DİRİLİŞ (ETRÜSKLER) HAKKINDAKİ YORUMLARINIZ

29 Nisanda Piyasaya Çıkan Orhan GENCEBAY'ın en son albümü.

Re: DİRİLİŞ HAKKINDAKİ GERÇEK YORUMLARINIZ

Yeni mesajgönderen Buzdağı tarih 02 May 2010, 20:57

m.özer yazdı:Anlaşılıyor ki Gencebay için ütopyaya giden yol bitmemiş.Güzelliklere atacak adımları varmış.Ki tüm dostlar "Diriliş "eseri için söylemişler,yazmışlar,söyleyecekler;benim de aklıma Gencebay'a denk düşen ,onun yüreğini betimleyebilen  Hayyam'ın şu dörtlüğü geldi:

Bir sır daha var,çözdüklerimizden başka!
Bir ışık daha var,ışıklardan başka.
Hiç bir yaptığınla yetinme,geç öteye,
Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka..

Sayın m.özer; Bizlere aktardığınız bu dörtlük, gerçekten çok doğru ve çok şey anlatıyor. Teşekkürler...
BİLMEZ İNSAN KADRİNİ, KENDİ İNSAN OLMAYAN...
Kullanıcı avatarı
Buzdağı
Divane
Divane

Teşekkür etti: 66
Teşekkür aldi: 49
Uyarılar: (0%)
Level: 17
HP: 12 / 630
12 / 630
MP: 301 / 301
301 / 301
EXP: 351 / 372
351 / 372

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 02 May 2010, 21:52

Gonül dostu arkadaşlarım... Sanıyorum sözlerin büyüğü gibi olmuş 'M.Özer' dostumuzun Hayyam dörtlüğü...Diriliş müziği için uygun düşmüş; O mana da anlarsak...Teşekkür ederim...Bu sözler aslında birer araçtır! amaca ulaşmak için...Amaç farklıdır yaşamak için...Düşüncenin armağanıdır gerçekler her DİMAĞ dan dökülen...Bir koca hiç kalır geriye ARAÇ görevi bitince, çekilir aradan; AMAÇ a ulaşır ve susar her yapı...Karşındadır artık görürsün, görürsün konuşamazsın, görürsün yaşarsın ancak, sen sen olmaktan çıkar O olursun...O Tek kalır yalnız kendi ile kaim...
     ''OKU'' ile başladı ''SORU İLMİN YARISIDIR'' ile devam etti...Ve insan için ''ÖLMEDEN ÖNCE ÖLÜNÜZ'' dedi...Boş yaşayan beyinleri uyardı ''SİZ O AKLINIZIN NELERE KADİR OLDUĞUNU BİR BİLSENİZ'' dedi sonunda ''D İ R İ L İ Ş'' oldu...Kimisi sadece duydu...Kimiside zaten yaşıyordu...''KAH ÇIKARIM  SEYR-EYLERİM ALEM İ --- KAH İNERİM  SEYR- EYLER ALEM  BENİ''...dedi.  ÜSTAD ''YOKLUK'' da içirdi iksiri kanan ben oldum...Mevlanayı döndürdü yanan ben oldum...Zaten söylenmişti; ''CENNETİ ATEŞİN ARKASINA KOYDUM Kİ, YANMADAN KİMSE ULAŞMASIN''diye ...Ve artık görün gerçekleri başlasın dedi: ''DİRİLİŞ''
Saygılarımla levon10

Aklın varacağı yolu bilmek
Hafızayı zâyi edip silmek
Boyna geçen bâtın ilmek
Bizlere akıl ile kâr olur.

