Son Albümdeki Şarkılar... ( NETTE İlk Defa Orhanabi.NET'de)

29 Nisanda Piyasaya Çıkan Orhan GENCEBAY'ın en son albümü.

Re: Son Albümdeki Şarkılar... ( NETTE İlk Defa Orhanabi.NET'de)

Mesajgönderen diriliş tarih 15 Şub 2010, 21:14

her kaseti ayrı bir tat ayrı bir kalitedir yargısız infazda keza  gencebay boş işlere imza atmamıştır atmazda...........
ASIL ADIM İNSANDIR SANMA HERŞEYİM

EN ZORDAN DAHA ZOR KILDAN İNCEYİM

GENCEBAY DER Kİ HİÇTEN ZERREYİM

YOLUMUZ HAK YOLUDUR BİZE HAK LAZIM

HAKKIN YOLU AŞKIN YOLU BİZE AŞK LAZIM
Kullanıcı avatarı
diriliş
Divane
Divane

Teşekkür etti: 65
Teşekkür aldi: 46
Uyarılar: (0%)
Level: 16
HP: 22 / 556
22 / 556
MP: 265 / 265
265 / 265
EXP: 312 / 331
312 / 331

Mesajgönderen yavuzdiyebiri tarih 15 Şub 2010, 22:11

Sn güler
Ne söyleyeceğimi bilemiyorum
Aynen beni tarif etmişsin.Hele şu dağ evinde inzivaya çekilmek var ya...İlave edecek pek birşey bulamıyorum.Ama benimle birebir aynı hisleri taşıyan birinin var olduğunu bilmek müthiş bir duygu.Şu an yapacak çok işim var ama şu yorumları da okumadan rahatlayamıyorum. Sana çok teşekkür ederim.
Aynı şekilde bahcevan 57'ye de...
"şu an hi fi sistem araştırıyorum alacağım sadece gencebay müziği için" diye yazmış. ben 41 senedir arıyorum. Dün DJ kulaklığı ile  (Sony marka) eski ama orjinal gencebay müziği dinliyordum.Örneğin " Aşkı Ben Yaratmadım" albümünü.Nedense bu albüm beni çok etkilemiştir. Müzikleri olağanüstüdür."Yokluk" parçasının introsu, "Nereden Bileceksin" "Vazgeç Gönlüm" "Ne Geçtiki Eline" ilk günkü tazeliğinde dinlediğim parçalar. Ekolayzırda bir ayar yaptım ki tam bu parçaları ilk dinlediğim müzik setindeki sesi elde ettim. Sadece kulaklarımı yırtarcasına keskin,ağzındaki şapırtıyı duyacak kadar berrak, ciğerlerimi titretecek kadar dolgun ve güçlü bas yoktu.Anlatmak istediğimi ümit ediyorum ki bahcevan57 ve güler kardeşlerim çok iyi anlar . Çünkü onlar hissiyatıma çok yaklaşmışlar. Yakaladığım frakans gencebay'ın sesini bütün çıplaklığı ile ortaya çıkardı ve enstrumanlar istisnasız hepsi ortaya çıktı. Kanallar karışmadan ve sesler birbirinden tam bağımsız.
İşte güler kardeşin hazmetmek dediği budur diye tahmin ediyorum.
Diğer gönül dostlarına sesleniyorum. Başka hangi müzik böyle tahlil edilerek dinlenilebiliyor? Basit bir müzik değil ki birkaç dinlemede usandırsın? Ben (okuyanlara çok komik gelecek ama) "vazgeç gönlüm sen bu aşktan" derken herbir kelimesini tek tek dinliyorum ki bu kelimeleri tek tek dinleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız (Ya HiFi sistemde yada uygun frekansta) "vazgeç" derken dikkat edin dümdüz söyleyip geçmiyor... Yani söz ile manayı öyle güzel harmanlamış ki... "sana kıymet veren mi var" derken kıymeti ifade eden ve sitem ederken de aslında "ümidimi yitirmedim, hala anlaşılmayı bekliyorum" yada aslında "farkedilmeyi bekliyorum, sevgime karşılık bulmayı bekliyorum" ama "bu kadınlar da bizi hiçbir zaman anlamayacaklar" onun için "bu sevgiyi de bu kadar büyütüp kendine eziyet etme"...... Bu şarkıyı kitap bile yapabilirim...
Dostlarım ben her şarkısını böyle dinliyorum.Sakın bu adam kafayı bozmuş diye düşünmeyin. Gece gündüz 24 saat değil. Uygun zaman aralıklarında, tadında. Uygun ruh halinde sessiz bir ortamda ve hususan gece. Özellikle de gizli. Çünkü gencebay müziğini anlayanlar çok azaldı. Çünkü sanatı bilen yok. Bilmediği için de değer biçemiyorlar. Herkes populist olmuş. Küçük şeylerle mutlu olunmuyor. Büyük şeylerle mutlu olmanın aslında büyük sorunları da beraberinde getirdiğinin kimse farkında değil.
HER SÖYLEDİĞİN HAK OLMALI FAKAT HER HAKKI SÖYLEMEYE SENİN HAKKIN YOKTUR.
HER SÖYLEDİĞİN DOĞRU OLMALI AMA HER DOĞRUYU HER YERDE SÖYLEMEK DOĞRU DEĞİLDİR.
Kullanıcı avatarı
yavuzdiyebiri
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 65
Teşekkür aldi: 141
Level: 14
HP: 4 / 426
4 / 426
MP: 203 / 203
203 / 203
EXP: 243 / 257
243 / 257

