Son Albümdeki Şarkılar... ( NETTE İlk Defa Orhanabi.NET'de)

29 Nisanda Piyasaya Çıkan Orhan GENCEBAY'ın en son albümü.

Re: Son Albümdeki Şarkılar... ( NETTE İlk Defa Orhanabi.NET'de)

Mesajgönderen padoma tarih 02 May 2010, 22:06

ömer yazdı:yaşayan efsane  yaşayan ölü olmuştur  arkadaşlar.... hayal kırıklığına  uğramıştır tüm gencebay hayranları... elle  tutulur  bir  tane  parça varmı Allah aşkına sen onları nsl söyledin baba  vicdanın nsl el verdi... dumadınki parçası ne  öyle  ya... 3 taNE  ÇOK DANDİK PARÇA  VAR  ALBÜMDE  GERİSİ İDARE  DERE  CİNSTEN... onların yerine  halk müziği formatına  uygun bol bağlamalı parçalar  söyleseydi albüm patlama  yapardı...devamlı halk müziğinden bahsediyor  ama  söylemeye  gelince  icraaat yok.. inşallah yazdıklarımız  babaya  ulaşır...

Dünde başka bir başlıkta buna benzer bir yorum yapmıştım aynısı yukarıdakiler için yazayım.
arkadaş karıştırmış herhalde başka bir sitede başka bir isim için yaptığı bu derin tahlili yanlışlıkla bizim sitede bu başlıkta yazmış anlaşılan.başka türlüsünü düşünemiyorum
Kullanıcı avatarı
padoma
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 5
Teşekkür aldi: 19
Uyarılar: (0%)
Level: 8
HP: 0 / 159
0 / 159
MP: 76 / 76
76 / 76
EXP: 97 / 100
97 / 100

padoma isimli üyemize teşekkür edenler :
benim_dertlerim

Mesajgönderen ufukerkol tarih 02 May 2010, 23:18

ARKADAŞLAR BU BEY EFENDİNİN YAZILARINI TEKRAR EDİP, ONA CEVAP VERİP DURMAYIN LÜTFEN.
Kullanıcı avatarı
ufukerkol
Onursal Üye
Onursal Üye
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 15
Teşekkür aldi: 345
Level: 24
HP: 54 / 1353
54 / 1353
MP: 646 / 646
646 / 646
EXP: 749 / 766
749 / 766

2 ufukerkol isimli üyemize teşekkür edenler :
AŞK_MEZARI, ufkumufuk

Mesajgönderen diriliş tarih 02 May 2010, 23:57

[quote="ömer"]yaşayan efsane  yaşayan ölü olmuştur  arkadaşlar.... hayal kırıklığına  uğramıştır tüm gencebay hayranları... elle  tutulur  bir  tane  parça varmı Allah aşkına sen onları nsl söyledin baba  vicdanın nsl el verdi... dumadınki parçası ne  öyle  ya... 3 taNE  ÇOK DANDİK PARÇA  VAR  ALBÜMDE  GERİSİ İDARE  DERE  CİNSTEN... onların yerine  halk müziği formatına  uygun bol bağlamalı parçalar  söyleseydi albüm patlama  yapardı...devamlı halk müziğinden bahsediyor  ama  söylemeye  gelince  icraaat yok.. inşallah yazdıklarımız  babaya  ulaşır...[/quot

NE KADAR ZAVALLI BOŞ BİR İNSANSIN SEN, MÜZİKTEN ANLAMADIĞIN AŞİKAR,BU KADAR KENDİNİ KÜÇÜLTMEYE DEĞERMİ DOSTUM ŞU YAZDIKLARINI OKUDUMDA İNAN SANA KIZAMADIM İÇİMİ KAPLAYAN DUYGU SADECE VE SADECE SANA ACIMAK...BU KASETİ İSTEDİĞİN KADAR KÖTÜLE SABAH 6 DA DÜKKANI AÇTIM  İSTER İNAN İSTER İNANMA 16 SAAT HİÇ ARALIKSIZ DİNLEDİM ABARTISIZ,ŞU AN BU MESAJI YAZARKENDE DİNLİYORUM HAKİKATTEN SENİN DEYİMİNLE ÇOK DANDİK BİR ALBÜM VERDİĞİMİZ PARALARA YAZIK DOSTUM HAKLISIN,SEN BU ALBÜMÜ DİNLEME ZATEN DİNLESENDE ALGILAYAMAYACAĞIN AŞİKAR....SAYGILARIMLA.
ASIL ADIM İNSANDIR SANMA HERŞEYİM

