gönderen mericoz tarih 18 Kas 2009, 12:11
Netice itibariyle dostlar, şahıslar artık meseleyi kavramaya başladı. Bu da sevindirici. İnsanların artık bu yoz düşüncelerden kurtulması elzemdir. Ne var ki bazı fırsat düşkünleri kendilerini Orhan Baba ile yarıştırma adına böyle tozlu ve sisli yollara sapıyor. Saparken de birçok bilmeyen ve bilinçsiz halkımızı da yollarına dahil ediyor. Yazık!!! Yıllardır TSM ve Orhan Baba eserleri gereği gibi anlaşılamadı. Şöyle adam gibi ve bilinçli bir şekilde kaç tane bu alanda bir TV platformu hazırlandı? Elcevap: Hiç. Ezberden konuşmayı çok seviyoruz velhasıl. Hiç üretken değiliz. Oysaki bir Selahattin Pınar, bir Alaattin Yavaşça, bir Münir Nurettin Selçuk, bir Selahattin İnal, bir Şerif İçli, bir Baki Duyarlar ve ve ve bir Orhan Gencebay ve daha niceleri kolay yetişmiyor. Eserler ortada. Hepsinin üstüne mühürleri şahsen kendileri atmış ve el-fatiha dedirtmişlerdir. Neyse çok uzattım. Ama, müziği artık insanların layıkı vechi ile anlaması gerektir. Ben AVEA'yı bir başlangıç olarak görüyorum. İnşallah bunlardan ilham alamayanlar ve bu kötü düşüncelerle beslenenler de şapkalarını önlerine alıp insan gibi doğruyu söyler ve yaşarlar.
Çok uzun yazdım, beni bağışlayın. Ama içimdeki duygular en azından böyle. Ben de müzisyenim. Ama inanın yıllardır adam gibi bir müzik dinlemeye ve "işte bu! Ne güzel bir çalışma" demeye hasretim. Sadece Orhan Gencebay ve TSM ile müzik ruhumu yaşatıyorum.
Sevgiler, Saygılar.
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım.
Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım.
Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam,
Ben Ne Bir Taş, Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım.
Ağaçların Özgürlüğü Ancak Ağaç Gibi Olur.
Benim Özgürlüğüm İse Düşüncemle Hayat Bulur.
Her Sürünün Bir Çobanı Var, Çobanını Koyun Seçmez.
Ben İnsanım Koyun Değil, Ben Bilirim Koyun Bilmez.