Son Albümdeki Şarkılar... ( NETTE İlk Defa Orhanabi.NET'de)

29 Nisanda Piyasaya Çıkan Orhan GENCEBAY'ın en son albümü.

Re: Son Albümdeki Şarkılar... ( NETTE İlk Defa Orhanabi.NET'de)

Yeni mesajgönderen Sabır Taşı tarih 14 Mar 2010, 00:21

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ufuk kardeş..

inşaALLAH dediğiniz gibi cevap ver,sende haklısın,yalnız değilsindeki iklimi yakalar..

geçenler de rüyamda yeni albüm çıkmış..ağrı aksak bir şarkı çalıyor..kasetçinin önünden geçiyorum..orhan abi davudi bir tonla  "avunursun" veya "avutursun" diyor :) şarkı nakaratında :) orasını dinledim sadece :) sonra uyandim..ömere  anlatmiştim gecenlerde..burda da anlatayim dedim..

artik rüyalarimiza girmeye başladı :)
gerçeği çabuk çıkar inşaALLAh :)
"Popüler Kültürün İçinde Adım Atan Gencebay Gerçek Gencebay Değildir.Dedesinin Torunu Olduğunu Hatırlayan,Dedesinden Aldığı Kültürel Kodları Hatırlayan Gencebay Gerçek Gencebaydır." Bu Benim Kendi Düşüncem,Katılmayabilirsiniz..!

irtibat :  sabirtasi(x)orhanabi.net (x yerinde mailin bilinen işareti olacak mailde kullanırken)
Kullanıcı avatarı
Sabır Taşı
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 270
Teşekkür aldi: 11
Uyarılar: (0%)
Level: 14
HP: 4 / 426
4 / 426
MP: 203 / 203
203 / 203
EXP: 239 / 257
239 / 257

Yeni mesajgönderen GözümSende tarih 14 Mar 2010, 12:05

ufkumufuk yazdı:
idam_mahkumu yazdı:İşte Albümdeki Eserlerin İsimleri

- Berhüdar ol
- Vatan Sağolsun
- Duymadın ki
- Sevmeyi Biliyorlar
- Hergün Başka Başka
- Emaneti Al da Götür
- Yalnızlık
- Diriliş

diğer iki eser henüz tam olarak belirlenmemiş. Bir kaç tanesi dışında diğerleri yeni beste imiş.

İşte Öyle Bir Aşk
Ah Türkiyem (olup olmayacağından emin değilim)

- Berhüdar ol
- Vatan Sağolsun
- Duymadın ki
- Sevmeyi Bilmiyorlar
- Hergün Başka Başka

Bunlari dinledim. Eger ki Sen de Haklisin - Yalniz Degilsin ya da Cevap ver albumlerindeki duygulari yakalarsa bu album cok iyi olacak.

Favorilerim,
Vatan Sağolsun - Duymadın ki - Sevmeyi Bilmiyorlar - Hergün Başka Başka

Vatan sağolsunda ağlamayan kalmaz sanırım, Duymadın ki sevmeyi bilmiyorlar her gün başka başka ise tam 70 ler

Berhudar olun sozlerine isinamadim ama muzigi gayet iyi. Baglamanin agirlikli oldugu bir beste. Simdilik bu kadar epeydir Baba ile gorusemedim. Albumun grafik calismalari icin biraraya geldikten sonra daha fazla bilgi vermeye calisirim. Saglicakla kalin.....Ufuk

albümde bizleri sevindirecek enstrümanlar da kullanıldı mı, bir bilginiz var mı?(buzuki,akordeon,obua..)
Yılların günahı kaderde mi kalacak?
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 260
Teşekkür aldi: 195
Level: 27
HP: 89 / 1795
89 / 1795
MP: 857 / 857
857 / 857
EXP: 925 / 1000
925 / 1000

GözümSende isimli üyemize teşekkür edenler :
sessizgemi

Yeni mesajgönderen AŞK_MEZARI tarih 14 Mar 2010, 15:14

Ufuk abi Güzel HAberlerle Geldin 70'ler falan Yüreine salık,Favorilerindede bütün parçaları saydın:)
Grafik,Kapak Resmi,Fotoğraflar BEn bu güne kadar hep çok beyenmişimdir.Bundan sonrada şaşırcamı zannetmiyorum..
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
Kullanıcı avatarı
AŞK_MEZARI
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 159
Teşekkür aldi: 66
Level: 31
HP: 202 / 2536
202 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211
EXP: 1347 / 1384
1347 / 1384

