Net Aleminin En Çok Eleştirilen Gencebay'cısı Ben Miyim?

Nedir Bu "Radikal ve Özgün" Anlayış?

Net Aleminin En Çok Eleştirilen Gencebay'cısı Ben Miyim?

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 04 Eki 2009, 02:52

Biri yine bana eleştirisel hatta yokedici bir e-mail göndermişte... Sitemize ve hepimize yönelik aslında.. Neyse, taktir sizin :)

Biri bana e-mail atmış ta... en çokta beni tasvir ettiği kısım ilginç :D

Gelen giden bana çatıyor anlamadım gitti... E-mail kutularım doğrudan şahsımı ve gencebay'cılığımı linç girişimine teşebbüs eden içerikler ile dolu.

Aşkı Ben mi Yarattım yahû.?  :D

İşte  gençler  böyle  bazı şeyleri  anlamak  istemiyorlar  ve  anlamamakta  direniyorlar.   Mesele  daha  öncede  itiştiğimiz bir  konu  gencebay ın  arabeskçiliği. Simdi  sen  bu sitenin  sahibimisin yöneticisimisin  her ne isen. Yasın  daha çok  küçük 20  li  yaslardasın,  daha  hayatı  bilmiyorsun  müziği  hiç  bilemezsin, ve  Orhan  abi  yi,   ve  O öyle  eski  ki  senin  baban bile ancak  bilir yada  bilemez. Ayrıca  ikide  bir  berhudar  olun  vs  yazma  sağa  sola. Bu  laf  onun  lafı  sen  kimsin  .  bu  düpediz terbiyesizliktir.   Simdi  bu  gücü nerden  buldun  bu  siteyi  sana  kim  yaptırdı bilmiyoruz.  Belkide  zengin  çocuğu  falansın  ki, öyleyse  derhal  Orhan  abinin  adını  ağzına  almaktan  vaz  geçmelisin. MADEM YAŞAMAYA GELDİK DÜNYAYA  BENİM DE HERŞEYDE BİR HAKKIM VARDIR  diyen  adamın  türküsünü siz konuşamazsınız. Git bak  belki  sende  keçi  sakal  belki küpe  vardır  saçlar dağınık jöle li punk çu  tipi  bisi dir beklide.  Zaten bildiğini  sanıyorsun siteye  baktım  bir  teselli  ver  i sanat müziği statüsüne sokmussun. Herseyin içine  etmissin.  Allah çarpar  adamı  yahu.  Bu  sarkı  türkiyede  abinin en  iyi  çıkıs yapan  ilk arabesk sarkısıdır 1970.

Benim yasım  40  a merdiven  dayamış. İyi  derecede  klavye   çok  yeni  seviyede  bağlama çalarım. Doğduğumdan  beri  Orhan gencebay  dinlerim.  Dinlerim  ama  Bre  çocuk,  sen beni  dinlemez  arsızlık  eder  durursun.

Bu ne gaflettir  ?

Bak simdi  güzel  kardesim..  ülke  250 yıllık saray müziğinden bunaldığı  devirlerde  1935  lerdeki  radyo  yasaklamaları  sırasında  millet  frekansı  bulabildiği  arap radyolarından  arap  müziği  dinlemek zorunda  kalmıs , ve 50 lerde  avare  filmlerinden  de  etkilenerek.  Arap  ezgilerine  karsı  sevgi  olusmus.  Zaten halkın  kulağı da buna  yatkınmıs.  Abimiz 60 yıllarda derin  müzik eğitiminin  ardından farklı  seyler  düsünmek istemiş.  Bu  yıllarda  kendi  de  genç  tabiî ki heyecanlı elbetteki  aşık seviyor, acılar çekiyor..  Selma  diye  biri  var. Kabul etmiyor  kendisini.  Hatta Selma  isimli çok eski  bir şarkısı da  var  biliyorsun. Tıpkı  ferdinin  Leyla  sı  gibi..   bunlar  acı  dolu  adamlar.. hayatın içinden cefalar  çekerek  gelirler..  gerisi  yalandır faso  fiso  dur..

