Slm sevgili arkadaşlarım ben edebiyat ve tarih başta olmak üzere müzik hakkında da araştırma yapmayı çok seviyorum hatta lise yıllarında bi çok arkadaşım araştırma ödevlerini inanın bana yaptırırdı bu bende büyük bir hastalık diyebilirim bu açıklamayı birazdan söyleyeceklerim için yaptım bana göre Orhan Gencebay Türk Müziğinde gelmiş ve geçmiş en önemli yere sahip sanatçılardan biridir.Direk en önemlisi demememin sebebi hem ukalalık olmasın hemde zeki mürenlere,m.nurettin selçuklara uzatmamak için yazmıyorum ismini yazamadığım bi çok sanatçıya haksızlık etmemek için olaya at gözlüğüyle bakmıyorum ben Gencebay'ı araştırarak buldum sevdim bir şarkısını bir yerde duyarak etkilenerek değil ilk önce felsefesini ve onun hakkında gerek önemli sanatçılardan gerekse çevremden duyduklarım halla halla bu Gencebay neymiş böyle dedirtti bana daha sonra dinleyince az bile övdüklerini düşündüm ve inanın hep gülerek tekrarladığım şey gülerek ya böyle bişey olmaz bu adam müzikle dalga mı geçiyor nasıl bir müziktir diyordum.Zamanla kulağım o müzikaliteye alıştı çevremde bi çok insanın ön yargısını ben kırdım Gencebay'ı sevdirdim onun çok çok farklı olduğunu onu dinledikten sonra eğer bizim bu zamana kadar dinlediklerimiz müzikse peki bu ne diyececeklerini anlattım.Allah uzun ömürler versin ama asıl mevzu bundan 30 yıl sonra Gencebay hangi övgülerle anılır yıllar sonra kıymeti daha mı iyi anlaşılır mesela zeki mürene nasıl sanat güneşi deniyorsa Gencebay'a ne denir ne diye anılır onun büyüklüğüne,ağırlığına,müziğinin kalitesine yakışacak nasıl bir isim verilir.Fikirleriniza öğrenmek istedim şimdiden teşekkürler.

(0%)

News