Site Durumu Hakkında Bilgi..( Üyelerimize )

Sitemiz Hakkındaki Her Türlü Görüş, Düşünce, Öneri, Eleştiri ve Takdirleriniz İçin...

Site Durumu Hakkında Bilgi..( Üyelerimize )

Yeni mesajgönderen YILGOR tarih 16 Tem 2008, 16:26

Sevgili Gönül dostları..

Son zamanlarda dikkatinizi çekmiştir site içerisinde hiç bir gelişme yok. Gerek bizden gerekse üyelerimizden kaynaklanan sebeplerden tabiki. Yani açılan konuların yazılan yazıların %90 lık kısmı havadan sudan vs.. gibi konular. Ömer gittikten sonra Gencebay hakkında tek bir araştırma yazısı dahi yok..Artık piyasada olmayan eserleri,resimleri vs.. geçtik. Evet arkadaşlar aşağı yukarı 1700-1800 arası üyemiz var. Az değil arkadaşlar az değil.. En az 2500 üye alımı yapmadık.. Verdikleri cevaplardan dolayı.. Üyelik kurallarını bilenler anlar ne demek istediklerimi. Herneyse.. Benim kafama takılan şu acaba herşeyi birilerindenmi beklemeliyiz? Şimdi çoğu gönül dostumuz ( kendimden örnek veriyorum) beni tanımıyor.. Bu nasıl yönetici falan diyorlardır. Ama zamanında çok emek verdik(m). Yıllardırda veriyoruz. Ama açıkçası ben artık geri plandan takip ediyorum herşeyi. Çok araştırma yaptım çok eser bulduk ömerle, yeri geldi saatlerce telefonda konuştuk. Neden: Kendimiz için olsa burda ne işimiz var ? Demekki gönül dostlarımıza bişeyler verebilmekti. Keza yaptıkta Birçoğumuzun bilmediği nice eserler çıkardık..Bulduk buluşturduk. Bundada aramızdaki birkaç gönül dostumuzu kesinlikle es geçemeyiz.

Buna rağmen görüyoruz ki site hiç öyle emek verecek kişilerden oluşmuyor.(Belli bi kısım hariç tabiki) İsterseniz kızın, darılın. Ama gerçektende öyle...Bu iş böyle gitmemeli arkadaşlar. Buna bi çözüm bulalım. Fikirlerinizi lütfen buraya yazın. Yada özel msj ile iletiniz. Belkide bizde bi hata vardır.

Yanlış hesap bağdattan döner.. Emeklerinizi esirgemeyin.. en azından verilen emeklere karşılık

Saygılar..

Bu arada unutmadan söylemek gerek. Ben son zamanlarda siteyle ilgilenemiyorum. Nedeni özel işlerimde dolayı. Razor(gökhan) sınav hazırlıkları vs. derken vakit ayırması zor oluyor. Ama site hiç bi zaman ilgisiz kalmıyor.. Bilginize.. Umarım msj yerine ulaşmıştır.
Kullanıcı avatarı
YILGOR
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 35
Teşekkür aldi: 48
Uyarılar: (0%)
Level: 26
HP: 81 / 1637
81 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 849 / 917
849 / 917

Re: Site Durumu Hakkında Bilgi..( Üyelerimize )

Yeni mesajgönderen asakallı tarih 16 Tem 2008, 17:18

Seni az çok tanıyoruz Yılgör gerçi tanışmamız o kadar eskiye dayanmasada evet seni tanıyoruz ve yaptıklarınıda az çok biliyoruz şu an geri planda neden durmak istediğinide tahmin edebiliyorum

esasında çok da haklısın Ömer gittiğinden beri site içerisinde yaprak kımıldamıyor maalesef.
ufak tefek bir kaç gazete haberi dışında öyle önemli bir konu yok. Sebebide heralde havaların sıcak olmasıdır
bir de şu var araştırma yazısı yazmakta bir beceridir ki bu bende olmayan bir şey  :)  yani kalkıpta bir makale yazamam ama yazan olursa zevkle okurum özellikle de konu Orhan Gencebay olursa ;)

Bir de sadece benim gibi olanlar var onlar da sizler gibi araştırma yönü kuvvetli olanlardan bir şeyler öğrenmek istiyor
bir konuya soru niteliğinde bir cevap yazdım ama pek ilgilenen olmadı
daha öğreneceğimiz çok şey var
Kullanıcı avatarı
asakallı
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 118
Teşekkür aldi: 20
Level: 26
HP: 81 / 1637
81 / 1637
MP: 781 / 781
781 / 781
EXP: 887 / 917
887 / 917