Bende  sevdim  alamadım mesela..   benim gibi  yığınlar  var  bu  memlekette. Mutsuz  insanların  türküsüdür  arabesk müzik. Protesttir ve çok yüce dir.   Ne  acı  dolu  hayatlar paramparça  insanlar var..    iste meselenin  özü  budur.  Aşk şarabı  acıdır.  Bu yüzden  siz  anlayamazsınız  bu  isleri  genc  kardesim. Sadece  terbiyesizlik  eder  durursunuz  sizden  buyuklere.  Yasamadan nerden bileceksiniz. Ekonomik  sıkıntıları  olmayan sevdiği  ile  çıkabilen  hatta  evlenen  kimse  Orhan  gencebay  dinleyemez.  Haramdır.. mutluyken  Mustafa  sandal dinleyen  onun  bunun çocukları, karı  terk  edince  arabesk eşliğinde  içip içip  ağlarlar…

Bizim  millette  özenti  vardır.  Tarkan  müziğinde  tepinmek mesela.  Aslında  çoğu  mutsuz.  Dum tıs dum tıs arabalarda  gezerler köylü bozmaları. Aslında  müslüm gürses dinlemeleri  gerekirken.  Yani  aşklarına  acılarına  karsı  bile  dürüst değillerdir.  1975   90  arası  arabeskten baska  müzik dinlenemiyordu  bu  memlekette kardesim..  sezen funda  arar  gibi  bile  değildi..   dinlete  dinlete  klasik koydular  adını  sezen in. Biz bunları  canlı  yasadık. Sen bilmiyorsun çünkü piyasada yoktun. Arabesk piyasaya  hakim ken çoğu  sanatçı  ya müziği  bıraktı  yada  arabesk okudu   nilüfer  zerrin  özer ajda  pekkan yeliz  vs  gibi.  Ve  yapımcıların esliğinde  otoriteler basladılar kampanyaya arabesk yozdur demeye.  Sıkıntı  buradan geliyor. Simdi senin hocaların da  sana  aynısını söylüyor. Ama  babadan  Orhan cı sın. İki  arada  kalıyorsun. Damarların gencebay diyor türk halkının  tamamı  gibi. Çıldırıyorsun. Ve  kalkıp  site  bile  kurmussun.

Çözüm ün  gencebayın  arabesk olmadığını söylemekten geçtiğini düsünüyorsun..   bu  allahı  inkar  gibi  bir sapkın stratejidir..   olamaz  kardesim  böyle  bisi,    Orhan da kıvırıyor  yanlıs  yapıyor..  bilimum enteljanya  nın  kıçına göre  bir  söylem gelistirmeye  uğrasıyor.  Bunun  için  1990  dan beri kasetleri fos çıkıyor..  zaten  1980  den sonra  bozdu  kendini  bozulma  oralarda  basladı..   yani  yarabbimden  sonrasında  hayır  yoktur.   O bugulu  saund  gitti,  film  de  bitti  güzel  kardeşim.

İste  abi genç yıllarında  asık  ken  ve  acı  içinde  iken  müzikal  bilgisinide  kullanarak  yeni  bir  renk  yaptı.  Yeni  müzik  icat  etti. Eşsiz  osmanlı  yıkılırken  müziğide enkaz  dı  çünkü.  Ve  gencebay  tıpkı  Atatürk gibi müziğin  Atatürk ü  oldu.  Var  olandan  yeniden  var  etti,  yarattı..

Röportajlarda  dikkat et  KADERİMİN OYUNU nun hikayesini  sorunca.  Acıyla bakar  insanın yüzüne, ve gizlemeye  çalısır, entelektüel durmaya  çalısır.  Halbuki  onun hikayesidir bu  sarkı. Benim  bizim  hepimizin. Ne  sevenim  var  ne soranım  var  öyle  yalnızım  ki.  Ben 40 yıldır yalnızım mesela.

Şimdi sen küçücük  çocuk,  çıkıp  bana  hangi  hikayeyi  anlatabilirsin ki   ?

1970 – 80  arasında  acılardan  şarap yaptı.  Adını  da  aşk şarabı  koydu…  sırrını  gizli  tuttu  lezzetin. Ben biz içtikçe  bilmedik.   Hiçbir zaman müslüm cüler  gibi vücudumu çizmedim.  Ama  BU TÜRKÜMLE  BU  FERYADIM - SENDEN GELDİM SANA  TANRIM. - MADEM BENİ SEN YARATTIN  - BİR YOL GÖSTER BANA TANRIM. Deyince paramparça yapmak gelir kendimi  içimden.   Bunu  hissetmeyen Orhan gencebay dinleyemez  dinleme melidir.  Dinlesede  anlamaz  senin  gibi. Mutlu  insanlara  haram dır  bu.  Mutsuzların  türküsüdür.  Bir avuç mutsuz  dinlemelidir  baksa  kimseyede  ihtiyac yoktur.