EN ZORDAN DAHA ZOR KILDAN İNCEYİM

GENCEBAY DER Kİ HİÇTEN ZERREYİM

YOLUMUZ HAK YOLUDUR BİZE HAK LAZIM

HAKKIN YOLU AŞKIN YOLU BİZE AŞK LAZIM
Kullanıcı avatarı
diriliş
Divane
Divane

Teşekkür etti: 65
Teşekkür aldi: 46
Level: 16
HP: 22 / 556
22 / 556
MP: 265 / 265
265 / 265
EXP: 312 / 331
312 / 331

diriliş isimli üyemize teşekkür edenler :
benim_dertlerim

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 03 May 2010, 00:52

ömer yazdı:yaşayan efsane  yaşayan ölü olmuştur  arkadaşlar.... hayal kırıklığına  uğramıştır tüm gencebay hayranları... elle  tutulur  bir  tane  parça varmı Allah aşkına sen onları nsl söyledin baba  vicdanın nsl el verdi... dumadınki parçası ne  öyle  ya... 3 taNE  ÇOK DANDİK PARÇA  VAR  ALBÜMDE  GERİSİ İDARE  DERE  CİNSTEN... onların yerine  halk müziği formatına  uygun bol bağlamalı parçalar  söyleseydi albüm patlama  yapardı...devamlı halk müziğinden bahsediyor  ama  söylemeye  gelince  icraaat yok.. inşallah yazdıklarımız  babaya  ulaşır...

Şimdi Ömer kardeş, albümümü beğenememiş olabilirsinde herkes adına neden karar veriyorsun, "Tüm gönül dostları hayal kırıklığına" uğradı da ne demek? benim adıma niye karar veriyorsun. Ben hayal kırıklığına uğramadım. Tabii ki kendi şahsi fikirlerini özgürce beyan edeceksin, beğenmedim, olmamış, beni sarmadı, babaya yakıştıramadım dersin, geçersin. Ama Gencebay'a "yaşayan ölü" demek, bu ne be. Bu lafı Hakkı Bulut bile demez ya.

"Halk müziği" meselesine gelince, şuana kadar çıkan tüm albümlerinde Halk müziği baskın bir biçimde yer almadı. O denge hep korundu, eserler Türk Sanat müziği, Türk halk müziği, özgün Gencebay besteleri ve serbest eseler dediğimiz şekilde gidip geldi. Ne full sanat müziği albümü dinledik, ne full halk müziği. Hepsinden bir tutam oldu, ha albümde halk müziği bestesi az dersen bunu anlarım. Doğru, Vatan sağolsun tamamen halk müziği, berhüdar ol kısmen bir halk müziği. Ama Yalnız değilsin'de, bu sayı daha fazlaydı. Gönül dağı, demedim mi, en nihayet bir insansın gibi anadolu tınıları hakim eserler vardı.

Eleştirirkende kırmadan dökmeden, başka insanların beğenilerine saldırmadan, hele hele üstüne titrediğimiz, aman hastaneye kaldırılmış, aman tansiyonu yükselmiş diye hop oturup hop kalkdığımız canımız, abimiz herşeyimiz Orhan baba için "yaşayan ölü" tabiri hiç mi hiç olmaz.

Ayrıca, "yaşayan ölü" şöyle birşeydir;

Orhan GENCEBAY ise,

Ben pek bir benzerlik göremedim açıkcası.