O hâl süren kendi
Şimdi bu hâl dedir.

levon10
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 637
Teşekkür aldi: 350
Level: 33
HP: 685 / 2982
685 / 2982
MP: 1424 / 1424
1424 / 1424
EXP: 1594 / 1612
1594 / 1612

Yeni mesajgönderen padoma tarih 02 May 2010, 23:39

Hazır kapak alimde iken gencebayın dirilişn altındaki kendi notunu aynen aktarayım buraya:
diriliş tüek destanlarının en büyüklerinden olanergenekon(yeniden doğuş) destanının anlamını taşır.
etrüskler: yaklaşık 4000 yıl önce avrupanın ilk devletini kuran türklerdir.kuzey italya'da floransa'da Toscana şehri civarında bu devleti kurmuşlar.latin medeniyetini roma şehri ve medeniyetini kuranlar da etrüsklerdir.avrupa uygarlğının temelinde onlar vardır.
Bu eser enstrümental bir eserdir.girişimdeki ana müzik teması pentatonik  gamdan oluşur.ortaasyya tüeklerinin en çok kullandığı gamlarındandır.türk sanat müziğinde buselik makamıdır.orta asya bozkırlarını yalın duygulu bir kazak dombrası anlatır.devamında aynı tema senfonik bir duyumla ifade edilir. kafkas ural boylarına ve batıya göç edilir.müzik temposu atların dörtnal temposuna benzer.eserin hikayesinde osmanlı ve anadolu kimliği ,neveser,ferahfeza,uşşak , hüseyni,acemşiran ,ve nihavent,gibi gam yapıları ile anlatılır.ortadoğu ve islam kültürünün izleri ile finale doğru baştaki ana tema ile sona erer.
bu eser çeşitli nedenlerden dolayı yurtlarını terk eden göçmen türklerin ve türk kültürünün nereleri etkilediği ve nerelerden etkilendiğini belli ölçüde ifade eder.
Kullanıcı avatarı
padoma
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 5
Teşekkür aldi: 19
Level: 8
HP: 0 / 159
0 / 159
MP: 76 / 76
76 / 76
EXP: 97 / 100
97 / 100

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 04 May 2010, 12:33

sevgili PADOMA sana katılıyorum...Ancak ben bunları Cd yi almadan önce düşünüp yazdım konu başlığını ve içeriğini...Görüyorum ki önemli bir konuyu gündeme getirmişim...Fark edilmiş olması ve sürekli gündem de olması müzik ile neler yapılabileceğini göstermesi açısından da çok değerli bir beste...Bazı arkadaşların  bu besteye klip düşüncesi çok önemli...Ancak bu klip basit bir mantık değil bütün karma türklük yapıtlarının ötesinde bir düşünceye sahip olmalı ve başta da bu bestenin neler anlattığını bildirmek önemli...Sonrası yapımcıların projesine kalmış...O projeyi yapabilecek ve yönetebilecek kişiler çok büyük bir özenle seçilmeli...Görsellik seçimi muazzam bir duygu yaratmalı ki müzik içinde göbeğinden vursun! Kısacası bunlar olmasa bile DİRİLİŞ bestesi bizi mest etmeye yeter de artar bile...Büyük üstadımız yine gönlümüzü mest etti...Saygılarımla levon10
En son levon10 tarafından 07 May 2010, 21:17 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Boyna geçen bâtın ilmek

O hâl süren kendi
Şimdi bu hâl dedir.

levon10
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı
Divan Sazı

685 / 2982
1424 / 1424
1594 / 1612

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 04 May 2010, 12:58

ETRÜSKLER KONUSUNU DAHA İYİ ANLAMAK!   Saygolarımla levon10

Tarihi Türk ile başlatan Türk: Kazım MİRŞAN
17/9/2007 · Kategori: BİYOGRAFİLER

Hayatını Türklük araştırmalarına adayan Kazım Mirşan, ortaya attığı Türk tarihi tezleri ile çığır açtı. Yazıyı Türklerin bulduğunu bilimsel olarak ispatlayan Kazım Mirşan, alfabelerin kökeninin Türkçe olduğu teziyle de dikkatleri üzerinde topladı.

Etrüsk yazısını ilk kez Kazım Mirşan okudu

Kazım Mirşan, 1919 yılında Doğu Türkistan’ın İli Nehri üzerindeki Kulca Kentinde doğdu. Ömrünü, Türk dünyası ile ilgili bilimsel araştırmalara adadı. Yazıyı Türklerin bulduğu, alfabelerin kökeninin Türkçe olduğu gibi ilginç tezler ortaya atarak, tüm dünyada tartışmalar yarattı.