İste  abi  burada  hata  yapıyor  entel cevreye  mal olmaya  çabalıyor müziğini  bozdu  ve  simdi  de  kendini  inkar ediyor.  Seninle sanat kavgamız  da  budur  iste  sen  bunu  anlamamakta  direniyorsun..

Allah korusun  bir gün ölüp gitsede  O bir avuç mutsuz insanın  yüreğinde sonsuza  dek yaşayacaktır. Ama  onun değismesini de yadırgamamak gerekir..  Selma  çoktan  ölmüstür gönülde.  Sevim emre çok güzel bir kadındır tanıstıklarında, ekonomi  çok  iyidir. Boğazda  yalı  da oturur.  Holding  olmustur  ,  sezen  en yakın arkadasıdır. Atilla Özdemir oğlu  ile  Timur Selçuk yamuk bakamaz artık  abimize..  artık  acılar bitmistir.  Abimizin  müziğide dolayısı ile hakkın rahmetine  kavusmustur.  Azap kervanında  kalan  bizlere  miras  kalmıstır hepsi  bu  iste.  Bizimkisi  miras  kavgası  seninle..

Acıları  bitmis  zamanının en güzel  kadınlarından biri  ile  birlikte.  Yalıda  oturup  kral edası  ile  kucağında  torunu  olan  bir  adamcağızın,  tekrar kalkıp felekle  sohbet  etmesini  beklemek budalalıktır.

Serbest çalımsalar  bile  olsa  adı,  gene  yoz gören yoz görecektir abimizi  ve  müziğini..  ve  dinleyen bizleri.  Ama  terk  ettiği  gönül dostları  ve  aynı  yolda  giden  sanatçı  arkadasları  yüreklerinde  hep  bu  yan çizen söylemin yarasını tasıyacaklardır.

Sitene radikal demisin..   tam  tersi   ılımlı arabesk  seninkisi  J

Radikal  benim felsefemdeki çizgilerle  olur.   Senin  siten  radikalse.   İlk önce  söyle  bir  yazı  çıkmalı MUTLU İNSANLAR GİRMESİN..

Abimiz  sigarada  alkol de  kullanmıs  hatta  esrar  kullandığını  bile  itiraf  etmistir  eskiden.  Ve  sadece  sağlık sıkıntıları  nedeni  ile  bırakmıstır.  Ama  eroin  gibi  sarkıları  bu  sayede damıtıp  üretebilmistir. Ben bu  kötü  alıskanlıklara  sahip değilim  çok  sükür.  Ama duygulu  kisiliği bunları  gerekli kılmıs  olabilir.  Yada  acıları..

Uçmamış bir kafa  ile  ,  dağların başına  çıkıp bir gece  vakti  haykıramaz  insan.  ÇAĞIRSAM FELEĞİ GELSE KARSIMA – DUR DERİM BURADA DOKUNMA  BİZE..    diye…  delikanlı ,  bitirim psikopat müziktir.   Ama  dürüst  ve  harbi, sevgiye  aç, yapayalnız, paramparça  ömürlerin  şarkısıdır gerçek gencebay  müziği. Darbukası  kemanları  ve  elektro  bağlaması hırçın  ve  adam gibidir. Ekonomik  aşk  yada  aile  durumu  iyi  olan  kimse  bunu  dinleyemez  anlayamaz ve  dinlememelidir. Ağır tonajlı  türkülerdir  bunlar..   hafif  adamlara  ağır  gelir.  İşte  bunun  için  bu  ayine katılanlara   SENDE  BİZDENSİN   demistir, saygıdeğer  Orhan  abimiz..

Sana bin sayfada  yazsam boş biliyorum. Bizim yasadıklarımızı  yasamadan  anlaman mümkün değil ki.  İmkanın  varsa abi ye  bu  satırlarımı  virgülüne dokunmadan  okutsan..   okusun, onda  o  gurur  varken  müziği  bırakır.  Yaptığı hatayı  anlar.  

