ömer yazdı:yaşayan efsane yaşayan ölü olmuştur arkadaşlar.... hayal kırıklığına uğramıştır tüm gencebay hayranları... elle tutulur bir tane parça varmı Allah aşkına sen onları nsl söyledin baba vicdanın nsl el verdi... dumadınki parçası ne öyle ya... 3 taNE ÇOK DANDİK PARÇA VAR ALBÜMDE GERİSİ İDARE DERE CİNSTEN... onların yerine halk müziği formatına uygun bol bağlamalı parçalar söyleseydi albüm patlama yapardı...devamlı halk müziğinden bahsediyor ama söylemeye gelince icraaat yok.. inşallah yazdıklarımız babaya ulaşır...
Şimdi Ömer kardeş, albümümü beğenememiş olabilirsinde herkes adına neden karar veriyorsun, "Tüm gönül dostları hayal kırıklığına" uğradı da ne demek? benim adıma niye karar veriyorsun. Ben hayal kırıklığına uğramadım. Tabii ki kendi şahsi fikirlerini özgürce beyan edeceksin, beğenmedim, olmamış, beni sarmadı, babaya yakıştıramadım dersin, geçersin. Ama Gencebay'a "yaşayan ölü" demek, bu ne be. Bu lafı Hakkı Bulut bile demez ya.
"Halk müziği" meselesine gelince, şuana kadar çıkan tüm albümlerinde Halk müziği baskın bir biçimde yer almadı. O denge hep korundu, eserler Türk Sanat müziği, Türk halk müziği, özgün Gencebay besteleri ve serbest eseler dediğimiz şekilde gidip geldi. Ne full sanat müziği albümü dinledik, ne full halk müziği. Hepsinden bir tutam oldu, ha albümde halk müziği bestesi az dersen bunu anlarım. Doğru, Vatan sağolsun tamamen halk müziği, berhüdar ol kısmen bir halk müziği. Ama Yalnız değilsin'de, bu sayı daha fazlaydı. Gönül dağı, demedim mi, en nihayet bir insansın gibi anadolu tınıları hakim eserler vardı.
Eleştirirkende kırmadan dökmeden, başka insanların beğenilerine saldırmadan, hele hele üstüne titrediğimiz, aman hastaneye kaldırılmış, aman tansiyonu yükselmiş diye hop oturup hop kalkdığımız canımız, abimiz herşeyimiz Orhan baba için "yaşayan ölü" tabiri hiç mi hiç olmaz.
Ayrıca, "yaşayan ölü" şöyle birşeydir;

Orhan GENCEBAY ise,

Ben pek bir benzerlik göremedim açıkcası.