dün gece tv de zap larken haber türk deki teke tek programına takıldım..fatih altaylının konukları yazar müzisyen murat bardakçı ve tamburi bestekar sadun aksüttü ...(gencebayla ilgili ufak bir mevzu olduğu için paylaşıyorum yanlış anlamayın sakın)
konu evrensel müzik kültür sanat olunca es geçmek olmadı fatih altaylı haricinde sadun aksüt konservatuardan bildiğim tanıdığım bir üsdat hoca olduğu için murat bardakçıda çok kültürlü sivri dilli bir yazar olduğu için dikaktimi çekti ısrarla izledim..musiki tarihinden güncel konulara kadar zevkli bir sohbetti..ve sanki içime doğdu konu tarih müzik olunca ucundan da olsa gencebay mevzusu açılır diye bekledim..ıtri den dede den hacı arif bey den minür nurettin yahya kemal zeki müren bülent ersoy anıları hayatları konuşulurken..konu gazino kültürüne dayandı..ayrıntıya girmiycem bizi sizi ilgilendiren kısacık kısım..
fatih altaylının sadun aksüte gazinocular kralı fahretttin aslanın herkesi sahnesine çıkmayı ikna edebildiğini istediğne sahne verdiğine geldiğinde..peki orhan gencebay ı neden sahneye çıkmaya ikna edemedi çıkartamadı dedi ben için çok ilginç heyecena verici birsoru (olay sahneye çıkmaması değil) çünkü bi tarafta bu işin akademisyeni türk sanat musikisinde önemli bir yeri olan tamburi cemil bey in öğrencisi sadun aksüt bir tarafta müzik tarihini ve müziği hem nazari hem pratik yutmuş namı değer google gbi bir adam murat bardakçı...(eyvah dedim düştün ellerine gencebay)
fatih altaylı dediki;gencebayın sesinin yetersiz olduğu 1-2 şarkı sonra sesinin yetmemesinden dolayı sahne almadığı söyelntisi var o sebepten olabilrimi?
sadun aksüt:bi kere orhan gencebay çok ii saz çalar ve yıllar önce istanbul gar gazinosunda programlar yaptık sahne aldık birlikte:!!!!(aman allahım dedim)düşünsenizeyaylı tambu üstadı sadun aksüt ve gencebay bağlamasıyal canlı sahne almışlar..ki zar zor ismi aklına geldi barış mançoda varmı yanlarında bu beni çok şaşırttı ama ayrıntılara girmedikelri için merak uyandırdı bende..!!!yani demek istediki gencebay gazino programı yaptı yani canlı sahne aldı..ve murat bardakçıda gencebaya laf sokmadan dil uzatmadan evt ii saz çalar lafıyla bir kez daha gurur duydum büyük duayenlerden okey onay almasını..işin özü bu çüçük dip not sohbet esnasında ne kadar doğru bir müzisyenin arkasında olduğumu nekadar kızsak üzülsekte onun yüksek mertebede bir yere sahip olduğunu anlamış bulundum birkez daha..
gencebayı böyle konular konuklar içinde duymak izlemek isterim..
başınızı ağrttım ama benim için öenmli bir konuydu paylaşmak istedim..
saygılar..

(0%)

News