Türkiye’nin 12 yıldızından biri

Sosyal bilimler alanında dünyanın sayılı organizasyonları arasında yer alan ICANAS, bilim, kültür ve sanat alanında Türkiye’ye katkıda bulunanları unutmadı. Türk tarihi üzerine yaptığı bilimsel araştırmalar ile tanınan Kazım Mirşan’a ‘onur ödülü’ takdim etti.

Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi’nin (ICANAS) Ankara’da yapılan 38’inci toplantısında 12 kişiye ’onurluk’ ödülü
(12 yıldız ödülü) verildi. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu öncülüğünde gerçekleştirilen ve sosyal bilimler alanında dünya çapında organizasyonlar arasında gösterilen ICANAS’ta, bilim, fikir ve düşünce dünyasının aydınlatılmasına çok değerli katkılarda bulunmuş bilim adamları da unutulmadı. 67 ülkeden 800 bilim adamını buluşturan kongrede, 80 yaşını aşmış 12 bilim ve sanat dünyasının yıldızına ödül verildi. Bu isimler arasında arasında Araştırmacı-Yazar ve teorisyen Kazım Mirşan da vardı. Türk tarihi üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Mirşan, Doğu Türkistan’ın İli Nehri üzerindeki Kulca Kentinde, 1919’da dünyaya geldi. 1932’de öğrenimine İstanbul’da devam etti. Almanya’da Berlin Üniversitesi’nde ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde inşaat yüksek mühendisliği okudu. Almanca, Rusça, İngilizce ve Türk lehçeleri; (Tatarca, Özbekçe, Başkurtça, Tarançıca, Kaşkarlıkça ‘yani Uygurca’, Kazakça, Kırgızca, Azerice, Türkiye Türkçesi ile kendi ana lehçesi olan Tümenlikçe) dışında, Yunanca, Latince ve İtalyancayı meslek araştırmalarına yarayacak kadar bilen Mirşan, hayatının büyük bir kısmını Türk tarihi ile ilgili yeni tezler ortaya atarak büyük tartışmalara yol açtı. ’Etrüsk Yazısı’nı dünyada ilk defa okuyan Mirşan, ’Orhon-Selene Yazıtları’ üzerinde de incelemelerde bulundu. Türk tarihiyle ilgili tartışma yaratacak yeni teoriler öne sürdü. Atlantis olarak bilinen mitolojik uygarlığa ilişkin yeni iddialar ortaya attı.

Hayatını bilimsel araştırmalara adayan Kazım Mirşan, Türk tarihi ile ilgili yeni tezler ortaya atarak tartışmalara yol açtı. ‘Etrüsk Yazısı’nı dünyada ilk defa okuyan kişi olarak bilinen Mirşan, ’Orhon-Selene Yazıtları’ üzerinde de incelemelerde bulundu.

Türkler, devlet kurmada
en önemli medeniyetlerden

Araştırmacı-Yazar Kazım Mirşan, Türk tarihinin seyrinin en önemli noktasının Türklerin devlet kurma ve idare etme
özelliği olduğunu kaydetti. Türk tarihi üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Kazım Mirşan, Türklerin Anadolu’dan Avrupa’ya kadar geniş bir coğrafyada etkinliklerini sürdürdüklerini belirterek, şunları söyledi: “Türkler her zaman devlet kurmada ve idare etmede en önemli medeniyetlerden biri olmuşlardır. Devlet kurma ve idare etmek bir sanattır. Türkler de bunu en iyi yapan medeniyettir. Türklerin tarihteki kaynaklarına baktığımızda çok geniş ve sağlam bir haberleşme ağının olduğunu görmekteyiz. Türk hakanları, sınır boylarında olan her şeyden haberdar olmaktaydı. Bunun yanında sınır
boylarında Türk hakanı adına karar verebilecek biri mutlaka olurdu.
Devlet yönetmenin en temel unsurlarından bir tanesinin haberleşme ağının sağlam olmasıdır ki tarihte bunu Türkler ortaya koymuştur.”  
Türklerde yönetim sanatının tecrübeye dayandığını vurgulayan Mirşan, son kitabında özellikle bundan bahsettiğini belirtti. Türklerin Çinlilerden çok önce kağıt üzerine fırçayla yazı yazdıklarını ve bunun örneğine çok rastlanmadığını anlatan Mirşan, “Yazılanlardan şunları öğreniyoruz. Türkler Tanrıya çok değer veriyorlar. Örneğin bir gün yolda yürürken Tanrı’yla karşılaştığını yazmış ve bu ona saadet getirmiş. Diğer medeniyetlerde bunun örneği yoktur. Türkler Tanrı ile olan ilişkilerinde her zaman sevgi ve saygı çerçevesinde hareket ediyorlar ve bunu da dile getiriyorlar” dedi.

