gönderen Soner Mızrak tarih 19 Mar 2010, 18:18
sevgili arkadaşlar.o bağlama yapılırken ben bikaç kez uğramıştım yıl 1997.cihan abiyle konuştuk.aramızdaki diyalog aynen şöyleydi ; ragıp amcanın nerde olduğunu sordum ve artık dükkanla ilgilenmiyo,çetininde işleri yoğun ben bakıyorum dedi.( yani 3 kişi bilmem kaç sene çalışmış diye bişe yok).bahsi geçen sazı sorduğumda ise, pahalı bir saz olacak dedi.neden diyince; orhan abi farklı şeyler istiyo dedi.altın,gümüş ve sedef işlemeler istiyo bu yüzden fiyatı pahalı olacak..miktarı sorunca, o günün parasıyla 4-5 milyara çıkar sanırım diye cevap verdi..
saza altın tel diye bişe zaten olmaz..altın ,iletkenliği en mükemmel maddedir dayanıklılığı değil..tını açısından da olmaz zaten..orhan sazın sesini beyenmemiş şeklindeki cümleyede katılmıyorum..çünkü beğenmese almaz kimsede aldıramaz zaten..eşi benzeri yok demekte yanlış olur...o sazda kendisi farklı şeyler istemiş görsellikle ilgili..ama dersenizki eşsiz bir bağlama varmı? bana göre gencebayın orhan baba ismini verdiği divan sazının bi benzeri daha yok...kalın sağlıcakla.....
En İyi Çalan En İyi Söyleyen , Kendini En İyi Dinletebilendir...Neyzen Tevfik...