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 363
Teşekkür aldi: 1029
Level: 46
HP: 1645 / 7478
1645 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3619 / 3828
3619 / 3828

2 idam_mahkumu isimli üyemize teşekkür edenler :
benim_dertlerim, чαѕαкяєѕім

Mesajgönderen topraktanbircan tarih 03 May 2010, 01:00

Kimisi bağlamaya takıyor,kimisi halk müziğine.Gencebay bir türün ya da enstrumanın adamı değil ki.Bunu herkes biliyor.Şimdiye kadar  hangi albümünde baştan aşağı bağlama sesi ya da halk müziği duyduk?Ortalama bir Gencebay albümünden daha az bağlama içermiyor bu albüm.
En son topraktanbircan tarafından 03 May 2010, 01:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 15
Teşekkür aldi: 87
Level: 32
HP: 220 / 2753
220 / 2753
MP: 1314 / 1314
1314 / 1314
EXP: 1421 / 1495
1421 / 1495

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 03 May 2010, 01:06

topraktanbircan yazdı:Kimisi bağlamaya takıyor,kimisi halk müziğine.Gencebay bir türün ya da enstrumanın adamı değil ki.Bunu herkes biliyor.Şimdiye kadar ki hangi albümünde baştan aşağı bağlama sesi ya da halk müziği duyduk?Ortalama bir Gencebay albümünden daha az bağlama içermiyor bu albüm.

Gönül Dostu
Yargısız İnfaz
Hasret Rüzgarı

ilk aklıma gelen bu üç albümden çok daha bağlama var. Yalnızlık baştan solo elektro bağlama zaten.

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 363
Teşekkür aldi: 1029
Level: 46
HP: 1645 / 7478
1645 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3619 / 3828
3619 / 3828

Mesajgönderen OBENIM11 tarih 03 May 2010, 01:17

MERHABALAR GÖNÜL DOSTRLARI,HEPİNİZİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM...HENÜZ ALBÜMÜ ALIP DİNLEYEMEDİM.NEDEN DİYECEKSİNİZ???
İLÇEDEYİZ MAHRUMİYET BÖLGESİ VALLA :) KARGOLAR TATİLDEYMİŞ V.S AMASYAYI BİLE ARADIM GELDİ Mİ DİYE,GİDECEKTİM  ''YOOK,ULAŞMADI'' DEDİLER.NEYSE İNŞALLAH YARIN GELİR.HEMEN ALIP DİNLERİZZZ....

BU ARADA SİTEDE EPEYCE YORUMLARINIZ VARDI OKUMAYA ÇALIŞIYORUM.BEN DİNLEDİKTEN SONRA DÜŞÜNCELİRİMİ PAYLAŞIRIM. İLK 4 PARÇASI BİLE DİLİME DOLANDI.

DİNLEYENDEN DİNLEYENE FARK VAR ELBETTE, DİNLEMEDEN DİNLEMEYE OLDUĞU GİBİ...ÖMER FARUK KARDEŞİM GEREKENİ SÖYLEMİŞ........

KISACASI  '' O'NU ANLAMAK BİR SANATTIR''
OBENİM11
Kullanıcı avatarı
OBENIM11
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 13
Level: 5
HP: 0 / 81
0 / 81
MP: 38 / 38
38 / 38
EXP: 51 / 51
51 / 51

Mesajgönderen diriliş tarih 03 May 2010, 15:45

OBENIM11 yazdı:MERHABALAR GÖNÜL DOSTRLARI,HEPİNİZİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM...HENÜZ ALBÜMÜ ALIP DİNLEYEMEDİM.NEDEN DİYECEKSİNİZ???
İLÇEDEYİZ MAHRUMİYET BÖLGESİ VALLA :) KARGOLAR TATİLDEYMİŞ V.S AMASYAYI BİLE ARADIM GELDİ Mİ DİYE,GİDECEKTİM  ''YOOK,ULAŞMADI'' DEDİLER.NEYSE İNŞALLAH YARIN GELİR.HEMEN ALIP DİNLERİZZZ....

BU ARADA SİTEDE EPEYCE YORUMLARINIZ VARDI OKUMAYA ÇALIŞIYORUM.BEN DİNLEDİKTEN SONRA DÜŞÜNCELİRİMİ PAYLAŞIRIM. İLK 4 PARÇASI BİLE DİLİME DOLANDI.

