FATİH ALTAYLI-dip not:)

TV'de Gösterilecek Filmlerinin, Hakkındaki TV/Radyo Programlarının Duyuru ve Haberleri

FATİH ALTAYLI-dip not:)

Yeni mesajgönderen mesutözşahin tarih 02 Mar 2009, 12:27

dün gece tv de zap larken haber türk deki teke tek programına takıldım..fatih altaylının konukları yazar müzisyen murat bardakçı ve tamburi bestekar sadun aksüttü ...(gencebayla ilgili ufak bir mevzu olduğu için paylaşıyorum yanlış anlamayın sakın)
konu evrensel müzik kültür sanat olunca es geçmek olmadı fatih altaylı haricinde sadun aksüt konservatuardan bildiğim tanıdığım bir üsdat hoca olduğu için murat bardakçıda çok kültürlü sivri dilli bir yazar olduğu için dikaktimi çekti ısrarla izledim..musiki tarihinden güncel konulara kadar zevkli bir sohbetti..ve  sanki içime doğdu konu tarih müzik olunca ucundan da olsa gencebay mevzusu açılır diye bekledim..ıtri den dede den hacı arif bey den minür nurettin yahya kemal zeki müren bülent ersoy anıları hayatları konuşulurken..konu gazino kültürüne dayandı..ayrıntıya girmiycem bizi sizi ilgilendiren kısacık kısım..
fatih altaylının sadun aksüte gazinocular kralı fahretttin aslanın herkesi sahnesine çıkmayı ikna edebildiğini istediğne sahne verdiğine geldiğinde..peki orhan gencebay ı neden sahneye çıkmaya ikna edemedi çıkartamadı dedi ben için çok ilginç heyecena verici birsoru (olay sahneye çıkmaması değil) çünkü bi tarafta bu işin akademisyeni türk sanat musikisinde önemli bir yeri olan tamburi cemil bey in öğrencisi sadun aksüt bir tarafta müzik tarihini ve müziği hem nazari hem pratik yutmuş namı değer google gbi bir adam murat bardakçı...(eyvah dedim düştün ellerine gencebay)

fatih altaylı dediki;gencebayın sesinin yetersiz olduğu 1-2 şarkı sonra sesinin yetmemesinden dolayı sahne almadığı söyelntisi var o sebepten olabilrimi?
sadun aksüt:bi kere  orhan gencebay çok ii saz çalar ve yıllar önce istanbul gar gazinosunda programlar yaptık sahne aldık birlikte:!!!!(aman allahım dedim)düşünsenizeyaylı tambu üstadı sadun aksüt ve gencebay bağlamasıyal canlı sahne almışlar..ki zar zor ismi aklına geldi barış mançoda varmı yanlarında  bu beni çok şaşırttı ama ayrıntılara girmedikelri için merak uyandırdı bende..!!!yani demek istediki gencebay gazino programı yaptı yani canlı sahne aldı..ve murat bardakçıda gencebaya laf sokmadan dil uzatmadan evt ii saz çalar lafıyla bir kez daha gurur duydum büyük duayenlerden okey onay almasını..işin özü bu çüçük dip not sohbet esnasında ne kadar doğru bir müzisyenin arkasında olduğumu nekadar kızsak üzülsekte onun yüksek mertebede bir yere sahip olduğunu anlamış bulundum birkez daha..
gencebayı böyle konular konuklar içinde duymak izlemek isterim..

başınızı ağrttım ama benim için öenmli bir konuydu paylaşmak istedim..
saygılar..
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 79
Teşekkür aldi: 125
Uyarılar: (0%)
Level: 19
HP: 15 / 798
15 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 448 / 466
448 / 466

mesutözşahin isimli üyemize teşekkür edenler :
crematory

Re: FATİH ALTAYLI-dip not:)

Yeni mesajgönderen Bestekar-NKA tarih 02 Mar 2009, 12:43

güzel bir yazıydı paylaştığınız için teşekkürler keyifle okudum..
Kullanıcı avatarı
Bestekar-NKA
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 9
Teşekkür aldi: 11
Level: 11
HP: 2 / 272
2 / 272
MP: 130 / 130
130 / 130
EXP: 152 / 167
152 / 167

Yeni mesajgönderen YILGOR tarih 02 Mar 2009, 14:57

mesutözşahin yazdı:yani demek istediki gencebay gazino programı yaptı yani canlı sahne aldı ????