Ben bu yaz 28 senelik çocukluk aşkımı gördüm, yanında baskası  vardı. Göz göze  geldik bir an.  Bilerek tanıyarak..  ölmek  gibi  idi. 1000 şişe şarap içse insan bunu hissedebilirmi ?  kiralık dünya  yı  değil  TANRIYA FERYAT ı mırıldandım..              AL CANIMI YARABBİM - BİTSİN ARTIK KAHROLUŞ   noktasına geldim..        Sen  bunu  anlayabilirmisin ?

Kardeş  alın abi yi de,  çekin  gidin  artık….      Şarkılarımızdan  elinizi  çekin..    başka bişi istemez..

İÇEN BİR PİŞMAN İÇMEYEN  İKİ

HEPİMİZ DOĞUŞTAN DERTLE SARHOŞUZ SANKİ

SARHOŞTAN BETER SEVENİN HALİ

HER KADEHTE BİR MECNUNUM KEREMİM SANKİ

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 363
Teşekkür aldi: 1029
Uyarılar: (0%)
Level: 46
HP: 1645 / 7478
1645 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3619 / 3828
3619 / 3828

Re: Net Aleminin En Çok Eleştirilen Gencebay'cısı Ben Miyim?

Yeni mesajgönderen hayat kavgası tarih 04 Eki 2009, 13:33

Araştırmak lazım bu insanı.Nasıl bir ruh hali.Öyle şeyler yazmış ki inanılır gibi değil.Mutlu insanlar dinleyemezmiş  Gencebayı...
İnandığı şeye o kadar inanıyor ki senelerce uğraşsan fikri değişmez.At gözlüğü lafı tam burda lazım aslında.
Kullanıcı avatarı
hayat kavgası
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 141
Teşekkür aldi: 44
Level: 22
HP: 44 / 1106
44 / 1106
MP: 528 / 528
528 / 528
EXP: 632 / 633
632 / 633

