşmesi,duyguyu insanlara geçirebilecek anlam bütünlüğünü yakalaması açısından başarılı bir çalışma.Ancak özellikle Gencebay'ın yakın çekimleri daha doğrusu Gencebay'ın olduğu sahnelerde beni rahatsız eden bir şeyler var.Daha doğrusu bu sahneler daha vurucu bir şekilde verilebilirdi(Mimikler,duruş,kameranın çektiği açı ,kullanılan filtreler vb.). Doğrusu; daha sinema filmi havası ,daha soyut bir anlam katılabilirdi.Örneğin Tarkan'ın uyan klibinde ki Gencebay'ın etkinliğine ,duruşunda ki ve sunuşunda ki karizmaya bakın(Ki burada filtre kullanımı da vardı renk tonlaması için) birde bu klipte ki Gencebay'ın duruş,yüz ifadesi ve sunum şekline bakın..
.

Aynen katiliyorum.. Özensiz olmus, Gencebay karizmasini yansitmak icin bir caba gösterilmemis.. Ucuz bir hava vardi Gencebay'li görüntülerde.. Ya ne diyeyim, klip olayinda maalesef simdiye kadar bir basari yakalayamadi Gencebay..
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 154
Teşekkür aldi: 96
Uyarılar: (0%)
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1035 / 1087
1035 / 1087

Mesajgönderen topraktanbircan tarih 20 May 2010, 18:44

M.özer arkadaşıma ve Mesut abi'ye katılıyorum bu arada.Klip başarısız.Mesut abinin dediği gibi klipte bence de Gencebay hiç görünmemeliydi.Klip bence resmen bir yönetmenlik faciası!!!!!!!!!!!!
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 15
Teşekkür aldi: 87
Level: 32
HP: 220 / 2753
220 / 2753
MP: 1314 / 1314
1314 / 1314
EXP: 1421 / 1495
1421 / 1495

Mesajgönderen ipek_böceği tarih 20 May 2010, 21:05

topraktanbircan yazdı:Şimdi Orhan Gencebay'a ergenekoncu diyenler bile çıkacaktır.Vatanını milletini sevmenin yeni adı "ergenekon";satışın,şerefsizliğin,ilkesizliğin ve kahpeliğin yeni adı ise "demokrasi" hepimizin bildiği gibi.

Hele bir de Diriliş eserinin orijinal isminin Ergenekon olduğunu duyanlar bu dediğiniz yaftayı yapıştırmaya başlayabilirler. Gerçi bu yafta için Diriliş'in diğer adı olan Etrüskler bile bazıları için yeterli gelebilir.
Kullanıcı avatarı
ipek_böceği
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 287
Teşekkür aldi: 65
Level: 13
HP: 3 / 370
3 / 370
MP: 176 / 176
176 / 176
EXP: 213 / 224
213 / 224

Mesajgönderen Buzdağı tarih 20 May 2010, 21:43

topraktanbircan yazdı:Şimdi Orhan Gencebay'a ergenekoncu diyenler bile çıkacaktır.Vatanını milletini sevmenin yeni adı "ergenekon";satışın,şerefsizliğin,ilkesizliğin ve kahpeliğin yeni adı ise "demokrasi" hepimizin bildiği gibi.

topraktanbircan yazdı:Ve unutmayalım ki arkadaşlar,Orhan Gencebay gibi sağcısı,solcusu,dindarı,ateisti,yaşlısı,genci tarafından genel kabul ve saygı gören ve yıllardır tarafsızlığı bilinen bir sanatçının böyle bir duyarlılığa imza atıp kendi adına halkı uyarmaya çalışması bazı çevrelerin hiç hoşuna gitmeyecektir.O çevrelerin de kim olduğunu herkes çok iyi biliyor.

