Ben Doğarken Ölmüşüm (1973) - Filmi - Full

Orhan Abimizin Efsane Filmlerini Burada Bulabilirsiniz...
Forum kuralları
Dikkat: Yalnızca Gencebay filmlerinin full ve fragman paylaşımına özel bölümdür.

Ben Doğarken Ölmüşüm (1973) - Filmi - Full

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 02 Kas 2007, 12:51

Ve işte Ben Doğarken Ölmüşüm.. Uzun söze ne hacet ?....

Filmin tüm resimlerini indirmek için link

Linkleri sadece Üyeler görebilir.

[ Resimler ]

[ Linkler ]

Linkleri sadece Üyeler görebilir. -link kırık-
Linkleri sadece Üyeler görebilir.
Linkleri sadece Üyeler görebilir. -link kırık-

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 363
Teşekkür aldi: 1029
Uyarılar: (0%)
Level: 46
HP: 1645 / 7478
1645 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3619 / 3828
3619 / 3828

Re: Ben Doğarken Ölmüşüm (1973) - Filmi - Full

Yeni mesajgönderen topraktanbircan tarih 02 Kas 2007, 13:54

arada bir sene olmasına rağmen sev dedi gözlerim filmindeki tipi ile buradaki tipi ne kadar farklı.filmin finaline doğru sakallı ve saçı beyazlatılmış hali için değil filmin başlarındaki normal hali için diyorum. bir senede on sene yaşlanmış sanki. ve ilginç olan şey şu ki;dertler benim olsun,batsın bu dünya,hatasız kul olmaz,çilekeş,derdim dünyadan büyük gibi sonraki yıllara ait filmlerinde buradaki halinden daha genç ve iyi gösteriyor.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 15
Teşekkür aldi: 87
Level: 32
HP: 220 / 2753
220 / 2753
MP: 1314 / 1314
1314 / 1314
EXP: 1421 / 1495
1421 / 1495

Yeni mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 02 Kas 2007, 16:28

Öncelikle bütün paylasimlarin için sonsuz tesekkürler Ömer. Allah razi olsun, bu kadar emek veriyorsun.

Filmlerin hiç birini indirmedim henüz, ama çogunu seyretmisligimiz vardir, bir kismi da zaten mevcuttur. Sadece bu harika film için açilan baslik araciligiyla bunu belirteyim dedim.

Evet, Ben Dogarken Ölmüsüm, harika bir film, zaten Gencebay´in Safa Önal imzasini tasiyan her bir filmi istisnasiz harika ve bana göre yapmis oldugu en güzel filmleri. Belki Bir Teselli Ver filmi Gencebay´in ilk filmi oldugu için ortalamanin biraz asagisinda kaliyor, ayrica yine Safa Önal imzasi tasiyan Küçüksün Yavrum, Kan Çiçegi ve Utan gibi filmler de 80´li yillarin sonlarina, 90´larin baslarina denk geldigi için, Gencebay´in da ilerleyen yasi hasebiyle tarz ve içerik olarak çok farkli filmler olsalar da onlar da çagina göre kaliteli filmler, ama ben öncelikle 70´lerin ilk yarisindaki filmlerden bahsediyorum, bunlar gerçekten altin degerinde, Gencebay´in bana göre yapmis oldugu en güzel filmleri.. Aslinda bu konulara Film Müzikleri albümü hakkindaki bir yorumumla çok derin girmek istiyordum, ama zamanimin kisitli olmasindan bir film müzikleri albümü yorumu bile yapamadim, içimde ukte olarak kaldi..

Bu filmde Safa Önal - Ahmet Üstel ortak çalismasini unutmamak lazim tabiiki de... Bu film neden bu kadar büyüleyici..? Bilmiyorum, 60´larin film tarzi ile 70´lerinkinin arasinda bir köprü oldugundandir belki de.. Aslinda bu "köprü" mevzusu Se vDedi Gözlerim filminde çok daha açik seçik ortada olan bir olay, ama burada da hala izler var. Iki tarzdan, iki dönemden de isaretler, tadlar seziyorum ben... Teknik konulara girmek haddimi asar, ama yani nasil izah edeyim; diyaloglar, editting dedigimiz olayda bunlari görmek mümkün, bilmem anlatabiliyor muyum.. Konu bir kere çok güzel, roller gayet iyi icra edilmis, Gencebay´in en basarili oldugu filmlerden birisi... Orjinal film müziklerine ise diyecek yok... Filmi film eden en önemli nokta budur belki de... Bu filmle ilk kez Dertler Benim Olsun saheseriyle her yönüyle, çesit çesit halleriyle tanisma firsati buluyoruz.. Ayrica Benim Dünyam v.b. gibi müthis eserler de filmde yerini aliyor... Tam bir sölen bu film. Bir Gencebay söleni.. Ardindan da zaten Dertler Benim Olsun filmi geliyor ki, yine Safa Önal imzasi tasiyan bir film...