yavuzdiyebiri isimli üyemize teşekkür edenler :
idam_mahkumu

Mesajgönderen bahcevan57 tarih 15 Şub 2010, 22:34

slm yavuzdiyebiri yazınızı büyük zevkle okudum.şu anda bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama tekrar bir gencebay kasırgası esiyor
facebook ta ankette türkiyenin en büyük sanatçısı anketinde açık ara önde.hayran fan sitelerinde çığgibi büyüyor.
gencebay müziği bence dünyadaki en güzel müzik türü.
keşke herkes bu zevke erişebilse.
Kullanıcı avatarı
bahcevan57
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 48
Teşekkür aldi: 24
Level: 10
HP: 2 / 230
2 / 230
MP: 110 / 110
110 / 110
EXP: 133 / 142
133 / 142

Mesajgönderen ufukerkol tarih 16 Şub 2010, 00:44

HER KES BİR SÜRÜ BİLGİSAYARINDA SİSTEMİNİN PEŞİNDE SANKİ ''SON ALBÜMÜ''  İNTERNETTEN İNDİRECEKMİŞ GİBİ BİR HİS VAR İÇİMDE İNŞALLAH YANILIYORUMDUR.BEN KASET VE CD NİN ÇIKMASINI BEKLEYİP VODAFONDAN DİNLEMEYECEĞİM.ALBÜM ÇIKTIĞINDADA KENDİMİ EVE KAPATIP,UFAK RAKIMI AÇIP İNZİVAYA ÇEKİLECEĞİM ZİRA 25 SENEDİR AYNI ORTAMI YAPIYORUM.AYRICA GÜLER KARDEŞİMEDE TEŞEKKÜRLER BİR ÇOK DUYGUMA TERÇÜMAN OLMUŞ...
Kullanıcı avatarı
ufukerkol
Onursal Üye
Onursal Üye
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 15
Teşekkür aldi: 345
Level: 24
HP: 54 / 1353
54 / 1353
MP: 646 / 646
646 / 646
EXP: 749 / 766
749 / 766

Mesajgönderen AŞK_MEZARI tarih 16 Şub 2010, 05:12

Kendimizi Bu albüm eskiler gibi olmayacak hayal kırıklığına uğrayacağız diye programlamamamız geremiyor..
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
Kullanıcı avatarı
AŞK_MEZARI
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 159
Teşekkür aldi: 66
Level: 31
HP: 202 / 2536
202 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211
EXP: 1347 / 1384
1347 / 1384

