Orhanabi.net ile Orhan GENCEBAY Röportajı!

Sitemiz İle İlgili Duyuru ve Haberler...

Orhanabi.net ile Orhan GENCEBAY Röportajı!

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 04 Ara 2009, 00:59

Orhanabi.net sitesi ile röportaj yapmayı Orhan abimiz kabul etti, Hakan Sarıca abimiz sağolsun, gereken ilgi ve alakayı gösterdi. Şimdilik ilketapda sitemiz üyelerinden Nikriz Rüyası ( Suat Coşkun ) abimiz gidecek sitemizi temsilen... Sonra bilahare daha kapsamlı birşey yapılabilir.

Ben ilk olması hasabiyle süper birşey olsun beklemiyorum ancak pasifde olmamız lazım, sizde takdir edersinizki ilk intiba çok önemlidir. Radikal ve Özgün Gencebay'cılar grubu olarak kendimi çok doğru bir biçimde ifade edebilmemiz gerekir. Orhan Gencebay'da Radikal ve Özgün Gencebay'cılığı tanımalı...

Suat abinin işi gerçekten çok zor, çünkü tek başına gidecek bu öngörüşmeye. Sırtında 3500 küsür radikalin sorumluluğu var. O'na yardımcı olalım. O, bizim ilk ve son umudumuz belki.. Röportaj kısmını ben hallettim evelallah. Artık top Suat abide.

Röportajda,

1 - Orhan Gencebay'a elden direk sitemiz tarafından hazırlanan E-kitap taktim edilecek.
2 - Olan biten herşey kamera ile kayıt altına alınacak.
3 - Sitemizden derlenen önemli makaleler çıktı olarak elden teslim edilecek.
4 - Orhanabi.net'in temel felsefesinden ve faaliyetlerinden söz edilecek.
5 - Radikal ve Özgün Gencebay'cılık Orhan Gencebay'a izah edilecek.
6 - Projelerin seyri ve  akibeti sorulacak.
7 - Her üyenin sormak istediği sorulardan derlemeler yapılarak bilhassa sorulacak ( isim verilerek ) cevaplar beklenecek.
8 - Orhan Gencebay ile Radikler zirvesi adına girişimlerde bulunulacak. ( Örneğin Yazın Gencebay'ın ofisinde gönül dostları toplantısı gibi)
9 - OrhanAbi.NET sitesinin soruları da özellikle sorulacak.
10 - Röportajın ardından çekilen resimler, kaydedilen video görüntüleri, kaleme alınan metinler ve diğer tüm elementler OrhanAbi.NET'de gösterime girecek.

Şimdi lütfen isteyen her üye arkadaş Orhan Gencebay'a sormak istediği soruları sorsun. Sorulan soruları yöneticiler tarafından derleyip Suat abiye ileteceğim.

Ayrıca Orhanabi.net'inde soracağı sorular iletilecek. Bu başlıkta yayınlanacak...

Son olarak, hatırlar mısınız? Radikal ve Özgün Gencebay'cılık ne demektir? başlıklı yazımda, bir orkestradan sözetmiştim. Mecazî bir yaklaşımdı bu. Demiştim ki, "....bir koro kuracağız. Aynı ağızdan, aynı tondan, aynı ritimden, aynı türküyü Gencebay'a okuyacağız. Bu çok sesli spontan deneme mutlaka Gencebay'ın ilgisini çekecektir..." demiştim. İşte fırsat bu fırsat. İyi değerlendirelim. Ben ancak Gaziantep'den bu kadarını yapabiliyorum. Hep beraber olalım, bu işin altından yüzakımız ile çıkalım.

Berhüdar ol'un.

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 361
Teşekkür aldi: 1019
Uyarılar: (0%)
Level: 46
HP: 1645 / 7478
1645 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3612 / 3828
3612 / 3828

3 idam_mahkumu isimli üyemize teşekkür edenler :
fsafak, gencebaymania Y.E.B, ipek_böceği

Re: Orhanabi.net ile Orhan GENCEBAY Röportajı!

