Şimdi arkadaşlar, sitemizdeki makeleler, internet sitelerinde yayınlanıyor. E-kitap başta olmak üzre. e-kitap sayesinde çoğu insanı yönlendirmişiz ben takip ediyorum.
Yalnız çoğu okuyanın aklına "Türkiyede Batı Müziğini Benden Daha İyi Kimse Bilemez..." kelimesi takılmış.
Asılsız bir iddia değil bu. Bizler bunu biliyoruz zaten. Ayrıca ben direk ağzından duymuştum. Bir magazin programıydı sanırım, ayaküstü sohbet esnasında, bu sözü kullanmıştı.
Çok mütavazi bir insan olduğu için müziği ile alakalı böyle uç noktaları pek ifade etmez. Ama bazen arada bir söylediği olur. Bu sözde onlardan biridir.
Batı müziği denilince akla hemen "klasik batı müziği" gelir batı da sadece klasik batı mı var? Latin, ispanyol, rock, caz, country, blues ne olacak? Belki bir çok müzisyen klasik müzik alanında Gencebay'dan da öndedir. Ama bütünüyle batı müziğini Türkiye'de en iyi Orhan Gencebay bilir. Bu bir iddia, varsayım ya da teori değil, akademik bir gerçektir.
- Nihavent Uvertur: Üst düzey batı müziği bilgisi gerektirir.
- Hatasız Kul Olmaz: Sadece türk müziği değil, tüm batıya göz kırpan bir şaheserdir.
- Sevda Borcun Var: Akdeniz müziğini iyi bilen bir müzisyen bu eseri ancak analiz edebilir.
- Beni Böyle Sev: Armonik donanımı üst düzey Gencebay eseridir, Mahur makamını bilmek yetmez, obua, elektro gitar kullanmakta yetmez, armoniyi de çok iyi bilmek gerekir.
- Bana öyle bakma: Country esintileri barındırır, Batı müziği sadece "klasik müzik" değildir.
- Sende Haklısın: İyi ölçüde Caz müziği deneyimi gerektirir.
- Sevmenin Zamanı Yok: Muhayyerkürdî olan bu eser, aslında bir Gencebay Senfonisidir. Senfonik bilgi gerektirir.
- Yorgun Gözlerim: Caz ve Afrika yerel halk müziği altyapısına sahiptir. Amerikan barlarında uzun saçlı caz gitaristlerinin harcıdır icra edebilmek.
- Ayrılık Nikahı: Türk hafif batı müziği temalıdır.
- Seni Buldum Ya: Bu eseri besteleyebilmek için en az Orhan GENCEBAY kadar İspanyol Müziğinden anlamak gerekir.
- Kır Gönlünün Zincirini: 80's Sound'lu bir eserdir. Dicso etkileri barındırır.
- Hor Görme Garibi: En az Led Zeppelin olmak gerekir.
Bu başlık kısa bir süre sonra google'de çıkacaktır. Söz konusu kelime araştırılınca bu başlık çıkar zaten, insanların aklında bu söz pek takılmış. Böylelikle açıklık getirmiş olalım istedim.

(0%)

News