Mesajgönderen güler tarih 17 Şub 2010, 00:13

ufukerkol yazdı:HER KES BİR SÜRÜ BİLGİSAYARINDA SİSTEMİNİN PEŞİNDE SANKİ ''SON ALBÜMÜ''  İNTERNETTEN İNDİRECEKMİŞ GİBİ BİR HİS VAR İÇİMDE İNŞALLAH YANILIYORUMDUR.BEN KASET VE CD NİN ÇIKMASINI BEKLEYİP VODAFONDAN DİNLEMEYECEĞİM.ALBÜM ÇIKTIĞINDADA KENDİMİ EVE KAPATIP,UFAK RAKIMI AÇIP İNZİVAYA ÇEKİLECEĞİM ZİRA 25 SENEDİR AYNI ORTAMI YAPIYORUM.AYRICA GÜLER KARDEŞİMEDE TEŞEKKÜRLER BİR ÇOK DUYGUMA TERÇÜMAN OLMUŞ...

Benim fikrime saygı duyduğunuz için duyarlılığınıza ve bir ufak rakı sözüne çok teşekkürler....
Yanlış Yerde Zirve Olmaktansa,
Doğru Bir Yerde (Radikal gencebaycılık). Zerre Olmayı Tercih Ederim...

Anladımki susmak cüsse işiymiş,
Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor,
Derin denizleri ise derin sevdalar......
Kullanıcı avatarı
güler
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 36
Teşekkür aldi: 52
Level: 12
HP: 3 / 319
3 / 319
MP: 152 / 152
152 / 152
EXP: 194 / 194
194 / 194

Mesajgönderen güler tarih 17 Şub 2010, 00:22

yavuzdiyebiri yazdı:Sn güler
Ne söyleyeceğimi bilemiyorum
Aynen beni tarif etmişsin.Hele şu dağ evinde inzivaya çekilmek var ya...İlave edecek pek birşey bulamıyorum.Ama benimle birebir aynı hisleri taşıyan birinin var olduğunu bilmek müthiş bir duygu.Şu an yapacak çok işim var ama şu yorumları da okumadan rahatlayamıyorum. Sana çok teşekkür ederim.
Aynı şekilde bahcevan 57'ye de...
"şu an hi fi sistem araştırıyorum alacağım sadece gencebay müziği için" diye yazmış. ben 41 senedir arıyorum. Dün DJ kulaklığı ile  (Sony marka) eski ama orjinal gencebay müziği dinliyordum.Örneğin " Aşkı Ben Yaratmadım" albümünü.Nedense bu albüm beni çok etkilemiştir. Müzikleri olağanüstüdür."Yokluk" parçasının introsu, "Nereden Bileceksin" "Vazgeç Gönlüm" "Ne Geçtiki Eline" ilk günkü tazeliğinde dinlediğim parçalar. Ekolayzırda bir ayar yaptım ki tam bu parçaları ilk dinlediğim müzik setindeki sesi elde ettim. Sadece kulaklarımı yırtarcasına keskin,ağzındaki şapırtıyı duyacak kadar berrak, ciğerlerimi titretecek kadar dolgun ve güçlü bas yoktu.Anlatmak istediğimi ümit ediyorum ki bahcevan57 ve güler kardeşlerim çok iyi anlar . Çünkü onlar hissiyatıma çok yaklaşmışlar. Yakaladığım frakans gencebay'ın sesini bütün çıplaklığı ile ortaya çıkardı ve enstrumanlar istisnasız hepsi ortaya çıktı. Kanallar karışmadan ve sesler birbirinden tam bağımsız.
İşte güler kardeşin hazmetmek dediği budur diye tahmin ediyorum.
Diğer gönül dostlarına sesleniyorum. Başka hangi müzik böyle tahlil edilerek dinlenilebiliyor? Basit bir müzik değil ki birkaç dinlemede usandırsın? Ben (okuyanlara çok komik gelecek ama) "vazgeç gönlüm sen bu aşktan" derken herbir kelimesini tek tek dinliyorum ki bu kelimeleri tek tek dinleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız (Ya HiFi sistemde yada uygun frekansta) "vazgeç" derken dikkat edin dümdüz söyleyip geçmiyor... Yani söz ile manayı öyle güzel harmanlamış ki... "sana kıymet veren mi var" derken kıymeti ifade eden ve sitem ederken de aslında "ümidimi yitirmedim, hala anlaşılmayı bekliyorum" yada aslında "farkedilmeyi bekliyorum, sevgime karşılık bulmayı bekliyorum" ama "bu kadınlar da bizi hiçbir zaman anlamayacaklar" onun için "bu sevgiyi de bu kadar büyütüp kendine eziyet etme"...... Bu şarkıyı kitap bile yapabilirim...
Dostlarım ben her şarkısını böyle dinliyorum.Sakın bu adam kafayı bozmuş diye düşünmeyin. Gece gündüz 24 saat değil. Uygun zaman aralıklarında, tadında. Uygun ruh halinde sessiz bir ortamda ve hususan gece. Özellikle de gizli. Çünkü gencebay müziğini anlayanlar çok azaldı. Çünkü sanatı bilen yok. Bilmediği için de değer biçemiyorlar. Herkes populist olmuş. Küçük şeylerle mutlu olunmuyor. Büyük şeylerle mutlu olmanın aslında büyük sorunları da beraberinde getirdiğinin kimse farkında değil.