Yeni mesajgönderen aydın tarih 16 Tem 2008, 18:14

Sevgili Yılgör kardeşim,bana göre bu sitedeki en büyük değer, üyeler arasındaki saygı ve sevgiye dayalı sıcak bir ilişkinin oluşuydu.Yani tam anlamıyla SEVİYE idi.Ben bunun son zamanlarda gitgide dejenere olduğunu düşünmekteyim.Sanki site yöneticilerinin seçiciliği yerini esnekliğe bıraktı gibi.Özellikle son zamanlarda siteye üye olan kişilerden bazılarının üslup ve tarzlarını gözönünde bulundurursak sanırım bana hak vereceksiniz.Bu tarz kişilerin onda bir davranışını göstermeyen bir çok eski üye arkadaşlarımız o zamanlar yöneticiler tarafından ağır bir dille eleştirilirken şimdi bu esneklik neden anlamış değilim.Ömer faruk un gidişindeki hüzün elbette hepimizin içini kapladı ama tek sorunun bu olmadığını düşünüyorum.Amacım yıkıcı olmak değil sakın yanlış anlaşılmasın.Ama sanırım benimle aynı fikirde olan birçok arkadaşım var.
Kullanıcı avatarı
aydın
Divane
Divane

Teşekkür etti: 9
Teşekkür aldi: 1
Level: 16
HP: 5 / 556
5 / 556
MP: 265 / 265
265 / 265
EXP: 312 / 331
312 / 331

Yeni mesajgönderen yaşamak_bu_değil tarih 16 Tem 2008, 18:26

Adnan abinin dediği gibi makale yazmakta beceri isteyen bir iş.. Bende de yok :)  Ama abi artık eskisi gibi dikkat edilmediği kesin. Özellikle üye alımlarına çok dikkat edilirdi önceleri.. Şimdilerde ipini koparan foruma girer oldu..  Sitenin büyükleride yorum yapmaktan çekiniyor belkide.. Eski gücümüze kavuşabilmemiz için evvela üye olanlardan sağlam kişilerin foruma alınması gerek ki çatlaklar oluşmasın forumumuzda.. Hem Gencebay ı tanımak isteyenler Gencebayforum.com da en iyi şekilde tanır ki buraya gelsin.. En başta böyle konuldu kurallar.  Bunlarda benim görüşlerim. Artık karar sizin...
Derdim Dünya dan BÜYÜK.....

http://www.orhanabi.net/chat " Radikal Gencebay cıların buluşma noktası! "
Kullanıcı avatarı
yaşamak_bu_değil
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 4
Teşekkür aldi: 12
Level: 23
HP: 49 / 1225
49 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 652 / 698
652 / 698

Yeni mesajgönderen GözümSende tarih 16 Tem 2008, 19:37

Sizi Gencebay'ı net alemine taşıyan kişi olarak biliyoruz.Emeğe saygımız sonsuz.Benim bu sorun hakkındaki şahsi yorumum yeni üye alım kriterleri ve sitenin hedefi  ile orantılı.Eğer bu site Gencebay'cılığın son noktası ise,sitedeki üyelerin yarısının hesabını iptal etmek gerekir.Nedeni açık, film ya da şarkı indirmek isteyen insanın bu sitede işi olmamalı.Eğer siteherhangi bir Orhan Gencebay forumu ise o zaman sorun yok,bu durgunluk,yazılardaki kaliteslik vb.. doğaldır.

Başta kesinleşmesi geeken sitenin hitab edeceği kesimdir.Bu konuda hem fikir olursak,gerisi gelecektir.Zira, bu site Gencebay'cılığın son noktası ise o zaman üyelik şartı arabeskçi olmamaktan öteye gitmelidir.Ben daha 8 yaşında klasikler 1'in kapağında okumuştum arabesk değil bu müzik diye.Sorana zarbesk değil diyorudum.Ne peki dediklerinde,fantezi! diye cevap veriyordum.O da başka bir kulaktan dolma duyumdu çünkü.
Gencebay'ı  tanımak isteyen bu sitede ikigün geçirse fazlasıyla öğrenir.Tüm üyelerin hesapları gözden geçirilsin,siteye alımda kişiyi çok daha ileri seviyede tanımaya yönelik sualller sorulsun.Gerekirse bu işin yoğunluğunu bölüşecek,artık aramızda gayet iyi bilenen nerden baksanız on-on beş kişi var,bunlardan gönüllüler seçilsin.Üye alımı ve son iki üç ayda alınan üyelerin,daha doğrusu bir iki günde elli mesaj atıp sonra bi anda sus pus olan üyelerin hesapları gözden geçirilsin.
Üye alımıyla ilgili bir kaç değişik öneriyi"49 mesaj uygulaması ve sonuçları"adlı konuda belirtmiştim.