Yeni mesajgönderen ufkumufuk tarih 16 Mar 2010, 14:09

Album bitti dha dogrusu aysonunda tamamen bitiyor. Okumalari da yapti. Henuz dinlemedim zaten album cikana kadar da dinlemek istemiyorum. Bu yuzden hangi enstrumanlarin kullanildigina cevap veremeyecegim. Ama studyo asamasindan once Baba ile oturdugumuzda davullarin cevap verdeki gibi canli olmasini konusmustuk. Ben sizlerin isteklerini gayet iyi bildigim icin ve bu isteklere gonulden katildigim icin bu yonde epey konusmustum. Bazi ziyan olan sarkilarin (Orn. Ben o zaman olurum, bana cok mu goruyorsun) bilgisayar ritmleriyle ya da sample seslerle duygusundan uzaklastigini anlattim. O da buna katildi biraz dusundu ve  Hakana kafas,ndakileri soyledi, birilerini arattı. Hakan da konustugu kisiye hocam soyle yapacagiz boyle yapacagiz olur mu olmaz mi diyerek studyo imkanlarini sordu. Karsisindakinin olmazlarina karsilik cozumler soyledi. Yani neredeyse toplu kayit etkisi yaratacak cozumler sundu. Altyapilari toplu calacagiz sesleri soyle ayiririz boyle yapariz araya separtorler falan diye bir konusmasi oldu. Sonra baba kafasindakileri anlatti. Su an studyoya girsem ne yapacagimi iyi biliyorum falan dedi. Aslinda ben hep ayni duyguyla yapiyorum da teknik baltalıyor dedi. Ben de eserlerin son zamanlarda giderek kalabaliklastigini trafigin daha sakin olmasını bu sayede duygunun daha iyi anlasilacagini soyledim. Gonuldostlarinin sikayetlerini aktardim. Aslinda yaninda surekli bunlari ona telkin eden birinin olması lazım ama malesef yok. Baba tamamen ortam adamı. Ortam iyi oldu mu havaya girip iyi seyler cikariyor.

Bu albumun vodafon destekli olmasi da iyi oldu. Cunku baba belirli bir amacla yola cikinca iyi calismalar yapiyor. Ornek olarak Sinema filmleri, Kanal 6 icin yaptigi diziler (sen de Haklisin, Yalniz degilsin albumleri o zaman cikmisti biliyorsunuz) Her ne kadar elestirsek de  Ideal Kart reklami icin yaptigi Ideal Ask bestesi ses getirip Baba'yi hatirlatmak adina iyi olmustur.

Insallah bir aksilik olmazsa Mayis ya da Haziran gibi olur. Reklemda oynamasını elestirmeyin cunku o reklam olmasa bu album icin daha cok beklerdik :) Berhudar olun....
Kullanıcı avatarı
ufkumufuk
Divane
Divane

Teşekkür etti: 146
Teşekkür aldi: 269
Level: 17
HP: 12 / 630
12 / 630
MP: 301 / 301
301 / 301
EXP: 352 / 372
352 / 372

4 ufkumufuk isimli üyemize teşekkür edenler :
Gencebay_NL, GözümSende, Murat Yaşar, SerdarYılmaz

Yeni mesajgönderen ufkumufuk tarih 16 Mar 2010, 14:25

SerdarYılmaz yazdı:ufkumufuk;

Albümün grafik calismalari icin bir araya geleceginize göre bu iste önemli bir rolünüz olacagi anlamina geliyordur; forumda albüm tasarimi hakkinda degisik fikirlerin ortaya atildigi bir baslik vardi anketli sanirsam, oradaki görüsler de dikkate alinirsa mütesekkir oluruz. Umarim o basit, bilindik ve özensiz tasarilardan birisi daha olmaz.. Nostaljik, yaratici, 70´lere gönderme yapan baglamali bir tasari olmasi ümidiyle.. Albüm; resim, kapagi da cervecesidir ne de olsa... Resmi yücelten en büyük ayrintilardan birisi cercevesidir.. Güzel bir tasari bir kac korsanciyi daha albüm almaya da yöneltebilir, böyle de bakmak gerekir olaya..

...

"Berhüdar ol" isimli eser albümün adini tasiyacak, ama ben zaten sözlerini duymadan biraz "kil" oldum böyle bir sarki ismine.. Gencebay´in her ortamda bir dilek olarak kullandigi bu özlü sözü simdi bir sarki olarak isleme fikri bir kere bana basindan biraz yapay ve zorlama olarak geldi.. Yetmezmis gibi albüm adini tasiyacak olmasi bu düsüncelerimi bir daha pekistirdi.. Simdi de sen "sözlerine isinamadim" deyince haliyle kaygilar kuvvet kazaniyor.. Neyse, bakalim.