Mesajgönderen AŞK_MEZARI tarih 04 Ara 2009, 01:13

Hepimize Hayırlı olsun Röpörtaj.Öncelikle bizlerden babaya büyük selamımızı ellerinden öptümüzü söleyin.Sitenin hazırladığı 10 madde gayet güzel sorulacak hemen hemen bütün soruları kapsamış saten...Bizimde Beklentilerimiz Projeleriz seyri,akıbetdir.
^^GENCEBAY CUMHURİYETİ^^
Kullanıcı avatarı
AŞK_MEZARI
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 159
Teşekkür aldi: 63
Level: 31
HP: 202 / 2536
202 / 2536
MP: 1211 / 1211
1211 / 1211
EXP: 1342 / 1384
1342 / 1384

Mesajgönderen ufukerkol tarih 04 Ara 2009, 01:58

BENİM ŞİMDİLİK AKLIMDAN GEÇEN SORULAR SORULAR

1.
DERT BENDE, YAĞMUR, AYRILIK GÜNÜ ŞARKILARINA NE KADAR KATKISI OLDU.<o:p></o:p>
2.DUBLÖR FİLİMİ NE OLDU<o:p></o:p>
3.SEVDA BORCUN VAR KLİBİ NEDEN YAYINLANMADI<o:p></o:p>
4.SÜTÜDYO DA OKUNUPTA YAYINLANMAYAN ŞARKISI KAÇ ADET(CANIM BENİM GİBİ)<o:p></o:p>
5.YAKILACAK YARA İÇTİM ŞARKISININ BAŞKA VERSİYONU VARMI.<o:p></o:p>
6.SENDEN SONRASI, BÜYÜMÜ YAPTIN, KÖRDÜĞÜM ŞARKILARINI YENİDEN YORUMLAMAYI DÜŞÜNÜYORMU.<o:p></o:p>
7.FİLM MÜZİKLERİ 2. ALBÜMÜ NE DURUMDA<o:p></o:p>
8.KENDİ ARŞİVİNDE FİLM AFİŞLERİ VARMI<o:p></o:p>
9.BİR RÖPORTAJINDA SAZ ALBÜMÜ İÇİN ŞARKILARI SEÇTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ SON DURUM NE.<o:p></o:p>
10.DERMANSIN GEL ŞARKISI ÖZER ŞENAY A AİTSE NEDEN YARABBİM FİLİMİNDE KULLANDI.<o:p></o:p>
11.DİL YARASI FİLİMİNDE GİTTİDE GİTTİ’Yİ SÖYLEYEN BAYAN SANATCI<o:p></o:p>
12.DORUK FİLİMİNDEKİ YAĞLI BOYA TABLO NEREDE.KİM YAPTI.<o:p></o:p>
Kullanıcı avatarı
ufukerkol
Onursal Üye
Onursal Üye
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 14
Teşekkür aldi: 345
Level: 24
HP: 54 / 1353
54 / 1353
MP: 646 / 646
646 / 646
EXP: 748 / 766
748 / 766

ufukerkol isimli üyemize teşekkür edenler :
serhatkula

Mesajgönderen nikrizruyası tarih 04 Ara 2009, 11:40

Çok büyük bir sorumluluk aldık hayırlısı olur inşallah elimden geldiğince düşüncelerimizi sizlerin göndereceği yorumlarla beraber üstat a iletmeye çalışacağım.Açıkcası Ömer in de İst.la gelmesi konusunda ısrarcıyım.Fakat şartları musait değil herhalde.Fotoğraflar ve video kayıtı için bir arkadaş daha yanımda götürebilirim.Bu kişi siteden olursa daha güzel olur düşüncesindeyim.Hiç olmassa yalnız kalmam ve fikirlerimizi daha iyi bir şekilde anlatma imkanımız olur.
gencebay müzik evliyasıdır ne mutlu onu gerçekten anlayanlara
Kullanıcı avatarı
nikrizruyası
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 15
Level: 12
HP: 3 / 319
3 / 319
MP: 152 / 152
152 / 152
EXP: 183 / 194
183 / 194