Benim şahsi fikrim budur.

Dİkkatinizi çekmiştir muhakkak bugün beni çileden çıkaran bir üye de beni ,üzülerek söylüyorum, siteden kopma noktasına getirmiştir.

Umarım herşey daha iyi olur

...
Yılların günahı kaderde mi kalacak?
Kullanıcı avatarı
GözümSende
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 260
Teşekkür aldi: 195
Level: 27
HP: 89 / 1795
89 / 1795
MP: 857 / 857
857 / 857
EXP: 925 / 1000
925 / 1000

Yeni mesajgönderen isocity tarih 16 Tem 2008, 21:26

bu forumun kurulum aşamasında 50 kişi olsun bizim olsun mantığıyla çok titiz çalışıldı. hedef kitleye de kısmen ulaşıldı. maksat uye sayısınında patlama yapmak olmadı hiçbir zaman. ancak belirli bir kalitenin tutturulması ve yeni üyelere de kucak acalım onları da tanıyalım düşüncesiyle hareket edilince yine 2bin uyeye geldik. yazan yine ilk 50 kişi diğerlerinin niyeti belli. bu 49 mesaj olayını uyelerin foruma katılımını saglamak için yaptık ama gördük ki bu da işe yaramadı artık tamamen kaldırmak lazım en azından spam olmasın.

sunuda belirteyim acıkcası ben uyelere sitem bile edemiyorum bu anlamda. baba ne yapıyor ki uyeler ne yazsın. aynı konular etrafında dönüp dolaşmaktan sıkıldık artık...
::::::::::Dünya kuruldu kurulalı görülmedi böyle bir buhran::::::::::
::::::::::Allah seni başımızdan eksik etmesin ya sevgili Orhan::::::::::
Kullanıcı avatarı
isocity
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 1
Level: 5
HP: 0 / 81
0 / 81
MP: 38 / 38
38 / 38
EXP: 46 / 51
46 / 51

Yeni mesajgönderen Razor tarih 16 Tem 2008, 23:08

@isocity

İsmail abi tam diyeceğim şeylerden birini yazmış baba ne yapıyor; evet geriye dönük çalışmalar cevher ama bizim madenciliğimiz de bi yere kadar. Bize yeni bir şeyler sunulmalı ki değerlendirelim, üretimde katkıda bulunalım.

@aydın- GözümSende

Ömer gidince -kimseyi itham etmek için söylemiyorum- bazı arkadaşlarımız, abilerimiz yönetimdeki sertlikten şikayetçi oldu. Ömer'in her zaman yaptığı şeyleri biz yapınca "emanetçisiniz dikkat edin yaptığınız işe" tarzı tepkiler aldık :) Bunu gönül dostlarının bizi tanımıyor olmasına verip bu sefer kimseyi kırmadan daha dikkatli olarak yola devam edelim dedik. Evet seçiciliği büyük ölçüde düşürüp yerini esnekliğe bıraktım. Özellikle üye alımları konusunda bilgi düzeyi düşük Gencebaycıları kazanırız belki çabasıyla ayrıca her yeni üye foruma bi heyecan getirir beklentisiyle. Ama bu mevcut düzenimize madem zarar vermeye başladı bundan sonra biraz daha seçici davranmaya özen gösteririm

Yapıcı tavsiyeleriniz için sağolun umarım diğer arkadaşlar da bizimle ilgili sıkıntılarını içe atmak yerine paylaşırlar. GözümSende bu sözüm özellikle sana pireye kızıp yorgan yakılmaz. Canını çok sıkacak bir durum olunca özel mesajla bildir, malum ara sıra bazı mesajlar gözden kaçabiliyor.Ayrıca genel bir durum olarak da şu var yeni üyeler için mevcut kuralları daha da kasarsak zaten durgun olan forum iyice sessizleşir.