Gencebay Film Muzikleri Grafik calismasini (CD kartoneti ve Posterler) Gencebay Arsiv Serisi kartonetlerini ben yaptim. Onlarin disindakilerle ilgim yoktur. Grafiklerin gelisiguzel yapilmis olusu dusuncenize katiliyorum. Kendi yaptiklarim icin ise bir sey diyemiyorum onalri siz degerlendirmelisiniz. Belirtilen gorusleri okumadan evvel ayni goruslere ben de sahiptim. Okuyup bir kez daha teyit etmis ve dogru dusundugumu gormus oldum :) Ama biliyorsunuz ki insanlari memnun etmek cok zor bu yuzden asgari mustereklerde bulusmayi esas aliyorum calismalari yaparken.

Yeni album Vodafon destekli olacagi icin album Grafik calismasini onlar yapabilirler. Henuz net degil. Ben yaparsam zaten buradan gorusleri tekrar sorarim. Gonuldostlarinin sevecegi begenecegi birseyler uretmeye calisirim. Tabi ki fotograflar da cok onemli bu is icin. Gonulden kapsar projesindeki fotograflarla ortaya guzel bir sey cikarmak zaten mumkun degil. Gencebay ile ilgili bir is yapmak icin Gencebay'i tanimak lazim.

Berhudar Ol'a pak takilmayin belki de en cok o sevilecek bilemeyiz. Ama benim dusuncem Gencebay'la ozdeslesmiz bir sozun sarki haline getirilmesi, sozleri yazan Baba bile olsa bence yetersiz kalacaktir gorusundeyim. Bunu Babaya da soyleyeyim diye icimden gecirdim ama cesaret edemedim. Saygisizlik olur diye dusundum. Oyle durumlar varki burada kizdigimiz onca seyi yuzune karsi soyleyemiyoruz. Gizli bir guz sanki bizi engelliyor. Inanin siz de olsaniz ayni sey olur. Karsinizda boyle sevimli bir dev varken, insan nasıl elestiririm ki diye dusunuyor. Onca yaptigi guzel sey geliyor gozunun onune ve o anda elestirmek yerine sarılıp opmek gekiyor insanın icinden. Cok degisik bir duygu bu. Ortada bir sey yokken her an aglayacakmissin gibi bir his.
Kullanıcı avatarı
ufkumufuk
Divane
Divane

12 / 630
301 / 301
352 / 372

GözümSende, ipek_böceği, Sabır Taşı, SerdarYılmaz

Yeni mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 16 Mar 2010, 14:40

Verdigin bilgiler icin tesekkürler ufkumufuk.

Seni cok iyi anliyorum; burada hosumuza gitmeyen bircok seyi elestiriyoruz, ama hayatimizda essiz yeri olan o insani bir an karsinda görünce, sohbet etme firsati bulunca önceligin insanin kafasini kurcalayan elestirilerin olmayacagini ben de tahmin edebiliyorum.. Keske bizlere de öyle bir görüsme nasip olsa..

Grafik calismalara gelince, eger sartlar uygunsa, grafikde senin fikirlerin ve dolayli olarak forumda bazi önerilerin bir rolü olacaksa buraya da bir danisman tabiiki bizleri sevindirecektir.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 154
Teşekkür aldi: 96
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1035 / 1087
1035 / 1087

Yeni mesajgönderen AŞK_MEZARI tarih 16 Mar 2010, 15:07

Çok saol bilgiler için ufuk abi,hep aramızda ol böle aksatma bizi:)Berhüdar olu dinleip göricez inş.Birşey daha sormak istiyorum,Albümdeki şaheserlerin uzunlukları nasıl,Yargısız İnfaz daki gibi 3,5-4 dk ortalamalımı..Diriliş enstürmantal bilgilere göre yaklaşık 6-7 dk. olcaktı..diğerlerini merak ediyorum,Umarızki Eskiler gibi Enaz 5 dklıktır..
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
Kullanıcı avatarı
AŞK_MEZARI
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 159
Teşekkür aldi: 66
Level: 31
HP: 202 / 2536
202 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211
EXP: 1347 / 1384
1347 / 1384