Bu sözlere katılmamak mümkün değil. Forumda siyaset yapmam ama çok doluyum bu konuda. Aynen katılıyorum, haklısın dostum.
BİLMEZ İNSAN KADRİNİ, KENDİ İNSAN OLMAYAN...
Kullanıcı avatarı
Buzdağı
Divane
Divane

Teşekkür etti: 66
Teşekkür aldi: 49
Level: 17
HP: 12 / 630
12 / 630
MP: 301 / 301
301 / 301
EXP: 351 / 372
351 / 372

Mesajgönderen padoma tarih 20 May 2010, 22:13

mesutözşahin yazdı:arkadaşlar belki bana çok bilmiş negatif herşeye muhalefet gözüyle bakacaksınız ama dayanamıyorum işte ben bildiğimi düşündüğümü yazıyorum buraya...
evt klip cidden yetersiz kalmış yani şarkının altında bir çalışma (ucuz)
ya sevgili kral her zaman diyorum zaten abümlerinde zar zor 1 veya 2 klip çekiyorsun bunlarıda ya yanlış at a (eser)oynuyorsun yada senaryo ve ekip süper olmuyor...!!!burda klip ticari amaçtır! peki öyleyse neden masraftan kaçıyorsun ?bu gibi önemli gündemi oluşturacak bir çok kalbi feth edecek esere layık olan klip bumudur??
ne bileyim cidden albüm içinde ok klip tercih seçimin doğru ama bari klibide 4/4 lük yaptır hazırlat yani tam manasıyla sanatsal film görselliğinde olsun şarkı ve klip birbirini örtüştürsün..ama yok yok...cidden masrafı olmayan aceleye getirilmiş bir klip kabul edin!
şimdi üst üste koyalım
1- gencebay gibi bir isim müzik adamı
2-vatan millet sakaraya son 10-15 yldır çok hassaslaşan bir konu ve gündem(şehitlerimiz)
3-beste güfte ve yorum olarak sınıfı geçen bir eser
ya bu kadar güzel ve olumlu malzeme bir arada ,ne kadar ticari düşünülmüyo densede bence,
bu şarkı için senaristler oturup günlerce fikir üretmeliydi en son teknolji efect kareler çekimler yapılıp yazılmalıydı hatta ve hatta bence gencebay bu klip içinde hiç görünmemeliydi..hazır eski siyah beyaz görüntüler yine serpiştirilmeli ama bilmiyorum bişeyler eksik,zayıf ucuz durmuş klipte...bu aşk klibi bu doğa klibi değil çünkü..
cidden milyonlar harcanıp sanatsal bir klip çekilmeliydi.bu klip için her şeyin en ehlisi iş başına getirilmeliydi..
di di di....iştee ben negatif muhalefet olmaya devam ediyorum arkadaşlar..

aynen imzamı atıyorum bu yorumlara .bencede çok daha iyi olabilirdi.gerçi ben klip seçimini de uygun bulmamıştım.bana klip için fikrim sorulsa ilk 8 e bu şarkıyı koymazdım bu albümde.neyse fazla söz söylemeyeceğim klip konusunda.daha önceki klipler gibi bunuda başarısız buldum malesef.
Kullanıcı avatarı
padoma
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 5
Teşekkür aldi: 19
Level: 8
HP: 0 / 159
0 / 159
MP: 76 / 76
76 / 76
EXP: 97 / 100
97 / 100

Mesajgönderen ipek_böceği tarih 20 May 2010, 23:00

Birçok arkadaş konuya ilişkin görüş ve eleştirilerini dile getirmiş. Bu görüş ve eleştirilerin geneline ben de katılıyorum. Orhan Baba’yı çok sevdiğimiz ve kendisine her şeyin en iyisini layık gördüğümüz için klip seçimlerinin doğru ve içeriklerinin muhteşem olmasını bekliyoruz doğal olarak. Yani eleştirilerimiz sevgimizin büyüklüğünden kaynaklanıyor.

Hepimiz Orhan Baba’nın vatansever ve “milli” olduğunu biliriz. Yine de açıkçası bu tür polemiklerden her zaman uzak kalmaya çalışan ve yuvarlak laflarla politik soruları geçiştiren Orhan Baba’nın bu esere klip çekeceğine pek inanamamıştım. O yüzden çok şaşırdım, bir o kadar da doğru bildiğini yapma cesaretini gösterdiği için sevindim. Böyle bir siyasal ortamda, böyle bir esere klip çekmek, her yiğidin harcı değil. Bu nedenle Orhan Baba’yı ayrıca cesaretinden dolayı kutlarım.