Son olarak ben de kendi şikayetimi söyleyim :) Bazı arkadaşlar Ömer gitti tadı kalmadı diye düşünüyorlar galiba. Önceden hergün 10 faydalı mesaj yazan arkadaşlar şimdi haftada 1 mesaj yazıyor. Ben de diyorum ki ben Ömer'in gerçekten dostuyum yokluğunda bu siteye sahip çıkıyorum. Madalyonun diğer yüzünde de başka bir durum var ben 5 yıl önce Ömer'i tanımazken de Gencebay'ı severdim ve insanlara onunla ilgili bildiğim kadarıyla da olsa birşeyler anlatmaya çalışırdım. İş yoğunluğu vs problemlerinden dolayı ilgilenemeyenler lütfen üzerlerine alınmasınlar.
Kullanıcı avatarı
Razor
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 392
Teşekkür aldi: 101
Level: 25
HP: 59 / 1490
59 / 1490
MP: 711 / 711
711 / 711
EXP: 780 / 839
780 / 839

Yeni mesajgönderen Murat Yaşar tarih 17 Tem 2008, 20:29

aydın yazdı:Sevgili Yılgör kardeşim,bana göre bu sitedeki en büyük değer, üyeler arasındaki saygı ve sevgiye dayalı sıcak bir ilişkinin oluşuydu.Yani tam anlamıyla SEVİYE idi.Ben bunun son zamanlarda gitgide dejenere olduğunu düşünmekteyim.Sanki site yöneticilerinin seçiciliği yerini esnekliğe bıraktı gibi.Özellikle son zamanlarda siteye üye olan kişilerden bazılarının üslup ve tarzlarını gözönünde bulundurursak sanırım bana hak vereceksiniz.Bu tarz kişilerin onda bir davranışını göstermeyen bir çok eski üye arkadaşlarımız o zamanlar yöneticiler tarafından ağır bir dille eleştirilirken şimdi bu esneklik neden anlamış değilim.Ömer faruk un gidişindeki hüzün elbette hepimizin içini kapladı ama tek sorunun bu olmadığını düşünüyorum.Amacım yıkıcı olmak değil sakın yanlış anlaşılmasın.Ama sanırım benimle aynı fikirde olan birçok arkadaşım var.

GözümSende yazdı:Sizi Gencebay'ı net alemine taşıyan kişi olarak biliyoruz.Emeğe saygımız sonsuz.Benim bu sorun hakkındaki şahsi yorumum yeni üye alım kriterleri ve sitenin hedefi ile orantılı.Eğer bu site Gencebay'cılığın son noktası ise,sitedeki üyelerin yarısının hesabını iptal etmek gerekir.Nedeni açık, film ya da şarkı indirmek isteyen insanın bu sitede işi olmamalı.Eğer siteherhangi bir Orhan Gencebay forumu ise o zaman sorun yok,bu durgunluk,yazılardaki kaliteslik vb.. doğaldır.

Başta kesinleşmesi geeken sitenin hitab edeceği kesimdir.Bu konuda hem fikir olursak,gerisi gelecektir.Zira, bu site Gencebay'cılığın son noktası ise o zaman üyelik şartı arabeskçi olmamaktan öteye gitmelidir.Ben daha 8 yaşında klasikler 1'in kapağında okumuştum arabesk değil bu müzik diye.Sorana zarbesk değil diyorudum.Ne peki dediklerinde,fantezi! diye cevap veriyordum.O da başka bir kulaktan dolma duyumdu çünkü.
Gencebay'ı tanımak isteyen bu sitede ikigün geçirse fazlasıyla öğrenir.Tüm üyelerin hesapları gözden geçirilsin,siteye alımda kişiyi çok daha ileri seviyede tanımaya yönelik sualller sorulsun.Gerekirse bu işin yoğunluğunu bölüşecek,artık aramızda gayet iyi bilenen nerden baksanız on-on beş kişi var,bunlardan gönüllüler seçilsin.Üye alımı ve son iki üç ayda alınan üyelerin,daha doğrusu bir iki günde elli mesaj atıp sonra bi anda sus pus olan üyelerin hesapları gözden geçirilsin.
Üye alımıyla ilgili bir kaç değişik öneriyi"49 mesaj uygulaması ve sonuçları"adlı konuda belirtmiştim.

Benim şahsi fikrim budur.

Dİkkatinizi çekmiştir muhakkak bugün beni çileden çıkaran bir üye de beni ,üzülerek söylüyorum, siteden kopma noktasına getirmiştir.

Umarım herşey daha iyi olur

...