Bu meseleye forumdaki üstadlardan cevap alsak daha mantıklı olur bence..
Kullanıcı avatarı
YILGOR
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 35
Teşekkür aldi: 48
Level: 26
HP: 81 / 1637
81 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 849 / 917
849 / 917

Yeni mesajgönderen mesutözşahin tarih 02 Mar 2009, 16:52

forumdan ve şahıslardan yanıt almak için yazmadım zaten bu yazıyı artı soruyu..tv de geçen olayı yazdım sadece:)
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

15 / 798
381 / 381
EXP: 448 / 466
448 / 466

Yeni mesajgönderen YILGOR tarih 02 Mar 2009, 17:06

Bende o yüzden yazdım zaten konu için bilen birileri cevap yazsın diye. Yani neler yapılmış yada böyle bir olay gerçekten varmı yada ne bileyim o döneme dair vs.. vs.. o yüzden fikir paylaşımı istedim mesut kardeşim.. :)
Kullanıcı avatarı
YILGOR
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 35
Teşekkür aldi: 48
Level: 26
HP: 81 / 1637
81 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 849 / 917
849 / 917

Yeni mesajgönderen ufukerkol tarih 02 Mar 2009, 17:50

SAAT YARIMA KADAR BENDE SEYRETTİM BABADAN BAHSEDERLER DİYE, DEMEKKİ BEN KAPATTIM KONU AÇILDI.BU ARADA MURAT BARDAKCININ DA MÜZİK KONUSUNDA BİLGİ VE BİRİKİMİNİN BU KADAR OLDUĞUNU TAHMİN ETMEMİŞTİM.
BİLGİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR.
Kullanıcı avatarı
ufukerkol
Onursal Üye
Onursal Üye
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 15
Teşekkür aldi: 345
Level: 24
HP: 54 / 1353
54 / 1353
MP: 646 / 646
646 / 646
EXP: 749 / 766
749 / 766

Yeni mesajgönderen Sabır Taşı tarih 08 Mar 2009, 21:28

beraber sahne aldık derken orkestralarda görev yaptık demiş olabilir ...
"Popüler Kültürün İçinde Adım Atan Gencebay Gerçek Gencebay Değildir.Dedesinin Torunu Olduğunu Hatırlayan,Dedesinden Aldığı Kültürel Kodları Hatırlayan Gencebay Gerçek Gencebaydır." Bu Benim Kendi Düşüncem,Katılmayabilirsiniz..!

irtibat :  sabirtasi(x)orhanabi.net (x yerinde mailin bilinen işareti olacak mailde kullanırken)
Kullanıcı avatarı
Sabır Taşı
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 270
Teşekkür aldi: 11
Level: 14
HP: 4 / 426
4 / 426
MP: 203 / 203
203 / 203
EXP: 239 / 257
239 / 257

