49lukDIVAN yazdı::) bu engin okyanustan herkes cezvesinin büyüklüğü kadar pay alır........
Haklısın dostum;
Şunu da belirmeden geçemeyeceğim. Artık bu iş su kaynatmaya başladı...
Bugün sabah gazetesinde Hıncal ULUÇ Bey Fazıl Say Bey'in Avusturya'daki konserinin izlenimi hakkında yazı yazmış.
Mest olmuş, salon yıkılmış, aslen Türk olmayan Türk vatandaşı kimliği taşıyan (Rum, Kürt, Yahudi, kendisi de Çerkez miş) insanlarla o avrupalıların içinde Fazıl Say'ın ayakta alkışlanması ile Atatürk'ün ''Ne Mutlu Türk'üm'' sözünü daha iyi anlayıp Fazıl SAY Beyle gurur duyduğunu öve öve anlatmış... Ne mi var bunda?
Ne garip ben de Fazıl SAY'ın Türk olmasından dolayı utanıyorum. Takdir edilmek çok güzel ama !!!
49lukDİVAN'ın yukarıdaki veciz sözü beni aldı götürdü yine âlemlere...
Klasik müziği severim, Fazıl SAY' ı sevmem şart mı? yaptığını takdir etmem şart mı? ORHAN GENCEBAY'ın ayakkabılarının bağcığını çözemez değerde olan birisine değer vermem şart mı?
Yazarları ve yazarlığı severim, burnunun uçundaki dünyanın altın değeri Üstadımızı görmeyen Hıncal ULUÇ'Bey gibiler aynı zamanda da; bir taraftan Fazıl SAY konserine koşarken ve O'nu öve öve bitiremezken Hıncal ULUÇ' gibilerini sevmem şart mı?, bir taraftan da Fazıl Beyin küfürşinas hakaretler içeren arabesk karşıtlığına rağmen sıkı bir (Müslümcü) arabeskçi olması ne enteresan değil mi?... Oysa ben de arabesk dinlemem... Araştırırlarsa, GENCEBAY TÜRK MÜZİĞİ, Klasik müziğin bile üzerinde olduğunu bir gün anlarlar... Ayrıca, kimse kimsenin müzik keyfine de karışamaz...
O yüzden riyâkâr insanları da sevemem, sevmem şart mı?
VE bu güzide sitede hergün Fazıl Bey için ve O'nun gibi düşünenlere yazı yazmam şart mı?
Değil tabiiki, son kez yazdım, artık kim kimin ne olduğunu bilsin...Prim üstüne prim yaptılar, bense onlardan sadece TÜRK oldukları için utanıyorum...Bu da benim fikir ve tercihim, ne yapalım; bir sözü var üstadın bilen bilir bilmeyen okusun anlasın insanın fazilet ve irşâdını...
''Bilmez insan kadrini kendi insan olmayan'' !!! Orhan GENCEBAY
Saygılarımla levon10