Ana fikir bu ....Aynı sebeblerden dolayı birkaç ikaz yazısıda belkide iğnelemelerde bulundum...Fakat hiçbir gerekçe gösterilmeksizin yazdıklarım silinmiş....Belliki bazı eleştirilere henüz açık değiliz....Biz hiç bir yönetici arkadaşı direkt olarak suçlamak yerine (Niyetlerinin temiz olduğunu biliyorum..)bazı iğnelemelerde bulunduk...Uyanın diye...
Sitedeki kemikleşmiş kadro belli....Niyet belli...Fakat bu iyi niyet siteyi erozyona uğratacak ve buradaki önemli bir kısım kimseleri küstürecek kadarda esnek olmamalı....
Yıllarını gencebaya adamış nezihi abi yazı yazacak,,Henüz hiçbir çamda kertiği olmayan siteye yeni üye olmuş seviyesiz biriyle laf dalaşına girecek...Mümkün mü ,,yapar mı,,yapmaz...Fakat o yeni arkadaşta kendi kendine kırışacak ,, bak nasıl sindirdim diye...
Yeni üyeye mi karşıyım sizce...Yoksa büyük küçük bilmeyen seviyesiz,kalitesiz insanlara mı....??
İşte bu yeni üye alımları madem yapıldı..TAKİP EDECEKSİN....
Yeni üyeler bazıları bana kızabilir...Belki küfür edenler de olacaktır...Fakat seviyeyi,kriterleri,kaliteyi ,site kurallarını hiçe sayarsanız bu site yok olur gider...
Ömerin yokluğunda hep birlikte ayakta tutmalıyız...Hiçbirimiz onun kadar bu işe zaman ayıramıyor olabiliriz,araştırmacı olamayabiliriz, fakat herkes birşekilde elinden geleni yapmalı...
Burada herkes siner ,kabuğuna çekilir küserse olmaz...Bu fırsatı tanımayın...Yönetici arkadaşlar elbette çok fedakarlık yapıyor yada yapacak..Fakat hiçbir yöneticide forum kurallarını hiçe sayamaz...
Mesaj hanesini 19 a çekmeniz neleri değiştirecek ki...Niyet önemli...Benim için 19 -59 birşey ifade etmiyor...Nedeni ben hala interneti kapattırmıyorsam bu gencebaya olan sevgimdendir... Bu siteyi takip etme hevesimdir...Açıyorum neti sadece gazete okuyorum diğer zamanımın hepsini siteyi takip ederek geçiriyorum...Başka bir amacımda yok niyetimde....
Son dönemde yaşanan seviyesizlikten dolayı kapat gitsin dediğim olmuştur...Hele hiçbir neden gösterilmeden mesajımın silinmesi ve gerekçe gösterilmemesi beni bu düşüncelere itmiştir...
Herşeye rağmen yaşananların sadece iyi niyetli olduğunu düşündüğümden dolayı şimdilik devam kararı aldım...
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 75
Teşekkür aldi: 47
Level: 23
HP: 49 / 1225
49 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 693 / 698
693 / 698

Yeni mesajgönderen hayat kavgası tarih 17 Tem 2008, 21:31

Sitede hareketlilik olmamasının sebebi bence konu sıkıntısı.O kadar konu işlendi ki bir yerde tıkanması doğaldır diye düşünüyorum.Ömerin askere gitmesiyle bir alakası yok.Sorunumuz yeni konular bulmakta,yeni makaleler yazmakta.
Peki bu yeni makaleleri kim yazacak?
Bana göre Ömer tüm konuları gidene kadar işlemiş gibi.Bize pek bir şey bırakmamış.Yazacak hiç bir şey kalmadı mı?Tabii ki kalmıştır.İlham geldiğinde yazabilen makalesini yazar.Umudum bu yöndedir.
Son zamanlarda sitede sıkıldığımı düşünüyordum.Gördüm ki benim gibi düşünenler de varmış.Orhan Gencebay  yeni bir şeyler ortaya çıkardığında    bizde üzerimizdeki ölü taprağı atarız diye düşünüyorum.
Belkide yapmamız gereken yeni bir başlangıç.Sitedeki bütün konuları ya da yorumları silip, yeniden bütün konuları işleyip,gelişen yeni düşüncelerimizi de yazabiliriz.Bayağı da zahmetli olur.Böylece sitede daha çok vakit geçiririz.
Yeni üye alımında da artık şartları zorlaştırıp çok titiz davranmalıyız diye düşünüyorum.Bazı mesajları okumak maalesef zaman kaybı.Fakat Gencebay hakkında bir şeyler öğrenmek isteyeni de ayırt etmek zorundayız.Zaten bütün mesele de bu ince çizgi.Bunu sağlarsak her şey daha kaliteli olur diye düşünüyorum.
Gerçek olan bir şey var ki,bir şeyler yapmak zorundayız.
Kullanıcı avatarı
hayat kavgası
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 141
Teşekkür aldi: 44
Level: 22
HP: 44 / 1106
44 / 1106
MP: 528 / 528
528 / 528
EXP: 632 / 633
632 / 633

