Ilginç yorumlar. Arabeskçisinden duydum, türkücüsünden duydum, tsm´cisinden duydum, rockçusundan duydum, herkesten duydum, ama tavernacidan Gencebay sarkisi duymamistim açikçasi.. Yani böyle stüdyo kayiti halinde...
Düzenlemeler beni olumlu biçimde sasirtti.. Taverna havasini pek sevmem, bu düzenlemelerde taverna havasi hemen hemen yok gibi... Bunun yerine gayet tatmin edici biçimde özen gösterilmis düzenlemelere, orkestrasyonda zenginlige... Elbette bir Gencebay düzenlemesini ölçü olarak kullanmiyorum burada, ama kendi halinde gayet tatmin edici çalismalar bence. Özellikle de 90´li 2000´li yillarda Gencebay´in sarkisini yorumlayan diger sarkicilarin düzenlemeleri ile karsilastirildiginda (mesela Seda Sayan´in Sarhosun Biri yorumu, sarkinin oradaki düzenlemesi) izafi olarak harika... Özellikle Ugrunda Bir Ölmek Kaldi saheserinin düzenlemesi gayet orjinal olmus ve kendi çapinda güzel bir hava yakalamis. Diger iki saheserin düzenlemesi de yine gayet güzel.. Belki bunda 70´lerin, 80 ´lerin büyülü havasinin bir katkisi vardir, ne dersiniz?
Velhasili kelam; gayet güzel çalismalar... Sarkilari okuyan bir taverna ikonu, taverna tarzi tabiiki de yoruma yansimis, ama fazla boyamamis sarkiyi, yine gayet mütevazi ve sarkinin ruhunu incitmeyecek yorumlar olmus.. Bazen sInIr zorlanir gibi olmus, örnegin Ugrunda Bir Ölmek Kaldi eserinin girisinde oldugu gibi, ama genel anlamda fena degil.. Bir Teselli Ver yorumu bu üçünün arasinda en tatmin edici yorum olmus bence...
Paylasim için tesekkürler hilga.