gönderen Sabır Taşı tarih 22 Oca 2010, 22:22
1) gerek albümlerinde gerek albüm dışı olarak ciddi sayıda bağlama kayıtları var diye düşünüyoruz..acaba bu kayıtları görüntülü veya görüntüsüz albüm olarak paylaşmak ister mi ? biz hayranlarına bir güzellik yapmak ister mi bu konuda ? şüphesiz ki bağlama konusunda devrim yapmış bir ustanın bu konuda geriye özel bir miras tarzında bir albüm birakmasi hoş olmaz mi ? sıfırdan icra edilen bağlama konçerto albümü değil bahsettiğim..bugüne kadar yapılan kayıtların paylaşımı ?
2) bazı şarkılarının enstrümantal şeklini albüm şeklinde paylaşmak ister mi ? veya en azindan "Gönül Dağı "Eserinin Enstrumantalini röportaj yapan arkadaşımıza verse,arkadaşımız da bizimle net ortamında paylaşması mümkün olur mu ? ( bu kişisel isteğim)...
müzikal çözümleme,inceleme açısından böyle bir hizmetin gerekliliğine inanıyorum...kim bilir ilerde belki müzik okullarında,akademilerinde Gencebay Müziğinin Analizleri yapılacak ve materyal olarak elde en azindan bir albümün bulunmasi hoş olmaz mi ?
3) yeni albüm de akustik orkestra ve kayıt olacak deniliyor..bundan sonra albüm çalışmaları olursa aynı şekil devam etmesini rica ediyoruz....
4) albümlerinde yine 70'li yıllarda olduğu gibi akustik gitar,obua,trompet vb..ağırlıklı orkestra düşünüyor mu ?
5) Hasan genç....Bıdık Murat.....İsmail Tunçbilek... gibi Gencebay tarzı bağlama ikliminde yetişmiş ve Gencebay ustayı örnek alarak bağlamada bir mevkiye gelmiş insanlar var.. albümlerinde en azindan "öğrencileriyle bir araya gelen öğretmen" sloganı ve vizyonu açısından o isimlere albümlerinde bağlama icrasında yer verme gibi bir düşüncesi var mı ?
bir usta düşünün ki ; yıllar sonra onun izinden giden o ekolde yetişmiş bağlama icracılar yetişiyor ve hoca ile öğrencileri bir araya geliyor ! böyle bir görüntü Gencebay'ın imajına güç katmaz mi ?
"Popüler Kültürün İçinde Adım Atan Gencebay Gerçek Gencebay Değildir.Dedesinin Torunu Olduğunu Hatırlayan,Dedesinden Aldığı Kültürel Kodları Hatırlayan Gencebay Gerçek Gencebaydır." Bu Benim Kendi Düşüncem,Katılmayabilirsiniz..!
irtibat : sabirtasi(x)orhanabi.net (x yerinde mailin bilinen işareti olacak mailde kullanırken)