Yeni mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 18 Tem 2008, 02:15

Bu "hareketlilik" sorunu her Orhan Gencebay forumunun zaman zaman basina gelmis bir sorundur, belli araliklarla yasanilmistir bu. 2000 yilindan beri takip ediyorum, bu böyledir. Dikkat ederseniz canlilik herzaman forumun yeni acildigi dönemlere denk gelmistir, sonra bir dogal suskunluk baslamis, ardi sira bir sekilde bazi cesitli nedenlerden ötürü forum göcüs olayi meydana gelmistir. Her yeni forum göcüsünden sonra veyahut bir forumun tasarim degisikligine ugradigindan sonra üyelere de sanki yeni bir enerji, yeni bir heyecan gelmis gibidir. Bunu defalarca yasamisizdir. orhanabi.net´in bu son hali bu "forum degisim, göcüs" evresinin son halkasidir, umarim da öyle kalacaktir, keza burasi fikir olarak düsünce olarak en uygun platform; buradan sonra baska bir cati altina göcme fikri mantik disidir, gereksiz bir haraket olur. Bize düsen bu ortamin istikrarini muhafaza etmektir. Bu konuda da forumun prensibi geregi radikal olmakta hic bir sakinca yok; "gereksiz" olarak tanimlanabilecek üyeler defterden silinebilir, veyahut girisi engellenebilir. Kimse kusura bakmasin, bu yazdiklarimi okuyna potansiyel yeni üyeler de. Bu forumun ama neydi? Gencebay ve müzik cahillerini Gencebay´i ve müzigi ögretmek degil, Gencebay felsefesi ve müzigin özünü kavramis insanlar ile fikir alisverisleri yapmak idi.. Bu dogrultuda seciciligin hic de yanlis olacagini düsünmüyorum. Varsin üye sayisi 50 olsun, ama o 50 kisi de adam gibi yorum yapsin. Kuru tesekkürler ile gelenler de hic gelmesin, girsin youtube de bulsun aradiklarini...

Ara ara tikaniyoruz, bu da dogal, pilleri doldurmak gerekiyor, her zaman ayni süratle devam edemiyoruz. Sonucta burayi yürüten, sirtlayan "yayarli üye" sayisi 20-30´u gecmiyordur, ayriyetten insanlarin bazen özel sorunlari oluyor, isleri oluyor, gelemiyorlar, isteseler de vakit ayiramiyorlar. Ömer´in olmayisi elbette bir etken, ama kimseyi buradan alikoyan bir neden degil. Bizlerin kaynagi Gencebay´in üretimidir... Dikkat edilirse Gencebay cephesinden son senelerde aldigimiz olumsuz üstüne olumsuz haberlerden ötürü sadece eski eserlerini evire cevire degerlendirir olduk, ki bu da güzel birsey, benim hep hayalledigim birseydir. Ama sadece eskiyi konusmakla olmuyor, yeniyi de konusmak istiyor insan, ama yeni birsey olmayinca, tek yeni olan Gencebay´in yeni dönem Popstar´da Bülent Ersoy´a nazaran eksik maasi konusu olunca insanin sevki kiriliyor biraz.. Yani bazen sInIrli zaman, özel sorunlar bir kenara böyle haberleri de okuyunca insanin hevesi söner oluyor.. BIr sürü etken var. Ama bunlar gecici seylerdir.

Prensip olarak; secicilik kesinlikle olmali, yararsiz mesaj atan üyeler ayiklanmali ve banlanmalidir kanimca. Siteye üye olurken sorulan malum sorulari tatmin edici sekilde cevaplayamayan üye adaylari ise eskisi gibi hic alinmamali. Evet, bu söylediklerim biraz kaba duruyor, ama radikal ise radikal olmali bu ortam, yoksa ne farki kalacak eski ortamlardan, eski hatalardan...?

Yavas yavas yeni eski hizimizi kazanariz insallah arkadasar, merak etmeyin.
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 154
Teşekkür aldi: 96
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937