gönderen mericoz tarih 30 Tem 2010, 12:16
Ben de Levon10 beyefendinin görüşüne katılıyorum. Dikkat edersiniz memleketimizde daha çok bestekarlar tanınır ve lanse edilir. Güftekarlar maalesef arada kaynar gider. Maalesef öyle. Bunun aksini iddia eden varsa benim gözümde kördür zaten. Ülkemizde vücud bulan pekçok musiki eserlerinin güftekarları lanse edilememekten yakınmıştır. Maalesef de sessiz sedasız aramızdan ayrılmışlar ve vefadan yoksun kalmışlardır. Bu çok üzücü bir olay. Orhan Baba da kanımca bu yolculardan olurdu eğer sırf güftekar olsaydı. Örneğin musikimizde bir eser okunacağı zaman veyahut konuşulduğu zaman denir ki " Efendim şimdi sırada bir Avni Anıl bestesi olan....." diye başlanır ve maalesef eserin o güzelim sözlerini yazan üstadın adı çok zaman unutulur. Bu hep böyle oldu ve kötümser söylüyorum belki ama maalesef bu alışkanlık geçmeyecek gibi. Avrupa'da ve diğer kıtalarda vaziyet nasıl ama bizde maalesef durum böyle. Ben çok üzülüyorum.
Ne mutlu ki Orhan Baba komple bir müzisyen
Selam olsun unutulmuş olan Güftekarlara
Ölenlere de Allah'tan rahmet, sevdiklerine başsağlığı ve biz sevenlerden de kendilerine esenlik dileriz.
Sevgiyle kalın gönül dostları.
Müzisyen dostunuz
Berkay MERİÇÖZ.
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım.
Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım.
Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam,
Ben Ne Bir Taş, Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım.
Ağaçların Özgürlüğü Ancak Ağaç Gibi Olur.
Benim Özgürlüğüm İse Düşüncemle Hayat Bulur.
Her Sürünün Bir Çobanı Var, Çobanını Koyun Seçmez.
Ben İnsanım Koyun Değil, Ben Bilirim Koyun Bilmez.