Sev Dedi Gözlerim, Ben Dogarken Ölmüsüm, Dertler Benim Olsun... Bu filmlerin bende ayri bir yeri vardir.. Biraz ileriye bakarsak Suphi Tekniker - Orhan Aksoy ortak çalismalari olan Bir Araya Gelemeyiz ve Soför filmleri de ayrica müthistir...
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 154
Teşekkür aldi: 96
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1035 / 1087
1035 / 1087

Yeni mesajgönderen topraktanbircan tarih 02 Kas 2007, 17:40

serdar ben de senden bir film müzikleri albümü yorumu bekliyordum açıkçası.yargısız infaz albümüne yaptığın o destansı :)  analizi düşününce artık kimbilir serdar bu film müzikleri albümüne nasıl bir yorum yapar diye beklemiştim.ama o albüm biraz karambole geldi sanki.çok yankı uyandırmadı.hem de türk müzik tarihine altın harflerle geçecek bir albüm olmasına rağmen.tabi bizim için durum böyle değil.bizler ziyadesiyle kıymetini biliyoruz.ama film müzikleri albümünün çıktığı dönem gencebay internet aleminin en sönük devresine denk geldiğinden olacak ki üzerinde çok fazla tartışamadık o sayfalar dolusu yazıyı hakeden güzelim albüm hakkında.

gencebay filmleri konusunda ben de sana katılıyorum.safa önal imzası taşıyan filmleri bana göre en renkli filmleridir.bahsettiğin gibi bir teselli ver;ortalamanın altında,vasat bir filmdi."engin deniz" adlı o tadımlık bağlama solo, ümit şarkısı ve tanrıya feryat bu filmin en büyük kurtarıcıları olsa da bütünsel düşündüğümüzde vasatın üzerine çıkarmaya yetmedi.bu bir acemilik dönemi filmiydi zaten.en büyük önemi kronolojik ve tarihi önemi;gencebay'ın ilk filmi olması.fakat arkasından gelen ve 72-77 arası yaptığı filmler bence sinemadaki altın yıllarıdır gencebay'ın.zaten dikkat edersek 76'dan sonra(leyla ile mecnun,kördüğüm ve bir yudum mutluluk filmlerini saymazsak)orijinal ve özgün film müziği yapmayı bırakıyor ve sadece film için yeni şarkılar besteliyor .sonraki yıllardaki filmlerinde de yer yer bu eski yıllarda(72-76) yaptığı orijinal ve özgün film müziklerini duyuyoruz.
Maddenin her zerresini bedenimde taşıyorsam;ben ne bir taş ne bir ağaç,insanlığımla insanım.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Divan Sazı
Divan Sazı

220 / 2753
1314 / 1314
1421 / 1495

Yeni mesajgönderen SerdarYılmaz tarih 02 Kas 2007, 18:13

Berhüdar ol Basar, atesledin simdi beni :) Önümüzdeki haftalarda insallah birazcik vakit bulursam oturup birseyler yazmak istiyorum.. Uzun zamandir deniyorum, ama bir türlü zaman bulamiyorum, geçenlerde biraz bos bakit buldum derken malum terör olaylari moralleri altüst etti, yine birsey yapamadim.. Insallah yazabilirim, her ne kadar bayagi gecikmis olsam da...

Konumuza gelince, senin de dediklerinle paralel olarak: 80´lere ne kadar yaklasirsak zaten filmlerin kalitesi de bence belli bir süreden sonra düsmeye basliyor.. Bu sadece Gencebay filmleri için geçerli bir durum degil, Türk sinemasinin genel bir sorunuydu bu.. 80´lerde de zaten dibe vurus olmustu resmen.. Gencebay cephesinden bir "Kaptan" örnegi vardir ki.. Nefret ederim o filmden... Yani Dünyayi Kurtaran Adam ile neredeyse ayni kefeye konulabilecek siradanlikta ve kalitesizlikte bir film diyecegim utanmasam.. Tek olumlu nokta "ben seçerim kaderimi" adli eserin degisik degisik versiyonlari.. Ama konu, rol falan.. Ne bileyim, o filim dibe vurustur bana göre..

80´lere dogru belirgin olmaya baslayan kalite düsüklügu (dedigin gibi Gencebay´in bazi istisnai filmleri hariç) yine senin dediklerinle paralel olarak bence orjinal film müziklerindeki eksiklik ile de yansiyor... Ucuz film olduklari her hallerinden belli oldugu gibi orjinal film eksikligi de çok önemli bir gösterge... Bir Dertler benim Olsun´a bak, bir de o 80´lerdeki filmlere, o aksiyon sahnelerinde veyahut hüzünlu sahnelerde kullanilan yabanci alinti müziklere... Bütçe faki bu olsa gerek..

Bir önceki mesajindaki yazdiklarin kafama takildi bu arada. Sen demeden çok fazla dikkat etmemistim, haklisin. Gencebay´in Sev Dedi Gözlerim ile Dertler Benim Olsun´daki hali hemen hemen ayniyken, en azindan çok büyük bir fark yok iken, 1973 yapimi bu filmde sanki oldugundan bir kaç sene daha yasli gibi görünüyor.. Acaba film icabi bir olay miydi bu..? Yani makyaj, saçlar falan..? Sonuçta Gencebay´in büyük zorluklar çektigi bir film rol icabi.. Acaba?
Kullanıcı avatarı
SerdarYılmaz
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 154
Teşekkür aldi: 96
Level: 28
HP: 117 / 1963
117 / 1963
MP: 937 / 937
937 / 937
EXP: 1035 / 1087
1035 / 1087

Yeni mesajgönderen topraktanbircan tarih 02 Kas 2007, 18:25

öncelikle berhüdar ol serdar'cım.film müzikleri albümü yorumunu yazabilirsen eğer,bu yazını dört gözle bekleyip büyük bir zevkle okuyacağım. yine yazdıklarına ve kaptan filmi hakkındaki duygu ve düşüncelere ve buna paralel olarak genel çıkarımlarına sonuna kadar katılıyorum.

son paragrafındaki soru,işte benim de ilgincime giden bir konudur o.sev dedi gözlerim filminde gencebay körpecik bir delikanlı görünümü çizerken ben doğarken ölmüşüm filminde birden bire orta yaşlı bir görünüme bürünüyor.bu film icabı mı acaba diye düşünecek olsak da,gencebay filmin sonlarına doğru sakallı ve beyaz saçlı.yani filmin sonlarında film makyajı daha belirgin.oysa bu dediğim olay filmin baş ve ortalarında da var.lakin baş ve orta kısmında da her ne kadar farketmesek de film makyajı hakimse doğrusu kim yaptıysa tebrik etmek lazım,gayet başarılı olmuş.ama şayet değilse,gencebayın bu görünümüne belki o sıralarda sağlığına pek dikkat etmemesi,alkol ve sigarayı fazla tüketmesi sebebiyet vermiş olabilir.nitekim bu filmden sonra dertler benim olsun filminde tekrar o eski,zinde ve genç görünümüne kavuşuyor.
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Divan Sazı
Divan Sazı

220 / 2753
1314 / 1314
1421 / 1495

Yeni mesajgönderen _GONUL_DOSTU_ tarih 03 Kas 2007, 19:28

S.A Gönül Dostları; Aranıza bu filmi ararken katıldım ilk mesajımda bu konuya olsun.. Allah razı olsun.. Epey zamandır arıyordum bu filmi..
Kullanıcı avatarı
_GONUL_DOSTU_

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 0
Level: 1
HP: 0 / 18
0 / 18
MP: 8 / 8
8 / 8
EXP: 2 / 10
2 / 10

Yeni mesajgönderen idam_mahkumu tarih 06 Kas 2007, 02:50

Bu şaheser, benimde film sıralamamda üstlerde yer alır. Ama birinci sırada "Şoför" , ardından " Bir araya gelemeyiz" gelir. Gerçi her filmi ayrı bir âleme ayrı bir yolculuk... Bazılarının anı ve hatıraları var bizlerde...

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 363
Teşekkür aldi: 1029
Level: 46
HP: 1645 / 7478
1645 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3619 / 3828
3619 / 3828

Yeni mesajgönderen topraktanbircan tarih 06 Kas 2007, 11:35

bence orhan abinin iyi filmi ya da kötü filmi vardır.kötü fimleri benim için bir elin parmaklarını geçmez(kahır,kaptan,sensiz yaşıyorum,feryada gücüm yok,zulüm,doruk,bir teselli ver) geriye kalan fimleri ise iyi filmleridir ve aralarında  sıralama yapamam.şöför,batsın bu dünya'nın;bir araya gelemeyiz,ben doğarken ölmüşüm'ün yerini tutamaz.hepsi ayrı güzel..
Kullanıcı avatarı
topraktanbircan
Divan Sazı
Divan Sazı

220 / 2753
1314 / 1314
1421 / 1495

Yeni mesajgönderen bjk-carsi tarih 12 Şub 2008, 01:04

guzel filmlerden bir tane daha kendisi burdada oyunculugunu gostermis paylasım icin saol
Kullanıcı avatarı
bjk-carsi
Cüra
Cüra

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 0
Level: 5
HP: 0 / 81
0 / 81
MP: 38 / 38
38 / 38