Devlet kurmanın ve idare etmenin bir sanat olduğunu ifade eden Mirşan, “Tarihteki kaynaklara baktığımızda, Türklerin çok geniş ve sağlam bir haberleşme ağının olduğunu görmekteyiz. Türk hakanları sınır boylarında herşeyden haberdardı” diyor.  

Bilinen ilk Türk devleti
Hun İmparatorluğu değil

Kazım Mirşan ve Haluk Tarcan tarafından ortaya çıkarılan yeni bir tez,  Türk tarih dünyasını karıştıracak cinsten. Mirşan ile Tarcan, bilinen ilk Türk devleti olan Hun İmparatorluğu’nun ilk Türk devleti olmadığı, ilk Türk devletinin Bir Oy Bil olduğu görüşünde. Ardından At Oy Bil, Türükbil (karşılığı: Göktürk) gelir. Türk tarihinin çok eskilere dayanması gerektiğini gösteren en büyük delil ise; Orhun kitabeleridir. Çünkü Orhun kitabelerinde kullanılan dil ve noktalama işaretleri bu dilin en gelişmiş hali olduğu sonucuna götürmektedir. Böyle bir dilin oluşabilmesi için en az 3000 yıl geriye gidilmesi gerekir. Bugün Çin sınırları içerisinde 300 metre boyunda piramitler bulunduğu ve bu piramitlerin Mısır’dan çok önce inşa edildiği tespit edilmiştir. Mısır’ın dip kültüründe de Türkler olduğu iddia edilmektedir. Hazırladığı çalışmalarda İngiltere’nin Başkenti Londra’da bulunan kütüphanedeki belgelerden yararlandığını da belirten Mirşan, “Macar Türkolog Aurel Stein, yaptığı araştırmalar sonucunda Türk tarihine ait orijinal belgeler bu kütüphanede yer bulmuş. Şimdi biz de bu belgeleri derleyerek Türk tarihine ait bilinmeyen dönemlere ışık tutuyoruz” dedi.

İlk Türk devletinin Bir Oy Bil olduğunu savunan Mirşan, ardından At Oy Bil, Türükbil ’in (karşılığı: Göktürk) geldiğini kaydediyor. Mirşan’a göre, Türk tarihinin çok eskilere dayanması gerektiğini gösteren en büyük delil ise Orhun kitabeleri.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi

Yazan:amozonik | Tarih: 2009-10-02 13:11:46

Okumalı,araştırmalı...

Boyna geçen bâtın ilmek

O hâl süren kendi
Şimdi bu hâl dedir.

levon10
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı
Divan Sazı

685 / 2982
1424 / 1424
1594 / 1612

2 levon10 isimli üyemize teşekkür edenler :
hayat kavgası, Murat Yaşar

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 06 May 2010, 00:12

Sanıyorum Beste duyuldukça kıyamet daha çok kopacak!  Ben söyle bir kaç ay geçsin diye bekleyeceğim...Saygılarımla levon10

Boyna geçen bâtın ilmek

O hâl süren kendi
Şimdi bu hâl dedir.

levon10
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı
Divan Sazı

685 / 2982
1424 / 1424
1594 / 1612

Yeni mesajgönderen levon10 tarih 06 May 2010, 17:18

Dinle dinle dinle nasıl bir beste Allahım bu Diriliş...Nasıl düşündün neler düşündün...Müzik sadece seninle gerçek Sayın en büyük üstad Orhan GENCEBAY...

