Değerli gönül doslarım; Kısa bir anı paylaşacağım...(Kızımın okuludan bir öğrencinin dedesi Ali Y.....)
Bugün tanıştığım Ali Y.... bey, bana sohbet esnasında, Samsunlu olduğunu ve Gencebay üstadın da çocukluk arkadaşı olduğunu söyledi. Sanki üstadın kendisi ile konuşuyormuş gibi sohbet ettim.
Gencebay ın 7 yaşındayken saz çalmaya başladığını hepimiz biliyoruz...
Ancak sazı alma çabası konusunda bana anlatılan ilginç geldi...Üstadın pazarlarda su satarak saz parası biriktirmeye çalıştığını söyledi...Ayrıca; Bir gün rahmetli babası, gizlice bunu öğrenip ona zamanın ünlü saz ustası olan (unuttum) kişiden bir saz alıp gece Gencebay ın yatağına koymuş...Üstad uyanınca sevincinden babsının boynuna atılmış.
İstanbul a geldiğinde ise (kaçar gibi neredeyse yalın ayak ) doğru durüst ayakkabısı bile yokmuş üstadın...İstanbul da para kazanmak için bir süre gozoz satmış (Gazlı gazoz dedi. (Pompalı bir şekilde çalışan bir aletmiş tarif etti ama, size anlatamadım galiba işte.))
İsatanbul da karşılaşmışlar vay Ali Y...... Naber nasılsın diye sarmaş dolaş olmuşlar...
Üsatadın nerelerden nerelere geldiği ve idealine ulaşmak için yaptıkları zaten her zaman takdire şayandır...
Böyle bir anı yaşadım işte; sadece çok mutlu oldum ve paylaşmak istedim...
Saygılarımla levon10
NOT: Onunla tekrar görüşeceğim. (Bu arada daha başka süpriz gelişme olabilir, daha önemli.)

(0%)

News