uyger35 yazdı:''DERT BENDE'' ŞARKISINI ORHAN BABANIN DİYE YAZMAKTAN VAZ GEÇELİM.MİNE KOŞAN'IN BİZZAT KENDİSİNE SORDUM.ESKİ EŞİM VEDAT YILDIRIMBORANIN ESERİ, ''SEV BİZİM İÇİN'' ŞARKISINIDA ORHAN ABİ BANA YAPTI DEDİ.''YAĞMURUN SESİ''DE BABANIN DEĞİL.
GENCEBAY KARDEŞLİĞİ.....

Mine Koşan "Evet Gencebay'ın bestesidir" diyecek hali yok herhalde..
"Yağmurun Sesi" Mesamda Gencebay'ın adına kayıtlı. Mesam'da Vedat Yıldırımbora'nın adına kayıtlı bir tek birşey yok. "Sev Bizim İçin" ve "Hem Çare Hem Dertsin" çalışmalarındanda anlayacağımız üzere, Dert Bende şarkının o büyülü ezgileri Gencebay'a ait.
Gencebay, hiç bir çalışma arkadaşının ezgilerini harmanlayarak beste yapmamıştır. Tam aksine, çalışma arkadaşları Gencebay'ın ezgilerini derleyerek beste üretmiştirdir. Dert Bende eserinin ezgilerini Gencebay 10 yıl sonra, 1984'de Aşkım Günahım'dır filminde kullanıp sonrada çıkıp " bu beste benim" demez. Kendisi söylüyor : " Bir bestenin yüzde yüzü bana ait değilse, benim bestemdir demem..." Dolayısı ile, Hem Çare Hem Dertsin ve Sev Bizim İçin Gencebay bestesi ise, direkmen Dert Bende'de Gencebay bestesi...
Aksini düşünürsek, Gencebay 1984 yılında, 1973 yılında yapılmış olan " Dert Bende " eserinin ezgilerini çalıp, yeniden bestelemiş oluyor...
Ajda Pekkan ve Kamuran Akkor'da bu verileri doğrulamıştır. Mine Koşan aradan geçen 30 yıl sonra çıkıpta " Evet itiraf ediyorum, Kocamın değil Orhan Gencebay'ın bestesidir..." demesini bekleyemeyiz zaten..
Dert Bende gibi bir şaheseri bestelemek için kırk fırın ekmek yemek lazım..