Fazıl Say'ın Arabesk yavşaklığından utanıyorum şeklindeki söylemi konusunda ne düşünüyorsunuz?

(0%)
(0%)
(0%)
(0%)
(0%)
(0%)mericoz yazdı:Bu konuyu enine boyuna tartıştık aslında. Bu adam hakkında konuşup ona bir şekilde prim veriyoruz aslında hiç farketmeden. Bırakalım da kendi kuyusunun içinde kendi boğulsun. Siz kendinizi yormayın dostlar. Adalet er ya da geç yerini bulacaktır. Zaman en iyi ilaçtır.
Site yöneticisi arkadaşlarım; Mümkünse şu başlıktaki arabesk ve y..... bölümündeki o uygunsuz yazıyı kaldıralım. Zira bizi uzaktan gören misafirler bizim gerçek bir platform olduğumuzu unutabilirler. Sitemizin itibarı adına o ibareyi kaldırırsak iyi olur diye düşünüyorum. Karar sizin.
Sevgiler,

(0%)tarantini8 yazdı:Söz yakışıksız.
Hele "batsın bu dünya" üzerinden Gencebay'a yüklenmesi Say'ın önyargıları ile ilgili.
Say'ın da önemli bir müzik adamı olduğunu, Gencebay müziğini yeterince tahlil etmediğini, önyargılarının tesirinde kalarak talihsiz beyanlarda bulunduğunu, neticeten toyluk gösterdiğini düşünüyorum.
Kamuoyunda "arabesk" denilince akla Ferdi Tayfur, İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses v.b. de geliyor. Gencebay'ı dışarıda bırakarak, "arabesk" dendiğinde ilk akla gelen örnekleri ben de büyük ölçüde beğenmiyorum.
Say'ın Louis Armstrong'tan yaptığı alıntı ile onları genelde "kötü müzik" olarak nitelendiriyorum.
"İyi" nin adresi belli.
Ya Say da bu adresi fark edip, önemli müzik temelleri üzerine musikimize faydalı olacak; ya da inkar ederek marjinalleşip, müziği kitlelere ifade edebilmede hep yetersiz kalacak.

(0%)
(0%)
(0%)Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir