hepimiz birçok filminin tiryakisiyizdir.ama bir tanesi vardır ki,onu daha çok benimsemiş ve gönlümüzün daha müstesna bir köşesine oturtmuşuzdur.orhan gencebay filmlerini bir film şeridi gibi gözünüzün önünden geçirin deseler ilk o gelir akla.işte bu film benim için de öyledir.berhüdar ol ömer...
ömer evet dediğin gibi bu film için orijinal film müziği hazırlamayıp sadece film için bestelediği eserleri ve bunların alt yapılarını koyması aynı dönemdeki diğer filmlerine bakınca handikap gibi değerlendirilse de,beni böyle sev ve yaşamak bu değil gibi iki devasa efsanevi eseri bize kazandırmasıyla kendini affettiriyor

üstelik bu şaheserler filmin ana teması ve ruhuyla da öylebir birleşiyor ki affettirmekle kalmayıp,bizi 12'den vuruyor

ayrıca hatasız kul olmaz şaheserinin sırf enstrumantal olarak çaldığı o sahne yok mu,bu filmi sırf onun için bile izlerim.
zaten filme özel orijinal fim müziği çok sayıda filminde yok.genelde sadece o film için şarkı ve o filmin sözsüz alt yapı versiyonları var.filme özel orijinal(yani film için hazırlanan yeni şarkılar dışında) film müzikleri benim bildiğim kadarıyla şu filmlerine var sadece;
-ben doğarken ölmüşüm
-dertler benim olsun
-batsın bu dünya
-bir araya gelemeyiz
-bir yudum mutluluk
-leyla ile mecnun
-kördüğüm