Boyna geçen bâtın ilmek

O hâl süren kendi
Şimdi bu hâl dedir.

levon10
Kullanıcı avatarı
levon10
Divan Sazı
Divan Sazı

685 / 2982
1424 / 1424
1594 / 1612

Yeni mesajgönderen mesutözşahin tarih 06 May 2010, 17:28

albüm ve tek tek eser analizlerinde güzeli olumluyu beğeneyi anlatmak çok kolay ve kısa oluyor nedense:)

"DİRİLİŞ" eseri ni beğendim öncelikle bunu belirteyim senfonik şiir -konçerto derken bir parmak bal sürdü ağzıma gencebay:)buda artık bizi bir kaç sene idare ettirir...(ama ben kanmam o ayrı)

güzel bir intro ile başladı gencebay kazak dombrası cidden bestecilik te duygu sözler olmadandan insanı bi yerlere götürebilmesi özellikle bu doğa tarih olunca bir başka oluyor..ardından gelen grup yaylı pentotonik sesler dizi eşiliğinde hafiften uzakdoğu kokusu ile halil karadumanın koto benzeri kanun nağmesi:)ardından sanki country edası ile orta asya derken birden amerika yolcusu oluyoruz...gencebayın çok yapmadığı kromatik modülasyon geçkileri ile acilite tarafını sunuyor bizlere...(albüm öncesi konuştuğumuz duyduğumuz bazen ben bile çalamıyorum dediği bölüm olsa gerek:)bakalım kaç genç yetenek bu eseri ve bu denemeyi yapmayı paylaşmayı deneyecek sitelerde (hasan genç i merak ediyorum şimdiden)yine yaylı elektro kapışması ardından soluk alma aslında tamburla olması makbul olan gencebayın emektar divan bağlamasıyla oluyor.(neden çalmassın tamburunu gencebay neden?)
makamsal geçkiler durak asma kalışlar devam ediyor birbirini ardına osmanlı edası başlarken ritim perci lerin girişleri abes gelsede yaylı tsm örnek makamsallığıyla devam etmiş esere tabi meşhur saba geçkisi ile arabistan yollarını oryantel ud notları izlemiş.bu arad eyüp hamişin hakkını yemiyelim anadolu kokan doğaçlama ney kaval partiside güzeldi...bu oryantel ud partilerinden sonra yine gencebayın bağlaması ve en çok takıldığım yer tiz oktavda mızrap ve parmak vibrasyon ve trillerindeki notun kaçması beni şaşırttı!!acaba gözden kulaktanmı kaçtı bu falso yoksa tek sefer çalım hatasıyla böyle kalsın nazar değmez mi dendi??oysaki o nağmesini bir çok kez duymuştuk falsosuz!!!
neyse onun ardından türk senfoni yaylı grubunun çok sesli finali ile güzel bir nokta konularak tamamlanmış..

emeği geçen herkesin ellerine yüreğine sağlık demek düşer bize ve eleştirirkende daha iisini yapabilen varsa bir adım beri gelsin deyişi sanki çınlıyor kulaklarımda gencebay ağzıyla:))
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 79
Teşekkür aldi: 125
Level: 19
HP: 15 / 798
15 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 448 / 466
448 / 466

4 mesutözşahin isimli üyemize teşekkür edenler :
hayat kavgası, ipek_böceği, m.özer, Razor

Yeni mesajgönderen m.özer tarih 06 May 2010, 20:19

Mesutözşahin arkadaşa teknik açıklamalarından dolayı teşekkür ederek başlamak istiyorum sözlerime.Diriliş isimli eseri beğendiğimi söylememe bile gerek yok.Bence Türk Müziği'nin çağdaş normlarda nasıl olacağına dair çok güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum Ayrıca Atatürk'ün Türk Müziği hakkında söylediği sözlere de tam denk düşen bir yapıt olduğuna  inanıyorum.Atatürk "Türk Müziğinde çağdaşlık" derken;"Diriliş" isimli eseri tarif etmiş.