Yeni mesajgönderen rho45 tarih 04 Eki 2009, 18:16

ben 18 yıldan beri orhan abimizi dinliyorum onun yaptığı tüm eserlerin bir hikayesi vardır orhan abimiz benim yapmış olduğum bestelerim %80 nini ya ben yaşamışımdır ya çevrem ya ülkem yada dünyada yaşanmış olaylardır bir insana mutlu olduğu zaman mutluluğunu anlat dediği zaman söyleyecek bir kelime bulamıyorum der derdini anlat dediği zaman günlerce hatta haftalarca anlatır her insan mutlaka hata yapar hatasız kul olmaz muhammet peygamberimiz hariç bu dünyada tanrının tüm yarattığı kullar hatalar yapmıştır orhan abimiz zamanında sigara ve alkol kullandığını söylemişti 1981 yılından beri yeşil aycıdır orhan abimiz ilk olalak 1960 yılın sonunda türkü formatında meğer sevmek pek yalanmış'ı yaptı arebesk iki'ye aylılır bir arap etkinlidir iki serbest çalışmalar 940 lı yıllarda türkiyede radyolar yasaklanmış millet dinsel motiflere yönelmiş 60'larda teklar gündeme gelmiş arebesk mısırda serbest çalışmalar dinlediği zaman bu bizim müzik değir derler biz gönül dostları arebesk müziğine karşı değiliz sadeca serbest çalışmalar müziğine arebesk ismine karşılız 1970 lerde bazı orhan gencebay'ı çekemeyen kişiler bu müziğe arebesk dediler orhan gencebay 1960'ların sonlarına doğru kendisi yeni bir müzik bulmuştur bu müziği orhan abimiz bulduğuna göre isim hakkıda ona aittir serbest çalışmalar veya gencebay tarzı olalak adlandırmıştır rüyasında gölmüş olup bunu yeniden derlemiş deryada bir sayım yok ilk olarak ahmet sezgin tarafından okunmuştur ilk serbest çalışmalar!dır bazı ülkelerde rock şarkılar var bu yapıtlar'da sözler genellikle dert çile ızdırap gibidir yine bazı şarkılar 'da ise ne yazık ki ingilizce bilmediği halde bunları dinliyorlar kimilerine göre müzik kulağa hoş gelsin yeter diyor olsa ki bu şarkıları çevirisini yapsalar öyle kötü sözler küfürler var biz gönül dostları orhan abimiz hayatta yaşanan eserleri dinlemek suçmu orhan gencebay'a soluran bir soruda ise sizi taklit edenler hakkında ne düşünüyorsunuz ben beni taklit ettiğini düşünmüyorum gönül dostları demek ki beni örnek alıyorlar berhudar ol eski bir sözdür genelde yaşlı insanlar kullanır orhan abizmizde sevdiği bir deyimdir gençliğinden beri berhudar ol kelimesini kullanır gönül dostlarıda bu deyimi kullanır orhan abimiz yeni tanındiğı yıllarda bir gün yolu demhaneye düşer topkapı surlarında içki içen insanları gölür ve orhan abimizi yanına çağılırlar ve bir şişe marmara şarap'ı veriller orhan abimizde içer ve sohbet başlar her biri adeta bir filozof gibidir ve orhan abimizde kalkar gider giderken biri der orhan abimiz arkasına döner orhan abi sende bizdensin der bu eser böyle doğmuştur orhan gencebay'ı eserlerin tümünü dinleseler o zaman ne demek olduğunu gayet net bir şekilde anlarlar örneğin bir çok kişi ne yazık ki batsın bu dünya'ı yanlış anlıyorlar sanki orhan gencebay dünya'ı batırmak istiyor gibi görüyorlar 1975 lerde her gün olaylar çıkıyor günde 100,150 hatta 200 kadar ölenler oluyormuş orhan gencebay'da olumsuzluklar batsın olumlu dünya için batsın bu dünya demiştir sayın kişi orhan gencebay yarabbimden sonra orhan gencebay müziğü bozmuş demiş her insan kendine yakın gördüğü eserleri dinler orhan gencebay bir çok türk sanat .halk müzik,caz,rock,batı pop vs,vs bir çok müzikle ilğilenmişitir eskiden plaklar 2 kanallı olalak kayıt oluyordu akma gözlerimden albümü ise 32 kanallı kayıttır günümüzde her gün yenilikler geliyor buna müzikte dahir eskiden bilgisayar yoktu elektronik müzik neydi kimse bilmezdi teknolijiden yalanlanmak suçmu ben orhan gencebay her zaman doğru yaptığını düşünüyorum radikar ne demek olduğunu bilmeyen insanlar ömer arkadışıma hep aşırı şekilde yüklenmişler berhudar ol diye eleştiliyor her insan içinden geldiği gibi davlanır orhan gencebay biz gönül doslarına albüm yapar orhan abimizi çekemeyen kişiler önce durup ben kimin neden yaşıyorum ben hata yapıyormuyum + nedir - nedir ben bu dünyaya neden geldim düşünseler başkalarına karşı sinirlenip bu siteyi off duruma geçsin istemesinler ömer arkadaşım içinden geldiği gibi doğru neyse onları yazıyor sonsuza dek gencebay yargısız infaz!
Kullanıcı avatarı
rho45
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 59
Teşekkür aldi: 34
Level: 19
HP: 23 / 798
23 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 423 / 466
423 / 466

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 06 Eki 2009, 01:23

Eyvallah. Konu hakkında çok fazla yorum yapmaya gerek yok. İşimiz bu değil, Arabeskçilere Gencebay'cı dersi vermeyeceğimizi, bu stilin yeni Gencebay'cılık anlayışımız ile bağdaşmadığını ta en başından anlatmıştık. O eski karanlık günlere dönmenin alemi yok. Rotamız belli.

Ben 2002 yılından beri bu işin içindeyim, Orhan Gencebay için çok şey yaptım. Yapmadığım tek şey kendi reklamımdı. Sitemde kendi resmim bile yok, şahsıma ait bir e-mail, msn, cep numarası vs yok. İşim amacım bu değil çünkü. Yukardaki e-mail de beni tasvir etmişler mesela. Keçi sakallı, küpeli zengin çoçuğu... gibi. Hiç alakası yok. Gülüyorum sadece.

Hem bence Orhan Gencebay'ı anlamak için "insan" olmak gerekir. Keçi sakal ile, küpe ile ne alakası var? "Pirin dediği gibi ne haldeysen öyle gel" diyor Gencebay. Bizde öyle demiyor muyuz? Kim olursan ol, gene gel. Yeter ki yürekten olsun.  

Ben askerde 22 yıl boyunca ingilterede yaşamış, orada doğup büyümüş biri ile tanıştım. Türkçesi çok azdı. Ama bana "doğacak ümidini henüz kaybetmedin, kaybolan ümitlere bağlanıp kalınmaz" sözünü öyle bir açıklamıştı ki, apışıp kaldım.

