Berhüdar ol Basar, atesledin simdi beni

Önümüzdeki haftalarda insallah birazcik vakit bulursam oturup birseyler yazmak istiyorum.. Uzun zamandir deniyorum, ama bir türlü zaman bulamiyorum, geçenlerde biraz bos bakit buldum derken malum terör olaylari moralleri altüst etti, yine birsey yapamadim.. Insallah yazabilirim, her ne kadar bayagi gecikmis olsam da...
Konumuza gelince, senin de dediklerinle paralel olarak: 80´lere ne kadar yaklasirsak zaten filmlerin kalitesi de bence belli bir süreden sonra düsmeye basliyor.. Bu sadece Gencebay filmleri için geçerli bir durum degil, Türk sinemasinin genel bir sorunuydu bu.. 80´lerde de zaten dibe vurus olmustu resmen.. Gencebay cephesinden bir "Kaptan" örnegi vardir ki.. Nefret ederim o filmden... Yani Dünyayi Kurtaran Adam ile neredeyse ayni kefeye konulabilecek siradanlikta ve kalitesizlikte bir film diyecegim utanmasam.. Tek olumlu nokta "ben seçerim kaderimi" adli eserin degisik degisik versiyonlari.. Ama konu, rol falan.. Ne bileyim, o filim dibe vurustur bana göre..
80´lere dogru belirgin olmaya baslayan kalite düsüklügu (dedigin gibi Gencebay´in bazi istisnai filmleri hariç) yine senin dediklerinle paralel olarak bence orjinal film müziklerindeki eksiklik ile de yansiyor... Ucuz film olduklari her hallerinden belli oldugu gibi orjinal film eksikligi de çok önemli bir gösterge... Bir Dertler benim Olsun´a bak, bir de o 80´lerdeki filmlere, o aksiyon sahnelerinde veyahut hüzünlu sahnelerde kullanilan yabanci alinti müziklere... Bütçe faki bu olsa gerek..
Bir önceki mesajindaki yazdiklarin kafama takildi bu arada. Sen demeden çok fazla dikkat etmemistim, haklisin. Gencebay´in Sev Dedi Gözlerim ile Dertler Benim Olsun´daki hali hemen hemen ayniyken, en azindan çok büyük bir fark yok iken, 1973 yapimi bu filmde sanki oldugundan bir kaç sene daha yasli gibi görünüyor.. Acaba film icabi bir olay miydi bu..? Yani makyaj, saçlar falan..? Sonuçta Gencebay´in büyük zorluklar çektigi bir film rol icabi.. Acaba?