Kazak Dombrası yapısı ile ilgili olarak bir arkadaşımız güzel bir yazı yazmıştı.Pentatonik(beş sesli) yapıya sahip bu enstruman ile yapılan açış gerçekten çok duygulu ve etkileyici olmuş.İnsanı  yaşadığımız yüzyıldan alıp tarihin tam bilinmeyen bir yerinde duran Asya steplerine götürüyor.Bu güzel açılış o kadar farklı ve etkileyici duruyor ki ben her dinleyişimde Gencebay'ı beğendiğimden dolayı gururlanıyorum.Ardından devam eden senfoni duyarlılığında ki çok sesli bölüm ,insanın içindeki duyguları tepe noktasına çıkarıyor.Yani sanki müzisyenler biraz sonra yapacakları zorlu yolculuk için güç topluyor gibiler.Kanun ve yaylıların karşılıklı ve çok sesli sohbeti sonrası ,tepe noktasına ulaşan eser ,bu dakikadan itibaren çok keskin bir boşalma içine giriyor.Önce Kafkas(Türk-Rus) notları,ardından Avrupa-Orta Asya-Amerika çizgisine uygun bir şekilde devam eden arayış ve hedefe yöneliş;burada Vivaldi"Storm" çizgisinde ki yaylı ataklar ile counry-rock çizgisinde ki ritm buluşması ancak bunlardan Gencebay'a özgü melodik örgüsü ile ayrılan başka bir eser ve duyum ile Anadolu'ya giriş.Ney-kaval ile Anadolu Yarımadasına, bozkırların arasına tırıs şeklinde yürüyen bir at gibi dalıyorsunuz.Ve divan sazı ile (türkü-şarkı ,halk-saray müziği karışımı ) tanbur yapısına uygun bir taksim ki bence divan sazı ile yapılması çok doğru olmuş(Mesutözşahin arkadaşın Yalnızlık isimli eserde bağlama yerine tanbur kullanılması daha iyi olurdu yorumuna katılmakla beraber bu eserde divan sazı kullanılmasını daha doğru buluyorum).Ardından Osmanlı Dönemine giriş.Bence bu giriş(ritmlerle yapılan giriş) bu kadar keskin değil daha yumuşak olabilirdi.Hacı Arif Bey dönemini anımsatan(Şarkı formatına giriş dönemi) yaylı geçkileri ve ardından Kuzey Afrika'ya(Mısır vb.) uzanış.Burada Osmanlı İmparatorluğu'nun genişleme dönemi vurgulanıyor.Ve tekrar başlangıçta ki çok sesli notlarına dönüş ve alışılmış Klasik Batı Müziği kalıplarıyla bitiriş.Burada yani ikinci bölümde ki Kafkas notlarında, özellikle Güney Amerika yapısında ki ritm-perküsyonlara da yer verilmiş olması dikkatimi çekti.Belkide Gencebay bu bitirişle Çağdaş Türkiye Müziğinin dünya ile entegrasyonuna da atıfta bulunuyor.Sonuç olarak tarih,yetenek,bilgi ve yürek bu eserde buluşuyor ve ortaya bu mükemmel saund çıkıyor.Yüreğin sağolsun Gencebay.Daha iyisini yine sen yaparsın Gencebay..
Kullanıcı avatarı
m.özer
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 213
Teşekkür aldi: 330
Level: 18
HP: 28 / 711
28 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 401 / 417
401 / 417

2 m.özer isimli üyemize teşekkür edenler :
idam_mahkumu, ipek_böceği

Yeni mesajgönderen m.özer tarih 06 May 2010, 22:22

Şunu da eklemek istiyorum;Mesutözşahin  dostumuz ,özellikle acilite ile çalınmış kısımları, çeşitli genç bağlamacıların özellikle Hasan Genç'in nasıl çalacağını merak ettiğini belirtmiş..Hasan genç ve bu çizgide çalışan bazı müzisyenler gerçekten bağlamada üst noktalara ulaşmış durumdalar.Bu eserde ki acilite gerektiren kısımları da mutlaka çalacaklardır.Ancak burada Gencebay gerektiği zaman, 66 yaşında olmasına rağmen hız yapabileceğini hem de notları arada yuvarlamadan yapabileceğini göstermiştir.Benimse merak ettiğim bu genç bağlamacıların ve virtüözlerin,Gencebay'ın arada çaldığı divan sazını aynı duygu ve mistik havada çalıp çalamayacaklarıdır.Daha doğrusu genç  ve virtüöz bağlamacı arkadaşlardan istediğim, hız yaparken arasıra bu gibi geçişler üzerinde durmalarının gerekliliğidir.
Kullanıcı avatarı
m.özer
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 213
Teşekkür aldi: 330
Level: 18
HP: 28 / 711
28 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339