Yani bu iş gönül meselesi, yeter ki Gencebay'ı anla, istersen değil küpeli saçı boyalı ol. Biz bunlara önem vermiyoruz, ben vermiyorum.

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

1645 / 7478
3570 / 3570
3619 / 3828

Yeni mesajgönderen mesutözşahin tarih 06 Eki 2009, 11:42

hitap uslup berbat belki bunca satır arasında doğru söylediği haklı olduğu bi kaç cümlede olsa hitap uslubuyla kaybetmiş bence..!!
yazdıklarına katılmıyorum dolayısıyla bence çok bireyselleştirmiş gencebay müziğini ve etkilerini..gencebay okusa duysa dinlese bu adamı inan çok gülerdi:)))
ömerim yinede medeni cesaretini kutluyorum msj teşhirinle:))boşver doğru yoldasın doğru yoldayız:)
Kullanıcı avatarı
mesutözşahin
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 79
Teşekkür aldi: 125
Level: 19
HP: 15 / 798
15 / 798
MP: 381 / 381
381 / 381
EXP: 448 / 466
448 / 466

Yeni mesajgönderen one gun tarih 06 Eki 2009, 19:06

idam_mahkumu yazdı:Eyvallah. Konu hakkında çok fazla yorum yapmaya gerek yok. İşimiz bu değil, Arabeskçilere Gencebay'cı dersi vermeyeceğimizi, bu stilin yeni Gencebay'cılık anlayışımız ile bağdaşmadığını ta en başından anlatmıştık. O eski karanlık günlere dönmenin alemi yok. Rotamız belli.

Ben 2002 yılından beri bu işin içindeyim, Orhan Gencebay için çok şey yaptım. Yapmadığım tek şey kendi reklamımdı. Sitemde kendi resmim bile yok, şahsıma ait bir e-mail, msn, cep numarası vs yok. İşim amacım bu değil çünkü. Yukardaki e-mail de beni tasvir etmişler mesela. Keçi sakallı, küpeli zengin çoçuğu... gibi. Hiç alakası yok. Gülüyorum sadece.

Hem bence Orhan Gencebay'ı anlamak için "insan" olmak gerekir. Keçi sakal ile, küpe ile ne alakası var? "Pirin dediği gibi ne haldeysen öyle gel" diyor Gencebay. Bizde öyle demiyor muyuz? Kim olursan ol, gene gel. Yeter ki yürekten olsun.  

Ben askerde 22 yıl boyunca ingilterede yaşamış, orada doğup büyümüş biri ile tanıştım. Türkçesi çok azdı. Ama bana "doğacak ümidini henüz kaybetmedin, kaybolan ümitlere bağlanıp kalınmaz" sözünü öyle bir açıklamıştı ki, apışıp kaldım.

Yani bu iş gönül meselesi, yeter ki Gencebay'ı anla, istersen değil küpeli saçı boyalı ol. Biz bunlara önem vermiyoruz, ben vermiyorum.

Gencebay için çok şey yaptığını düşünüp, yazmışsın...Bence bu yorumun için biraz daha düşünmelisin...Sana gelen mail'i okudum bu kadar net kendini ifade eden, Gencebay müziği dinleyen birine ilk defa rastladım...Yazının içeriğine gelince sana olan suçlamalar çok acımasız ve gereksiz...Fakat bu mailde Gencebay konusunda yazılanlara katılıyorum...Annesinin vefatı sebebiyle Samsun'a gelmişti...Yakındanda gördüm köprünün altından çok su akmış...Gencebay maalesef altın köşküne kapattı filmde bitti...Bu bir tecihdir belki, bu durum bizim burda birbirimizi yeme sebebi olmasın...
Kullanıcı avatarı
one gun
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 1
Level: 7
HP: 0 / 130
0 / 130
MP: 62 / 62
62 / 62
EXP: 78 / 81
78 / 81

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 06 Eki 2009, 19:40

one gun yazdı:
idam_mahkumu yazdı:Eyvallah. Konu hakkında çok fazla yorum yapmaya gerek yok. İşimiz bu değil, Arabeskçilere Gencebay'cı dersi vermeyeceğimizi, bu stilin yeni Gencebay'cılık anlayışımız ile bağdaşmadığını ta en başından anlatmıştık. O eski karanlık günlere dönmenin alemi yok. Rotamız belli.