Yeni mesajgönderen YILGOR tarih 16 Mar 2010, 15:14

Ufuk bey bilgiler için teşekkürler. Sizide aramızda faal bir şekilde görmek isteriz. Gencebay'la olan ilgi ve alakanızı biliyoruz.. Son gelişmeleri ve durumu bize aktarırsanız memnun olurum. Altan bey sağolsun(!) çok ilgi ve alaka gösteriyor. Yeri değil ama "resmi site hacklenmiş diyoruz" tamam ilgileniyorum diye yazıyor. Bakıyorum tık yok.. Böyle olmamalı.. Herneyse Saygılarımla..
Kullanıcı avatarı
YILGOR
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 35
Teşekkür aldi: 48
Level: 26
HP: 81 / 1637
81 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 849 / 917
849 / 917

Yeni mesajgönderen ufkumufuk tarih 16 Mar 2010, 15:46

Yogunluktan dolayi cok fazla ilgilenemiyorum. Evvelden daha cok yazardim. Burada olsun kolikler diye bir site vardi orada olsun. Ama soylediklerime inanilmamasi ve kesin olan bilgilere suphe ile yaklasilmesi beni uzdu ve uzak kalmak istedim. Burada samimi bir ortam ve bir o kadar da acimasizca elestirler var Baba ile ilgili :) Cok seyle ilgileniyor ve ziyaretcisi cok fazla. Ozel yasam, muyap, telifler, dostlar derken zaman geciyor baba cephesinde. Inanin ki ofisinde oldugu sure icerisinde hep calisiyor. Surekli uretiyor. hepimiz iyi biliyoruz ki diger sanatcilarin albumunda 5-6 kisinin yaptigi sis Orhan baba tek basina yapiyor. Bu yuzden sabirli olmak en guzeli diyorum. Zaten cemaat ne derse desin imam bildigini okuyor. Cunku bu isis bilen o biz degiliz. Biz sadece onun sabrina erisememis Gencebay yolculariyiz.

Bestelerin uzunluklari ortala olarak diger albumler gibi yani 3 dk olan da var 6-7 dk olan da. Dirilis uzun cok uzun. Ben bestelerin baglama ile calinmis halini dinledim. Su olacak dedi caldi soyledi. Xaten benim icin oylesi daha iyi. Keske sadece divan saziyla calip soylese unplug denilen stilde kaydedilse. Studyoya girip album haline gelince is degisiyor. Yargisiz infazi da ayni sekilde dinlemistim ve iste bu diyememistim malesef. Fakat bu album icin iste bu dedigim 4-5 tane var. Tek temennim studyo ortaminda bozulmamalari.

Yilgor Altan abi senin de dedigin gibi sagolsun. O oyle. Onu oyle kabul et :) Herseyle Baba kendisi ilgilenemez. Bunu etrafindakilerin iyi anlamasi lazim. Bu is ekip isi ama hep Baba tek basina ekip olmak zorunda kaliyor ve bu da bu siteye acimasizca elestiriler olarak yansiyor. Bir gun bile olsa Gencebay temposuna dayanani alnindan operim. Orhan Gencebay olmaz cok zor inanin ki.

Dirlisi baglama ile dinlemistim. hani hep diyoruz ya Adriyatik'ten Cin'e kadar. Heh iste tam oyle idi. Orta Asyadan yola cikip Viyana kapilarina dayaniyordu. Ama studyo halini dinlemedim. Yanlis yonlendirmeyeyim.
Kullanıcı avatarı
ufkumufuk
Divane
Divane

12 / 630
301 / 301
352 / 372

GözümSende, idam_mahkumu, ipek_böceği, SerdarYılmaz

Yeni mesajgönderen ufukerkol tarih 16 Mar 2010, 16:56

BİZİM İÇİN ÇOK GÜZEL BİLGİLER BUNLAR SAĞOLASIN BENİMDE MERAK ETTİĞİM NACİZANE İKİ KONU VAR BİRİNCİSİ FİLM MÜZİKLERİ ALBÜMÜNÜN DEVAMI İKİCİSİDE STÜDYODA OKUYUPTA ALBÜME KOYMADIĞI ŞARKILARDAN BAHSEDİLİYOR BUNLARLA İLGİLİ BİLGİNİZ VARMI BİRDE TEMENNİM KEŞKE 12 ŞARKI OLSA ALBÜMDE.
Kullanıcı avatarı
ufukerkol
Onursal Üye
Onursal Üye
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 15
Teşekkür aldi: 345
Level: 24
HP: 54 / 1353
54 / 1353