Mesajgönderen hayat kavgası tarih 04 Ara 2009, 15:01

Arkadaşıma kolay gelsin.İnşallah bir aksilik olmaz ve yüzünün akıyla bu röportajı gerçekleşirir.
Gencebaya bir sürü soru somak isteyecektir Suat.Kafasını karıştırmadan güncel bir soru iletmesini isterim Gencebaya.
Berlin senfoni orkestrası  Gencebay eserlerini çalacaktı neden gerçekleşmedi?Gencebayın gidememe sebebi nedir?Bu olay kendisini heycanlandırmadı mı?
Arkadaşıma canı gönülden kolay gelsin.Heyecan yapmasın yeter
Kullanıcı avatarı
hayat kavgası
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 141
Teşekkür aldi: 44
Level: 22
HP: 44 / 1106
44 / 1106
MP: 528 / 528
528 / 528
EXP: 632 / 633
632 / 633

Mesajgönderen nikrizruyası tarih 04 Ara 2009, 15:10

Heyacan yapmam heyacansız ve soğukkanlı bir insanım fakat önemli olan kendimizi iyi anlatmamız.Ömerle de telefonda konuşuyoruz olaya normal hayranları değilde gerçekten bu işe gönül vermiş insanlar olduğumuzu anlatma becerisini gösterecekmiyim onu düşünüyorum.Nasıl bir ortamda konuşacağımızıda kestiremiyorum.Yalnız mı olacağız gelen giden olduğu kalabalık bir ortam mı olacak bunlar önemli.İnaşllah istedğimiz bir ortam yakalarızda derdimizi anlatırız.
gencebay müzik evliyasıdır ne mutlu onu gerçekten anlayanlara
Kullanıcı avatarı
nikrizruyası
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 0
Teşekkür aldi: 15
Level: 12
HP: 3 / 319
3 / 319
MP: 152 / 152
152 / 152
EXP: 183 / 194
183 / 194

Mesajgönderen Murat Yaşar tarih 04 Ara 2009, 20:01

Suat kardeşim Allah kolaylık versin öncelikle....Hiç panik yapma sen bu işin üstesinden en güzel şekilde gelirsin..

Madem ki böyle bir imkan doğdu iyi düşünüp güzel sorularla çıkmalıyız karşısına...Kendisine yönelticeğimiz birçok soru eminim ilk defa karşılaşacağı cinsten olacak....Çünkü bu formdakiler biliyor ki Gencebay sadece batsın bu dünya yada hatasız kul olmazdan ibaret değil...

Yılların gazetecilerinin düştüğü durumlara düşmeyelim yada aynı bildik sorulardan kaçınalım...

Bu mimbalde bende kendi adıma biraz düşünüp tabiri caiz ise kazık sorular sormayı düşünüyorum...

Bu görüşmenin tarihi belli midir...Belli ise lütfen belirtirseniz sevinirim...Zamanı ona göre değerlendirelim..
Kullanıcı avatarı
Murat Yaşar
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 75
Teşekkür aldi: 47
Level: 23
HP: 49 / 1225
49 / 1225
MP: 585 / 585
585 / 585
EXP: 693 / 698
693 / 698

Murat Yaşar isimli üyemize teşekkür edenler :
atakanduden

Mesajgönderen idam_mahkumu tarih 04 Ara 2009, 20:09

Murat Yaşar yazdı:Suat kardeşim Allah kolaylık versin öncelikle....Hiç panik yapma sen bu işin üstesinden en güzel şekilde gelirsin..

Madem ki böyle bir imkan doğdu iyi düşünüp güzel sorularla çıkmalıyız karşısına...Kendisine yönelticeğimiz birçok soru eminim ilk defa karşılaşacağı cinsten olacak....Çünkü bu formdakiler biliyor ki Gencebay sadece batsın bu dünya yada hatasız kul olmazdan ibaret değil...

Yılların gazetecilerinin düştüğü durumlara düşmeyelim yada aynı bildik sorulardan kaçınalım...