Gencebay için çok şey yaptığını düşünüp, yazmışsın...Bence bu yorumun için biraz daha düşünmelisin...Sana gelen mail'i okudum bu kadar net kendini ifade eden, Gencebay müziği dinleyen birine ilk defa rastladım...Yazının içeriğine gelince sana olan suçlamalar çok acımasız ve gereksiz...Fakat bu mailde Gencebay konusunda yazılanlara katılıyorum...Annesinin vefatı sebebiyle Samsun'a gelmişti...Yakındanda gördüm köprünün altından çok su akmış...Gencebay maalesef altın köşküne kapattı filmde bitti...Bu bir tecihdir belki, bu durum bizim burda birbirimizi yeme sebebi olmasın...

Afedersin ama, benim kadar net ortamında Gencebay'a emek veren birini daha göster, ya da sen neler yaptın net ortamında Gencebay için ?

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

1645 / 7478
3570 / 3570
3619 / 3828

Yeni mesajgönderen one gun tarih 06 Eki 2009, 21:02

idam_mahkumu yazdı:
one gun yazdı:

Afedersin ama, benim kadar net ortamında Gencebay'a emek veren birini daha göster, ya da sen neler yaptın net ortamında Gencebay için ?

Net ortamı ve Gencebay...Ne kadarda birbirine uyumlu değilmi...Eminim Gencebay net ortamında çok şey yapan seni ve net ortamında hiçbirşey yapmayan beni çok tınlamıştır...Kolay gelsin kardeşim sana...
Kullanıcı avatarı
one gun
Dombra
Dombra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 1
Level: 7
HP: 0 / 130
0 / 130
MP: 62 / 62
62 / 62
EXP: 78 / 81
78 / 81

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 06 Eki 2009, 21:08

one gun yazdı:
idam_mahkumu yazdı:
one gun yazdı:

Net ortamı ve Gencebay...Ne kadarda birbirine uyumlu değilmi...Eminim Gencebay net ortamında çok şey yapan seni ve net ortamında hiçbirşey yapmayan beni çok tınlamıştır...Kolay gelsin kardeşim sana...

Karınca birgün yolda yürüyormuş, nereye gidiyorsun Ey karınca diye sormuş ağaçta tüneyen bir güvercin...

Hacca demiş karınca... Güvercin gülmüş.. Yahu öyle şey mi olur, bir karınca yürüyerek  hacca nasıl gider? deyivermiş sonrada..

Olsun, hiç olmazsa yolunda ölürüm demiş karınca.

Berhüdar Ol.

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

1645 / 7478
3570 / 3570
3619 / 3828

Yeni mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 06 Eki 2009, 22:12

Bu site acilirken gayesi bagnaz ve moloz insanlara derdimizi anlatmaktan ziyade Gencebay´i gercek yönleriyle kesvetmis insanlari bir cati altina toplamak ve bu yol ile gercek bilgilere tekrar buradan etrafa yaymakti. Bu yaziyi yazan arkadas klasik arabeskci tayfasini temsil eden güya cok bilmis, aslinda hic bir seyim bilmeyen Gencebay ve müzik cahil cühelasi. Sahsen laf anlatmaktan biktim ben, ama internet aleminde olsun gündelik hayatta olsun hala mücadelesini sürdürenlere sapkami cikartirim.

Bi s...r git diyeceksin o kadar. Dediklerinin hepsi komik ve sacma.. Bir de Ömer´in tarifini falan yapmis yarildim gülmekten.. Kendince Gencebay felsefe anlayislari, anlatimlari falan.. Neremle nasil güldügümü tahmin edebilirsiniz..  

Gencebay, Ömer´in veyahut Soner´in (чαѕαкяєѕім´in) vesair, internet aleminde yaptiklarini tinlamayabilir.. O kendi noksani ve kendi gafletidir, ki bunda katiliyorum, gercekten de tinlamadigini biliyoruz. Gencebay´i daha cok onu saksaklayan entel danteller ya da dangalak arabeksci tayfasi mensuplari hosnut ediyor, bu belli, ne de olsa sayilari ezici bir boyutta.. Ama bütün bunlar bizce olan gerceklerin konusulmamasi veyahut yayilmamasi anlamina gelmesine gerek yok, biz yine inandigimizi konusur söyleriz. Bunlari tasvip etmeyen de lütfen gelip bu forumda yorum yapmasin.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 154
Teşekkür aldi: 96
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937