Klipte en güzel unsurlar Kurtuluş Savaşı görüntüleri ve Atamızın bazı sözlerinin hatırlatılması. Kurtuluş Savaşı görüntüleri, zaten bestelenme sebebi de bu olduğu için, çok hoş, insanı gerçekten çok duygulandırıyor.

Klip askerlerin her şey vatan için şeklinde tempo tutması ile başlıyor (Klibin sonunda aynı sahne hem çok gereksiz hem de çok özensiz).

Ardından Orhan Baba’yı ilk mecliste görüyoruz (bu ülkenin kurucu meclisine gönderme yapmak bence oldukça hoş bir düşünce, hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum).

Bence bu görüntü Orhan Baba’nın klipteki tek görüntüsü olmalıydı. Özellikle erkek vokalistlerin seslendirdiği kısımlar başta olmak üzere, klibin ana tema görüntülerinin sürekli kesilerek Orhan Baba’nın gösterilmesi çok zorlama ve hoş olmayan bir görüntü oluşturmuş. Orhan Baba zaten başta göründü ve sesini duyuyoruz, sürekli eseri seslendirenin o olduğunun hatırlatılmasına gerek yok.

Klip elbette ticari bir şey ancak ticari olduğunu belli etmeden istenilen mesaj verilirse amaca ulaşılır. Yoksa ticari bir amaç güdüldüğünü hissettiren unsurların insanların gözüne gözüne sokulması ile değil.

Bir klip gerçekten çok önemli bir şey bir albümün başarısı için. Bazı arkadaşlar Demet Sağıroğlu’nun 1994 yılında çıkardığı “Kınalı Bebek” isimli ilk albümünde “Arnavut Kaldırımları” klibini hatırlayacaklardır. Bu klip çekildiği dönem için çok başarılıydı. Şarkıyı sevmeyenler bile klibi izlerdi hayranlıkla ve albüm bu kliple olağanüstü bir patlama yapmıştı.

Bugüne dair asker görüntüleri vs. hem birçok tartışmayı beraberinde getirecektir hem de ticari bir unsurun insanların gözüne sokulması gibi…hiç hoşuma gitmedi..hatta çok rahatsız oldum. Bu çok daha naif bir biçimde yapılabilirdi…

Eserin arasına asker mesajlarının sokulması affedersiniz ama çok ticari ve eğreti duruyor…Müzik ve hatta sözler kendini tekrar etse de, öyle bir tarihi ve görsel bir şölen sunarsınız ki, kimse tekrarları fark etmez bile…

“vatani görev bitince size kavuşacağım, vatan sağolsun, anne sizi çok özledim, vatan sağolsun” gibi ifadelerin anlam bütünlüğü olmadığı gibi zorlama da olduğu söylenebilir.…illa ki müziğin üstüne bazı sesler eklenmesi isteniyorsa askerimizin “Allah Allah” sesleri ile hücuma kalkışı, “Atamızın size ölmeyi emrediyorum” sözleri daha çok yakışmaz mıydı?

Bir kliple her mesajı aynı anda veremezsiniz. Bence “yurtta barış dünyada barış” sözü de çok zorlama olmuş. Barış mesajı daha farklı verilebilirdi. Yani burada yapılmak istenen “aslında barıştan yanayız ancak vatanımız saldırı altında olduğu için savaşıyoruz” mesajı. Bu mesaj yine atamızın “savaş zaruri olmalıdır. Millet hayatı tehlikeye girmedikçe savaş cinayettir” sözünün uygun yere konulması ile daha güzel verilebilirdi kanaatimce.. yoksa bayık bayık gözlerle bakan çocukların haykırışı çok etkili değil bence..