Yeni mesajgönderen hasretsevda tarih 09 Mar 2009, 09:42

birebir birlikte sahne degil kastedilen konu Ahmet Sezgin e saz caldigi donemlerde gar gazinosunda turk halk muzigi programi sahnesi sirasinda eslik ettigi donem Sadun Aksut de yine ayni donemde bir baskasina tanbur caldigi ayni gazinodaki sahne programindan bahsediyor.gerci bu kisileri Mesut kardesimde bilir nasil tipte hocalar olduklarini.bana gore gelenekci asiri bagnaz tiplerden birisi.Nevzat Atlig kusagindan olan fosillesmis beyinlerin basinda gelirler.pekde iyimser dusunemeyecegim kendileri hakkinda.zamaninda karalamadiklari sayfa kalmamisti bu tip muzikologlar TRTnin TRT oldugu donemlerde demedigini birakmamislardi ve asil Turk muziginde kanayan yaralarin  kangrenlerin olusmasina vesile olan kisilerdi.simdilerde bir nevi gunah cikarma gibi ornekleri cok. sadece Sadun Aksutle kalacak bir konu degil.zamaninda bizimde okulumuzda onemli birisi cok onemli bir itirafta bulunmustu.Mustafa Hossu adli ogretim gorevlisi .kendisi yurttan sesler kusagindan ve rahmetli Muzaffer Sarisozenin ogrencisiymis.kendi donemlerinde parmakla sayilan kisiler bunlar.birgun okulda bana itirafta bulundu ders icinde tum sinifa dogru.<<Orhan Gencebay konservatuvarlar icin ve TRT icin en buyuk kaybimizdir.>>.daha sonra ayni yil ofise gitmistim.Orhan Gencebay bu mevzuyu bahsetmistim.oda bana Istanbul radyosu sinavini nasil kazandigini anlatmisti.kafamda oturdu o zaman bazi taslar..simdi Mesut kardesimin burda programdaki ovguyu bahsetmesi gozlemlemesi guzel ama onunda bildigine eminim. asiri gelenekciler bagnazlar muhafazakarlarin listesindekiler bir nevi TRTonderligi altinda gunah cikariyor bir nevi ozur borclari var vijdan muhasebesi yapiyorlar bana gore.bir zamanlarki gibi acimasiz elestiri oklari yok artik ellerinde dillerinde kalemlerinde...gerci olsada olmasada hos bu saatten sonra...asil su soruyu sormalari lazim kendilerine.cok savunucusu koruyucusu olduklarini her firsatta soyledikleri TURK MUZIGINE NE VERDILER?VERMISLERDIR?YENI OLAN BISEY VARMIDIR??bu insanlar degilmidir trt zamaninda Gencebayin eserlerine denetleme kurulunda takanlar????ve en onemlisi bana bir beste adi verebilrimsiniz Sadun Aksut e ait soyle hit olmus Hatasiz Kul Olmaz gibi bir eserini ornek olarak??
.Murat Bardakci ile ilgili soylenecek cok sey olabilir muzik tarihi arastirmacisi olarak arsivci yonuyle..
Kullanıcı avatarı
hasretsevda

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 1
Level: 0
HP: 0 / 0
0 / 0
MP: 0 / 0
0 / 0
EXP: 0 / 0
0 / 0

Yeni mesajgönderen hasretsevda tarih 09 Mar 2009, 10:00

BU ARADA BIR DUZELTMEDE BULUNMAK ISTIYORUM SADUN AKSUT 1932 DOGUMLUDUR TANBURI CEMIL BEY ISE 1916DA RAHMETLI OLMUSTUR.TANBIRI CEMIL BEYIN OGRENCISI OLMASI SOZ KONUSU DEGILDIR.
Kullanıcı avatarı
hasretsevda

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 1
Level: 0
HP: 0 / 0
0 / 0
MP: 0 / 0
0 / 0
EXP: 0 / 0
0 / 0

Yeni mesajgönderen mesutözşahin tarih 09 Mar 2009, 13:08

evt ömerim haklısın büyük bir hata ve karıştırma yaptım:((sadun aksütün aynı dönemde yaşadığı belkide feyz aldığı şahıs tamburi cemil beyin oğlu mesut cemil bey olabilir hatrımda yanlış kalmış:((ama sonuç itibariyle söylediklerin çok doğru gelenekçi muhafazakar tsm ci lerin başında olan sadun beyin gencebay için olum konuşması beni çok sevindirdi olay bundan ibaret ...deli arşivci google bardakçı için bişey yazmamışsın hayret:))
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

15 / 798
381 / 381