aydın yazdı:Sevgili Yılgör kardeşim,bana göre bu sitedeki en büyük değer, üyeler arasındaki saygı ve sevgiye dayalı sıcak bir ilişkinin oluşuydu.Yani tam anlamıyla SEVİYE idi.Ben bunun son zamanlarda gitgide dejenere olduğunu düşünmekteyim.Sanki site yöneticilerinin seçiciliği yerini esnekliğe bıraktı gibi.Özellikle son zamanlarda siteye üye olan kişilerden bazılarının üslup ve tarzlarını gözönünde bulundurursak sanırım bana hak vereceksiniz.Bu tarz kişilerin onda bir davranışını göstermeyen bir çok eski üye arkadaşlarımız o zamanlar yöneticiler tarafından ağır bir dille eleştirilirken şimdi bu esneklik neden anlamış değilim.Ömer faruk un gidişindeki hüzün elbette hepimizin içini kapladı ama tek sorunun bu olmadığını düşünüyorum.Amacım yıkıcı olmak değil sakın yanlış anlaşılmasın.Ama sanırım benimle aynı fikirde olan birçok arkadaşım var.
GözümSende yazdı:Sizi Gencebay'ı net alemine taşıyan kişi olarak biliyoruz.Emeğe saygımız sonsuz.Benim bu sorun hakkındaki şahsi yorumum yeni üye alım kriterleri ve sitenin hedefi ile orantılı.Eğer bu site Gencebay'cılığın son noktası ise,sitedeki üyelerin yarısının hesabını iptal etmek gerekir.Nedeni açık, film ya da şarkı indirmek isteyen insanın bu sitede işi olmamalı.Eğer siteherhangi bir Orhan Gencebay forumu ise o zaman sorun yok,bu durgunluk,yazılardaki kaliteslik vb.. doğaldır.
Başta kesinleşmesi geeken sitenin hitab edeceği kesimdir.Bu konuda hem fikir olursak,gerisi gelecektir.Zira, bu site Gencebay'cılığın son noktası ise o zaman üyelik şartı arabeskçi olmamaktan öteye gitmelidir.Ben daha 8 yaşında klasikler 1'in kapağında okumuştum arabesk değil bu müzik diye.Sorana zarbesk değil diyorudum.Ne peki dediklerinde,fantezi! diye cevap veriyordum.O da başka bir kulaktan dolma duyumdu çünkü.
Gencebay'ı tanımak isteyen bu sitede ikigün geçirse fazlasıyla öğrenir.Tüm üyelerin hesapları gözden geçirilsin,siteye alımda kişiyi çok daha ileri seviyede tanımaya yönelik sualller sorulsun.Gerekirse bu işin yoğunluğunu bölüşecek,artık aramızda gayet iyi bilenen nerden baksanız on-on beş kişi var,bunlardan gönüllüler seçilsin.Üye alımı ve son iki üç ayda alınan üyelerin,daha doğrusu bir iki günde elli mesaj atıp sonra bi anda sus pus olan üyelerin hesapları gözden geçirilsin.
Üye alımıyla ilgili bir kaç değişik öneriyi"49 mesaj uygulaması ve sonuçları"adlı konuda belirtmiştim.
Benim şahsi fikrim budur.
Dİkkatinizi çekmiştir muhakkak bugün beni çileden çıkaran bir üye de beni ,üzülerek söylüyorum, siteden kopma noktasına getirmiştir.
Umarım herşey daha iyi olur
...
Ana fikir bu ....Aynı sebeblerden dolayı birkaç ikaz yazısıda belkide iğnelemelerde bulundum...Fakat hiçbir gerekçe gösterilmeksizin yazdıklarım silinmiş....Belliki bazı eleştirilere henüz açık değiliz....Biz hiç bir yönetici arkadaşı direkt olarak suçlamak yerine (Niyetlerinin temiz olduğunu biliyorum..)bazı iğnelemelerde bulunduk...Uyanın diye...
Sitedeki kemikleşmiş kadro belli....Niyet belli...Fakat bu iyi niyet siteyi erozyona uğratacak ve buradaki önemli bir kısım kimseleri küstürecek kadarda esnek olmamalı....
Yıllarını gencebaya adamış nezihi abi yazı yazacak,,Henüz hiçbir çamda kertiği olmayan siteye yeni üye olmuş seviyesiz biriyle laf dalaşına girecek...Mümkün mü ,,yapar mı,,yapmaz...Fakat o yeni arkadaşta kendi kendine kırışacak ,, bak nasıl sindirdim diye...
Yeni üyeye mi karşıyım sizce...Yoksa büyük küçük bilmeyen seviyesiz,kalitesiz insanlara mı....??
İşte bu yeni üye alımları madem yapıldı..TAKİP EDECEKSİN....
Yeni üyeler bazıları bana kızabilir...Belki küfür edenler de olacaktır...Fakat seviyeyi,kriterleri,kaliteyi ,site kurallarını hiçe sayarsanız bu site yok olur gider...
Ömerin yokluğunda hep birlikte ayakta tutmalıyız...Hiçbirimiz onun kadar bu işe zaman ayıramıyor olabiliriz,araştırmacı olamayabiliriz, fakat herkes birşekilde elinden geleni yapmalı...
Burada herkes siner ,kabuğuna çekilir küserse olmaz...Bu fırsatı tanımayın...Yönetici arkadaşlar elbette çok fedakarlık yapıyor yada yapacak..Fakat hiçbir yöneticide forum kurallarını hiçe sayamaz...
Mesaj hanesini 19 a çekmeniz neleri değiştirecek ki...Niyet önemli...Benim için 19 -59 birşey ifade etmiyor...Nedeni ben hala interneti kapattırmıyorsam bu gencebaya olan sevgimdendir... Bu siteyi takip etme hevesimdir...Açıyorum neti sadece gazete okuyorum diğer zamanımın hepsini siteyi takip ederek geçiriyorum...Başka bir amacımda yok niyetimde....
Son dönemde yaşanan seviyesizlikten dolayı kapat gitsin dediğim olmuştur...Hele hiçbir neden gösterilmeden mesajımın silinmesi ve gerekçe gösterilmemesi beni bu düşüncelere itmiştir...
Herşeye rağmen yaşananların sadece iyi niyetli olduğunu düşündüğümden dolayı şimdilik devam kararı aldım...