Bu mimbalde bende kendi adıma biraz düşünüp tabiri caiz ise kazık sorular sormayı düşünüyorum...

Bu görüşmenin tarihi belli midir...Belli ise lütfen belirtirseniz sevinirim...Zamanı ona göre değerlendirelim..

Henüz tam olarak belli değil murat abi, ankca biz şimdiden hazırlıklara başladık. Tahminim bu ayın ortası.

İnerken aklıma bir kara perde, herşey yeniden başlar bittiği yerde...

Berhüdar Ol'un

Kullanıcı avatarı
idam_mahkumu
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
Divan Sazı
Divan Sazı

Teşekkür etti: 361
Teşekkür aldi: 1019
Level: 46
HP: 1645 / 7478
1645 / 7478
MP: 3570 / 3570
3570 / 3570
EXP: 3612 / 3828
3612 / 3828

Mesajgönderen gencebaydostu tarih 05 Ara 2009, 12:44

şu soruları da sorar mısınız lütfen?

-takip ettiğiniz dizi veya diziler var mı?
-"hayat var" filmine şarkılarınız nasıl dahil oldu?
-en sevdiğiniz yemekler nelerdir?
-65 yaşında olmanıza rağmen nasıl bu kadar genç ve yakışıklı görünüyorsunuz?
-gazete okuyor musunuz?okuyorsanız hangi gazeteleri okuyorsunuz?
-oyunculuğa ne zaman geri döneceksiniz?
-yılbaşı gecesi yepyeni şarkılarınızla ekranda olacak mısınız?
-yeni albümünüzde cemal safi şiiri olacak mı?
Orhanabi.Net - Radikal ve Özgün Gencebay'cılık
Kullanıcı avatarı
gencebaydostu
Elektro Bağlama
Elektro Bağlama

Teşekkür etti: 2
Teşekkür aldi: 235
Level: 18
HP: 14 / 711
14 / 711
MP: 339 / 339
339 / 339
EXP: 415 / 417
415 / 417

Mesajgönderen gencebayram tarih 05 Ara 2009, 14:04

benim sorularımda bunlar!!!

1. Akademik bir platformda ne zaman türk müziği hakkında profesörler eşliğinde bir çalışma yapacakmısınız.Sizin yaptığınız müziği basit müzik görenler için?
2. M. Bardakçının iddaalarına karşın bardakçıya cebap vermeyi düşünüyormu?
3. Albümlerde afiş sorunu yaşıyoruz. bununla ilgili bir önerisi varmı. afişlerin ücretsiz olduğunu biliyorum ama 20 liradan aşağı afiş bulmak imkansız bize neler öneriyor.(örn: orhanabi.net müdavimlerine her albümde afiş verebilirmi)?
4.Eski dönemlere ait bağlama kayıtları varmı? varsa bunları albüm olarak çıkarmayı düşünüyor mu?
5.Yürekten olsun albümünün batı kemanları ilede icrası doğrumu, doğru ise bun, albümdeki eserleri tane tane dahi olsa bizlere ulaştırmayı düşünüyor mu?
6.Yılda bir gün dahi olsa gönül dostlarının yoğunlukta bulunduğu şehirlere seyahat imkanı bulunmuyor mu? (türkbükünden arta kalan zamanlardan)
7.Eski dönemlere ait bağlama çalarken kayıt edilmiş videoları varmı? (filimler hariç)
8.Kendisi için bu kadar didinip çaba sarf eden gönül dosstlarına yılda bir defa dahi olsa misafir edip stüdyoda çalışmalarını izleme imkanı sağlayabilirmi.
Linkleri sadece Üyeler görebilir.

Linkleri sadece Üyeler görebilir.

MEDENİYET EĞER SOYUNMAYI GEREKTİRİYORSA,
DESENE HAYVANLAR BİZDEN DAHA MEDENİ                
M.AKİF ERSOY.....
Kullanıcı avatarı
gencebayram
Akustik Bağlama
Akustik Bağlama

Teşekkür etti: 19
Teşekkür aldi: 13