DİNLEYENDEN DİNLEYENE FARK VAR ELBETTE, DİNLEMEDEN DİNLEMEYE OLDUĞU GİBİ...ÖMER FARUK KARDEŞİM GEREKENİ SÖYLEMİŞ........

KISACASI  '' O'NU ANLAMAK BİR SANATTIR''

KASET GELSİNDE DİNLE DOSTUM 4 ŞARKI DEĞİL TÜM ESERLER DİLİNE DOLANACAK HEMDE NE DOLANMAK BUNA GARANTİ VERİRİM KENDİ ADIMA.ÇÜNKİ YOK BÖYLE BİR ALBÜM,BÖYLE BİR YORUM İNSANI DARMADAĞIN EDİYOR EMİN OL.
ASIL ADIM İNSANDIR SANMA HERŞEYİM

EN ZORDAN DAHA ZOR KILDAN İNCEYİM

GENCEBAY DER Kİ HİÇTEN ZERREYİM

YOLUMUZ HAK YOLUDUR BİZE HAK LAZIM

HAKKIN YOLU AŞKIN YOLU BİZE AŞK LAZIM
Kullanıcı avatarı
diriliş
Divane
Divane

Teşekkür etti: 65
Teşekkür aldi: 46
Level: 16
HP: 22 / 556
22 / 556
MP: 265 / 265
265 / 265
EXP: 312 / 331
312 / 331

Mesajgönderen benim_dertlerim tarih 03 May 2010, 20:33

yaşayan ölü senin gibi saygısızlara denir video paylaşım sitesindede yazmışsın baya ağır laflar.karşınızdaki çocuk değil koskocaman bir Gencebay.hakkı bulutmusun nesin arkadaş.bu yorumlardan iyice şüphelenmeye başladım amacınız ne.susayım diyorum hazmedemiyorum olacak iş değil.Orhan Gencebay' ı seviyormusun hakaretmi ediyorsun.bu ne çekememezlik bu ne ağır laflar.umarım bu laflar sana ulaşır...
Tiryakinim Her Derdine Hasretine,Ben Sensizlikten Mutlu Olmam,Sen Vurgunuyum...
Kullanıcı avatarı
benim_dertlerim
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 54
Teşekkür aldi: 79
Level: 12
HP: 3 / 319
3 / 319
MP: 152 / 152
152 / 152
EXP: 194 / 194
194 / 194

Mesajgönderen mericoz tarih 04 May 2010, 23:33

Merhabalar,

Ömer kardeşim, sen bence dirilişte değil de yıkılışta gibisin. Orhan Bey'e bu hakaretkarane tarzla nasıl eleştiride bulunursun? Eleştiri olur da böyle olmaz. Bence sen hem bu siteyi ve hem de Orhan Gencebay'ı sabote etmek adıyla üyelik yapıyorsun. Umarım söylediklerinde bir es verip oturur ve "ben doğru mu konuştum acaba?Hatam nerede?" diye bir muhasebe yaparsın. Ben seni şiddetle kınıyorum. Diğer dostlar ne düşünür bilemem ama seni çok kınıyorum. Bir Orhan Gencebay düşmanı bile böyle konuşmamıştır. Kendine gel.

Selamlar ve saygılar
Berhudar olun dostlarım.
En son mericoz tarafından 22 Haz 2010, 12:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım.
Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım.
Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam,
Ben Ne Bir Taş, Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım.

Ağaçların Özgürlüğü Ancak Ağaç Gibi Olur.
Benim Özgürlüğüm İse Düşüncemle Hayat Bulur.
Her Sürünün Bir Çobanı Var, Çobanını Koyun Seçmez.
Ben İnsanım Koyun Değil, Ben Bilirim Koyun Bilmez.

Kullanıcı avatarı
mericoz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 362
Teşekkür aldi: 353
Level: 30
HP: 233 / 2333
233 / 2333
MP: 1114 / 1114
1114 / 1114