Söylaminizin tamamına katılmamak mümkün değil. sanırım böyle düşünenler dahada çoğalacak, biz hala pilaklarını dinlediğimiz gencebay abimizin her dem kalitesini çok iyi bilenlerdeniz.......
Yanlış Yerde Zirve Olmaktansa,
Doğru Bir Yerde (Radikal gencebaycılık). Zerre Olmayı Tercih Ederim...

Anladımki susmak cüsse işiymiş,
Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor,
Derin denizleri ise derin sevdalar......
Kullanıcı avatarı
güler
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 36
Teşekkür aldi: 52
Level: 12
HP: 3 / 319
3 / 319
MP: 152 / 152
152 / 152
EXP: 194 / 194
194 / 194

güler isimli üyemize teşekkür edenler :
labirents

Mesajgönderen Murat Yaşar tarih 17 Şub 2010, 22:24

Sizler harikasınız....Üstüne yazacak birşey bulamıyorum....Aslında birçok gerçek gencebaycının hislerine çok güzel
tercüman olmuşsunuz....YALNIZ DEĞİLSİNİZ.....
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 75
Teşekkür aldi: 47
Level: 23
HP: 49 / 1225
49 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 693 / 698
693 / 698

Mesajgönderen mesutözşahin tarih 26 Şub 2010, 12:48

arkadaşlar mrb..bugün facebook sayfamda sevgili altan gencebayla duvar yazımı paylaşmak istiyorum..

senfonik gebze; sevgili altan biliyorum çok sık girmiyor ve cevap veremiyorsun amma!!yinede şahsım ve sevenleri adına soruyorum? orhan gencebay son albümü hangi aşamada ve ne zaman bizlere sunulcak??
sevgiyle kal ii çalışmalar
mesut özşahin

Altan Gencebay; beni anladığın için öncelikle tskler.doğru ben her zaman girmiyorum.bazen benim yerime giriyorlar.şu anda albüme yeni başladık. önümüzdeki ay sonuna bir aksilik olmazsa yetiştirmeye çalışacağız.sevgi ve selamlar

Senfonik Gebze; çok tşk ediyor sabırsızlıkla bekliyoruz yeni albümü..iyi çalışmalar..
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 79
Teşekkür aldi: 125
Level: 19
HP: 15 / 798
15 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 448 / 466
448 / 466

Mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 26 Şub 2010, 14:39

mesutözşahin yazdı:
Altan Gencebay; beni anladığın için öncelikle tskler.doğru ben her zaman girmiyorum.bazen benim yerime giriyorlar.şu anda albüme yeni başladık. önümüzdeki ay sonuna bir aksilik olmazsa yetiştirmeye çalışacağız.sevgi ve selamlar

Yeni mi basladik?

Saka mi bu abi?

Neye yeni basladik, stüdyo kayitlarina mi?
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 154
Teşekkür aldi: 96
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937