Atamızın “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” sözü klibe çok yakışmış. Bence Türk Bayrağının göndere çekildiği sahnede fonda bu söz gösterilerek klibin bitirilmesi çok daha hoş olurdu. Ben bu sözün klipte yer almasından çok memnun oldum ama sanırım militarizm suçlaması özellikle bu sözden kaynaklanıyor. Çünkü bir sürü yasadışı ve ahlak dışı iş bu sözün arkasına sığınılarak sözde “vatansevicilik” adı altında yapılıyor.

Neyse ki şehit cenazelerinden görüntüler yok, yoksa Baba’yı linçe kalkışırlardı….Gerçi biz izin vermezdik ama epey uğraştırırlardı…

Yine de bu klibin çok ses getireceğine ve kitlelere Orhan Baba’yı tekrar hatırlatacağına inanıyorum... İyi ki varsın Orhan Baba...
Kullanıcı avatarı
ipek_böceği
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 287
Teşekkür aldi: 65
Level: 13
HP: 3 / 370
3 / 370
MP: 176 / 176
176 / 176
EXP: 213 / 224
213 / 224

ipek_böceği isimli üyemize teşekkür edenler :
SerdarYılmaz

Mesajgönderen diriliş tarih 20 May 2010, 23:40

Klipte gencebay az gösterilseydi o zamanda neden az göründü diye eleştirilirdi bu bu kadar kesin.Nasılsa bu adam ne yapsa eleştirilmiyor mu!!!!!!
ASIL ADIM İNSANDIR SANMA HERŞEYİM

EN ZORDAN DAHA ZOR KILDAN İNCEYİM

GENCEBAY DER Kİ HİÇTEN ZERREYİM

YOLUMUZ HAK YOLUDUR BİZE HAK LAZIM

HAKKIN YOLU AŞKIN YOLU BİZE AŞK LAZIM
Kullanıcı avatarı
diriliş
Divane
Divane

Teşekkür etti: 65
Teşekkür aldi: 46
Level: 16
HP: 22 / 556
22 / 556
MP: 265 / 265
265 / 265
EXP: 312 / 331
312 / 331

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 20 May 2010, 23:43

diriliş yazdı:Klipte gencebay az gösterilseydi o zamanda neden az göründü diye eleştirilirdi bu bu kadar kesin.Nasılsa bu adam ne yapsa eleştirilmiyor mu!!!!!!

Hayır, ne yapsa eleştirilmiyor :)

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 363
Teşekkür aldi: 1029
Level: 46
HP: 1645 / 7478
1645 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3619 / 3828
3619 / 3828

Mesajgönderen topraktanbircan tarih 20 May 2010, 23:50

idam_mahkumu yazdı:
diriliş yazdı:Klipte gencebay az gösterilseydi o zamanda neden az göründü diye eleştirilirdi bu bu kadar kesin.Nasılsa bu adam ne yapsa eleştirilmiyor mu!!!!!!

Zaten klibi yapan Gencebay değil ki yönetmen
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 15
Teşekkür aldi: 87
Level: 32
HP: 220 / 2753
220 / 2753
MP: 1314 / 1314
1314 / 1314
EXP: 1421 / 1495
1421 / 1495

Mesajgönderen diriliş tarih 20 May 2010, 23:56

idam_mahkumu yazdı:

YAPMA ÖMERİM HİÇBİR SANATÇI HER YAPTIĞI ŞEY İÇİN BU KADAR İNCELENİP YERİLMEZ,YORUMLARA BAKIYORUM DA SANKİ ÇOĞU DOST BİRER YÖNETMENTAMAM BENDE KLİP SÜPER DEMİYORUM AMA NEYSE ANLAMIŞSINDIR UMARIM BENİ
ASIL ADIM İNSANDIR SANMA HERŞEYİM

EN ZORDAN DAHA ZOR KILDAN İNCEYİM

GENCEBAY DER Kİ HİÇTEN ZERREYİM

YOLUMUZ HAK YOLUDUR BİZE HAK LAZIM

HAKKIN YOLU AŞKIN YOLU BİZE AŞK LAZIM
Kullanıcı avatarı
diriliş
Divane
Divane

Teşekkür etti: 65
Teşekkür aldi: 46